Smrt

Za smrt porodilje u Gradišci uslovna kazna anesteziologu

GRADIŠKA - Osnovni sud u Gradišci osudio je Nikolu Ljucovića, specijalistu anesteziologije i reanimacije, na uslovnu kaznu od godinu zatvora zbog propusta u liječenju porodilje Jovane Šinik, koja je 27. oktobra 2016. umrla u bolnici u Gradišci.

Makron: Ostajem pri stavu o "moždanoj smrti" NATO-a

LONDON - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da ostaje pri izjavi da je NATO u stanju "moždane smrti" i da Alijansi treba da bude jasno koja je njena osnovna svrha.

Naučnici tvrde: Ljudi su nakon smrti svjesni da su umrli

Prema novim saznanjima, kada umrete znate da ste mrtvi jer kada srce stane dotok krvi u mozak automatski prestaje i to znači da je neko i zvanično mrtav.

Nova smrt u ringu: Dobio udarac na treningu, pao i umro

Ni mjesec dana nakon što je američki bokser Patrik Dej preminuo od posljedica povrede mozga u meču s Čarlsom Konvelom, bokserski svijet je potresla još jedna tragedija.

Kamiondžija iz Srbije pronađen mrtav za volanom u Americi

Miloš Nemec, rođen u Beogradu, otac troje djece, je iznenada preminuo u Čikagu u 44. godini života. Njega su juče mrtvog pronašle kolega za volanom kamiona na jednom autoputu.

Tužilaštvo potvrdilo: Djevojka iz Mostara pronađena u rijeci ubijena

MOSTAR - Djevojka L.B. (19) iz Mostara, čiji je beživotno tijelo pronađeno u nedjelju oko 19 sati u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, umrla je nasilnom smrću, potvrđeno je iz Tužilaštva ZHŽ-a.

Naučnici otkrili šta se tačno dešava s tijelom nakon smrti

Smrt je kraj svega, barem fizičkog - ali čini se da to baš i nije tako. Čini se da smrt ne donosi kraj kretanju tijela, i nije riječ o zombijima, već o običnim ljudima, tvrde australijski naučnici koji su u svojoj studiji došli do nevjerovatnog otkrića.

Poginuo vozač Formule 2 na stazi u Belgiji

Francuski vozač Formule 2 Antoan Iber (22) poginuo je u nesreći koja se dogodila u trci na belgijskoj stazi Spa-Frankoršamp.

Naučnici razvili medicinsku analizu za predviđanje smrti

Ljekari već sada mogu predvideti rizik od smrti pacijenta u sljedećoj godini, na osnovu pokazatelja kao što su krvni pritisak i nivo holesterola. Međutim, njemački naučnici razvili su test krvi, kojim se mogu utvrditi rizici smrti u narednih 10 godina.

Srpkinja umrla na italijanskoj plaži

Žena iz Srbije, koja je bila na odmoru u sicilijanskom letovalištu Ćefalu umrla je na plaži pod nepoznatim okolnostima.

Najčitanije