Službenici

Dva puta hapšen u toku vikenda

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je u petak uveče, 3. jula, muškarca iz Laktaša, inicijala A.B, zbog nasilja u porodici. Nakon kriminalističke obrade i upoznavanja dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka o počinjenom krivičnom djelu, A.B. je pušten na slobodu da bi vrlo brzo ponovo bio uhapšen, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Banjalučka policija uhapsila tri osobe sa potjernica

BANJALUKA - Banjalučka policija proteklih je dana uhapsila tri osobe za kojima su raspisane potjernice, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

MUP-u USK nedostaje 100 službenika u borbi s migrantskom krizom

BIHAĆ - Policiji u Unsko-sanskom kantonu nedostaje 100 policijskih službenika kako bi se efikasnije suprotstavili migrantskoj krizi i drugim aktuelnim izazovima, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Registar službenika u BiH i dalje prazan

BANJALUKA - Ništa konkretno lani nije urađeno na uspostavljanju registra državnih službenika, a inicijativa koja je otišla prema Ministarstvu finansija i trezora BiH ostala je mrtvo slovo na papiru.

Izvještaj protiv službenika banke u Gacku

TREBINJE - Okružnom javnom Tužilaštvu u Trebinju dostavljen je izvještaj protiv A.M. i K.S. zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj ili ovlašćenja.

Kupuju kancelarije da službenici ne završe na ulici

DOBOJ - Da gradski službenici, činovnici i namještenici ne bi ostali na ulici kada počne rušenje dobojskog administrativnog centra, umjesto kojeg će biti izgrađen novi, lokalna vlast se odlučila za kupovinu 2.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora, u kojem će se građanima privremeno pružati usluge.

Državnim službenicima ukidaju mreže i zbog govora mržnje

BANJALUKA, BRČKO - Iako se, nakon entitetskih, i Vlada Brčko distrikta odlučila na zabranu korištenja društvenih mreža tokom radnog vremena, u praksi je situacija drugačija, jer državne službenike niko ne može spriječiti da, primjera radi, putem svojih telefona posjećuju, recimo, Facebook ili Twitter.

BiH samo državne službenike stavlja u registar

SARAJEVO - Republika Srpska počela je izradu registra zaposlenih koji platu primaju iz budžeta i, po svemu sudeći, biće jedina u BiH koja će taj registar uspostaviti do kraja godine, a kako stvari sada stoje, i jedina koja će tim registrom obuhvatiti sve zaposlene na budžetu, a ne samo državne službenike, kako to planiraju da urade na nivou BiH.

Službenike hoće da zapošljavaju na tri godine bez konkursa!?

BIHAĆ - Savez sindikalnih organizacija Unsko-sanskog kantona protivi se namjerama Vlade USK da izmijeni Zakon o državnoj službi USK, te ističu kako se radi o koraku unazad i pokušaju da se državna uprava stavi pod punu političku kontrolu.

Sindikat traži povećanje plata policijskim službenicima u RS za 35 odsto

BANJALUKA – Sindikat radnika unutrašnjih poslova RS zatražio je još jednom od Vlade RS povećanja plata policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada za 35 odsto, te utvrđivanje drugačije osnovice za obračun visine penzije.

Najčitanije