Smeće

Hiljade neiskorištenih vakcina pronađeno u kanalu

KAIRO - Egipatsko tužilaštvo saopštilo je da je naredilo hapšenje tri osobe nakon što su hiljade neiskorišćenih antikovid vakcina pronađene u vodenom kanalu.

Bacanje hrane u Sloveniji poraslo lani na 68 kg po stanovniku

Prosječan stanovnik Slovenije bacio je lani 68 kilograma hrane, jedan kilogram više nego 2019, od čega je 40 posto i dalje bilo jestivo.

Mještani sela Kijeva ne žele deponiju u svojoj blizini

SANSKI MOST- Mještani sela Kijevo, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, održali su sinoć mirni protestni skup ispred zgrade mjesne škole, te poručili kako neće dozvoliti izmještanje i izgradnju gradske deponije u blizini ovoga mjesta.

Turista podnio tužbu zbog medvjeda u kontejneru

VAŠINGTON - Turista iz Kalifornije podnio je tužbu protiv kompanije za izdavanje stanova iz Nevade zbog povreda koje je, kako tvrdi, zadobio kada ga je prepao medved koji je preturao po kontejneru za smeće.

Radnici bez plata, smeće se gomila

Zbog ekonomskih teškoća u kojima se nalazi Javno komunalno preduzeće "Komb" iz Bužima u pitanje je dovedeno pružanje osnovnih komunalnih usluga koje pruža ova firma, prije svega odvoza smeća i vodosnabdijevanja.

Obilježen Međunarodni dan planete, pokupili smeće i zasadili cvijeće

BANJALUKA, TREBINJE - Krajnje je vrijeme da se ljudi posvete zaštiti životne sredine, poručeno je danas povodom Dana planete Zemlje, koji je nizom manifestacija obilježen u BiH, a organizovane su i radne akcije tokom kojih su volonteri čistili gradske površine i sadili cvijeće.

Golićeva zbog smeća zatražila nadzor nad Komunalnom policijom u Banjaluci

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zatražilo je od Republičke upravne inspekcije da izvrši upravno-inspekcijski nadzor nad radom Komunalne policije i Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka, nakon što su banjalučke ulice i parkovi bili zatrpani smećem.

Mačka spasena sigurne smrti postaje zamjenik ministra

Mačka iz Rusije, koja je spasena od sigurne smrti zahvaljujući dobrim komunalcima, postaće počasni zamjenik regionalnog ministra za životnu sredinu.

Kontejneri danima puni u banjalučkom naselju: "Da li su komunalci u štrajku?"

BANJALUKA - Kontejneri uz igralište Osnovne škole "Jovan Cvijić" u banjalučkoj ulici Anđe Knežević se ne prazne tri dana i tri noći, javlja čitalac "Nezavisnih novina".

Banjalučki dajakaši izvadili betonske kante za smeće iz Vrbasa

Članovi Dajak kluba u sklopu svojih redovnih ekoloških aktivnosti iz korita rijeke Vrbas izvadili su 15 betonskih kanti za otpatke, koje su nesavjesni građani bacali u rijeku.

Najčitanije