Smrt

SZO: Svakih 17 sekundi umre jedna osoba zaražena koronom

ŽENEVA - Svakih 17 sekundi u Evropi umre jedna osoba zaražena virusom korona, izjavio je regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hans Kluge.

Željko Erkić o predstavi u NP RS: "Derviš i smrt" naš najveći adut

Glumca Željka Erkića publika Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) uskoro će imati priliku da gleda u ulozi Hasana, prijatelja Ahmeda Nurudina, glavnog protagoniste kultnog romana Meše Selimovića "Derviš i smrt".

Od kardiovaskularnih bolesti u RS godišnje umre 7.000 ljudi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj godišnje umre oko 7.000 ljudi od kardiovaskularnih bolesti, a kada se uzmu podaci od prije 20 godina, smanjuje se trend smrtnosti.

Stampedo tokom racije u peruanskom noćnom klubu, najmanje 13 poginulih

Najmanje 13 osoba je poginulo u stampedu koji se dogodio tokom policijske racije u noćnom klubu u Limi, prijestonici Perua. Policija je došla u klub kako bi spriječila kršenje mjera protiv širenja virus korona.

Tijelo preminulog brazilskog radnika ostavljeno na podu marketa

Jedna prodavnica u Brazilu nastavila je s normalnim radom, iako im je radnik preminuo tokom radnog vremena. Tijelo su ostavili da leži.

Odložena prodaja ulaznica za predstavu Derviš i smrt

Prodaja ulaznica za premijeru predstave Derviš i smrt odložena je do 17. avgusta, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovan usmrtio stočara kod Dervente

DERVENTA - Bogdan Marić (68), stočar iz Dervente, porijeklom sa Vlašića, podlegao je višestrukim povredama u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

Kobni epilog obračuna dvojice rođaka kod Teslića

TESLIĆ - Tuča dvojice rođaka Jovana Aleksića (22) i Stanimira Lazića (37), koja se dogodila prije desetak dana, bila je kobna za Lazića, koji je od zadobijenih povreda glave umro u Univerzitetskom kliničkom centru RS, dok je Aleksić u srijedu uhapšen, a danas je predat dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Glumac Zlatan Vidović: Ovo je doba neizvjesnosti i protivrječnosti

Zlatan Vidović glumac je Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) koji je ulogom Ahmeda Nurudina u predstavi "Derviš i smrt" potvrdio da je na vrhuncu glumačke karijere. Književni klasik Meše Selimovića u režiji Dejana Projkovskog na Velikoj sceni NP RS doživio je tri pretpremijere.

Vozač autobusa nije dozvolio ulazak bez maske pa pretučen na smrt

PARIZ - Vozač autobusa u Francuskoj doživio je moždanu smrt nakon što je napadnut, jer nije dozvolio ljudima bez zaštitnih maski da uđu u vozilo.

Najčitanije