Smrt

Odložena prodaja ulaznica za predstavu Derviš i smrt

Prodaja ulaznica za premijeru predstave Derviš i smrt odložena je do 17. avgusta, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovan usmrtio stočara kod Dervente

DERVENTA - Bogdan Marić (68), stočar iz Dervente, porijeklom sa Vlašića, podlegao je višestrukim povredama u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

Kobni epilog obračuna dvojice rođaka kod Teslića

TESLIĆ - Tuča dvojice rođaka Jovana Aleksića (22) i Stanimira Lazića (37), koja se dogodila prije desetak dana, bila je kobna za Lazića, koji je od zadobijenih povreda glave umro u Univerzitetskom kliničkom centru RS, dok je Aleksić u srijedu uhapšen, a danas je predat dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Glumac Zlatan Vidović: Ovo je doba neizvjesnosti i protivrječnosti

Zlatan Vidović glumac je Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) koji je ulogom Ahmeda Nurudina u predstavi "Derviš i smrt" potvrdio da je na vrhuncu glumačke karijere. Književni klasik Meše Selimovića u režiji Dejana Projkovskog na Velikoj sceni NP RS doživio je tri pretpremijere.

Vozač autobusa nije dozvolio ulazak bez maske pa pretučen na smrt

PARIZ - Vozač autobusa u Francuskoj doživio je moždanu smrt nakon što je napadnut, jer nije dozvolio ljudima bez zaštitnih maski da uđu u vozilo.

Užasavajuće povrede indijskih vojnika poginulih u Himalajima

NJU DELHI - Indijski vojnici koji su poginuli u bliskoj borbi tokom prošlomjesečnog sukoba s pripadnicima kineske armije na indijsko-kineskoj granici u dolini rijeke Galvan u zapadnim Himalajima bili su brojčano nadjačani, a mnogi su stradali od užasavajućih povreda nanesenih hladnim oružjem, navodi Rojters, prenoseći tvrdnje više izvora u Indiji.

Đorđević: "Derviš i smrt" nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Pozorišna predstava "Derviš i smrt", čija je premijera zakazana za 2. septembar na ljetnoj sceni tvrđave Kastel, biće za publiku događaj kakav još nije vidjela u Banjaluci, jer kombinacija jakih životnih poruka i niza inovativnih scenskih efekata, neće nikoga ostaviti ravnodušnim, rekao je za Srnu Vladimir Đorđević, umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Autentični i univerzalni Meša na daskama NP RS

BANJALUKA - Nakon zakazale sezone, kojoj je u jednu ruku pandemija virusa korona došla kao alibi, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) trijumfalno su se vratili na Veliku scenu matične kuće komadom "Derviš i smrt" i spasili šta se spasiti može.

Apis i "zavjerenici" strijeljani prije 103 godine, posmrtno rehabilitovani

BIJELJINA - Poslije smrtne presude vojnog suda u Prvom svjetskom ratu, na Solunskom polju 26. juna 1917. godine strijeljani su generalštabni pukovnik srpske vojske Dragutin Dimitrijević Apis, te majori LJubo Vulović i Rade Malobabić, osuđeni kao organizatori atentata na regenta Aleksandra Karađorđevića.

Majka i dvoje djece poginuli pri urušavanju krova

ÐENOVA - U urušavanju dijela krova nekadašnjeg industrijskog objekta u mjestu Albicate u Lombardiji u srijedu su poginule tri osobe, a najmanje jedna je povrijeđena, prenose italijanski mediji.

Najčitanije