Smog

U Sarajevu vazduh najzagađeniji i opasan po zdravlje stanovnika

SARAJEVO - U Sarajevu je jutros vazduh zagađen i može imati ozbiljne posljedice po zdravlje stanovnika, podaci su portala "Ekoakcija".

Pušten prvi "smog tower" u Indiji

NJU DELHI - Glavni indijski grad, Nju Delhi, u ponedjeljak je pustio u pogon svoj prvi "smog tower", toranj za smog koji bi trebao smanjiti zagađenost vazduha koje se smatra uzrokom hiljada preuranjenih smrti svake godine, no stručnjaci su skeptični.

Semberci zbog smoga ne izlaze iz kuća

BIJELJINA - Već godinama Bijeljina je tokom zime među najzagađenijim gradovima u zemlji, a prema posljednjim podacima, obara i evropske rekorde. Građani negoduju svakodnevno ističući da je nemoguće boraviti na otvorenom, posebno uveče, jer od količine smoga ne mogu disati.

Toranj usisava smog, čisti vazduh i proizvodi dijamante

Vlasti u Pekingu uspješno su testirale toranj za prečišćavanje vazduha u Pekingu, koji važi za jednog od najzagađenijih gradova u svijetu. Kako navode mediji, vazduh oko kule je bio čistiji za oko 55 odsto.

Upozorenje na težak smog u Kini

Regioni na sjeveru Kine suočavaju se sa periodom zagađenja koji će trajati najmanje naredne dvije sedmice, saopšteno je danas iz kineskog Ministarstva za ekologiju.

Smog najveći problem za građane Bijeljine

BIJELJINA - U zimskom periodu najveće zagađenje u Bijeljini je od 6.00 do 8.00 časova i od 20.00 do 23.00 časa, a problem smoga, koji ugrožava zdravlje ljudi, može biti riješen zabranom slobodne prodaje uglja sa visokim sadržajem sumpora, kao i strožim zakonskim propisima, ocjenjuju iz bijeljinske Gradske uprave.

Među deset najzagađenijih gradova u Evropi pet je na Balkanu

Dolaskom zime, gradovi na zapadnom Balkanu guše se u smogu usljed izduvnih gasova iz mahom vrlo starih automobila i dimnjaka, a jedini koji zadovoljno trljaju ruke su prodavači pročišćivača vazduha, piše agencija AFP.

Smog prekrio Nju Delhi poslije festivala

NJU DELHI - Zagađenje vazduha u Nju Delhiju, glavnom gradu Indije, dostiglo je danas "ozbiljan" nivo poslije vatrometa koji je korišten sinoć, tokom hindu festivala Divali.

Zelene klupe koje upijaju smog postavljene u Londonu

Zagađenost velikih evropskih gradova sve nas zabrinjava, a globalno zagrijavanje i veliki broj vozila sve više utiču na kvalitet življenja, zbog čega je London postavio "zelene" klupe koje služe i kao filteri jer upijaju zagađenje iz vazduha, pišu britanski mediji.

Nju Delhi se guši u dimu, proglašeno vanredno stanje

NJU DELHI - U glavnom indijskom gradu Nju Delhiju zavladala je panika nakon što je u utorak ujutro gusti sivi dim obavio cijeli grad.

Najčitanije