Smart

Smart City: Mogućnost razvoja lokalne zajednice

Učesnicima su najprije predstavljene moguće primjene koncepta "Smart City" i koristi koje njegova primjena donosi, uz osvrt na dostupne izvore finansiranja inovativnih rješenja, jer ipak su finansijska sredstva jedan od ključnih izazova opština i gradova u Bosni i Hercegovini. Takođe, predstavljeni su primjeri dobre prakse iz regiona, odnosno Hrvatske i Srbije, iz kojih se vidi da i male opštine mogu postići značajne rezultate u razvoju i implementaciji inovativnih digitalnih rješenja.

Proizvodnja Smarta seli se u Kinu

Kineska automobilska kompanija Geely preuzela je 50 odsto udjela u brendu Smart od Daimlera.

Na dlanu tačno vrijeme dolaska autobusa - Smart City u javnom prevozu

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Baš kao u razvijenim zapadnoevropskim gradovima, stanovnici i posjetioci Istočnog Sarajeva imaće priliku da na svojim telefonima, putem android aplikacije SatBUS, provjere gdje se trenutno nalazi autobus, da li kasni i za koliko stiže na stanicu na kojoj čekaju.

Pauk podigao pa skoro uništio automobil

U pokušaju da skloni nepropisno parkirani Smart, riječki pauk ga je tokom odizanja gotovo cijelog oštetio.

Toyota manja i od Smarta

Japanski proizvođač Toyota predstavio je električni automobil namenjen za grad.

Upoznajte posljednji klasični Smart u istoriji

Smart postaje prva automobilska marka koja će u potpunosti prijeći na struju.

Smart odlazi iz Amerike zbog slabe prodaje

Vlasnik marke Smart, njemački Daimler, objavio je da će nakon 2019. okončati prodaju vozila ovog brenda na sjevernoameričkom tržištu.

Kineski Geely kupio 50 odsto udjela u Smart-u od Daimler-a

Kineska automobilska kompanija Geely preuzela je 50% udjela u Smart-u od Daimler-a, roditeljske kompanije Mercedes-Benza, potvrdile su dvije kompanije. Daimler i Geely, koji posjeduju brojne brendove, uključujući Volvo i Lotus, oformiće 50/50 zajedničko ulaganje kako bi upravljali kompanijom gradskog automobila, koja je u procesu da postane samo električni brend.

Hoće li Daimler ugasiti smart?

Njemački gigant stvari rješava po kratkom postupku. I dok su zadovoljni Mercedesom, u Daimleru gube strpljenje sa Smartom i gubicima koje akumulira, javlja njemački Handelsblatt.

Geely postaje vlasnik polovine akcija u Smartu

Danas su se jedna za drugom pojavile vijesti o tome da Daimler namjerava da ugasi Smart, te da je Daimler blizu dogovora sa Geely grupacijom koji se tiče sudbine tog brenda.

Najčitanije