Službenik

Službenik uhapšen zbog sumnje da je primio više od 18.000 KM mita

Lice iz Istočne Ilidže čiji su inicijali S.Š uhapšeno je zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo primanje oko 18.130 KM mita od preduzeća iz Sarajeva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Humaniod mijenja opštinskog službenika

Robot sličan čovjeku koji izgleda i ponaša se kao službenik počeo je da radi sa javnošću u kancelariji administracije u Sibiru.

Sankcije za loše službenike, građani u fokusu

BANJALUKA - Vlada RS se obavezivanjem sprovođenja mjera modernizacije javne uprave koje je nedavno prihvatila opredijelila za efikasniju javnu upravu koja će biti podložna kritici javnosti, sankcionisanju službenika koji ne rade dobro svoj posao, racionalnijem korištenju materijalnih resursa kroz nove principe ocjenjivanja i digitalizacije i proaktivnijem odnosu prema medijima.

Vaja Dujović za "Nezavisne": Kvalitet serije ne kvare ni mali budžeti

Krčiti put ka uspjehu u zemljama u kojima se u kulturni sektor ne ulaže previše sredstava, nije nimalo jednostavan posao, ali onima kojima je gluma životni poziv, a ne posao, ništa nije teško. Zna to i mlada glumica Vaja Dujović, koju je regionalna publika prvo upoznala u ulozi hrabre i požrtvovane Jovanke Čubrilović u seriji "Branio sam Mladu Bosnu".

Na udaru diplome gradskih službenika

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izdao je uputstvo za provjeru diploma državnih službenika, namještenika i uposlenika u gradskoj administraciji te institucijama i preduzećima čiji je osnivač grad Bihać ili se finansiraju iz gradskog budžeta.

Mnogo revizorskih zamjerki na premještanje državnih službenika

SARAJEVO – Kancelarija za reviziju institucija BiH od ukupno 74 revidirane institucije za 2018. godinu, za njih šest je dala mišljenje s rezervom, 55 pozitivnih mišljenje uz skretanje pažnje, 12 čisto pozitivnih mišljenja, a u jednom slučaju uslijed ograničenosti obima revizije Kancelarija se suzdržala od davanja mišljenja.

Formiran predmet nakon ispada službenika Predsjedništva BiH: Šovinizam nedopustiv

SARAJEVO - Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH formirala je predmet u vezi sa govorom mržnje i šovinističkim ispadima Dženana Selimbegovića, zamjenika sekretara Predsjedništva BiH, prema novinarkama Saneli Prašović-Gadžo i Arijani Saračević-Helać.

Podignuta optužnica protiv službenika UIO

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv službenika Uprave za indirektno oporezivanja /UIO/ BiH Emira Tukulja zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Najčitanije