Smrtna kazna

Rijad ukida smrtnu kaznu za maloljetnike

DUBAI - Saudijski kralj Salman naložio je ukidanje smrtne kazne za maloljetnike, rekli su danas zvaničnici.

Pogubljen muškarac u Alabami, uprkos molbama za pomilovanje

BIRMINGEM - U američkoj državi Alabama pogubljen je čovjek osuđen na smrt zbog ubistva tri policajaca, uprkos tome što se veliki broj istaknutih ličnosti angažovalo da do toga ne dođe, sumnjajući u njegovu krivicu.

Monstrum odsjekao glavu osmomjesečnoj bebi, pomogla mu njena majka

Monstrum iz Bjelorusije na tamošnjem je Vrhovnom sudu izgubio žalbu koju je podnio nakon što mu je dosuđena smrtna kazna zbog ubistva osmomjesečne djevojčice kojoj je odsjekao glavu.

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

TEHERAN - Sud u Iranu osudio je jednu osobu na smrtnu kaznu nakon optužbi za špijuniranje za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), saopštio je portparol glavnog iranskog krivičnog suda Holamhosein Ismaili.

Poništena smrtna kazna nekadašnjem predsjedniku Pakistana

LAHORE - Viši sud u Lahoreu poništio je danas smrtnu kaznu izrečenu prošlog mjeseca bivšem pakistanskom predsjedniku Pervezu Mušarafu.

Odbačena žalba na smrtnu kaznu osuđenom za silovanje i ubistvo

NJU DELHI - Najviši indijski sud u srijedu je odbacio žalbu na smrtnu kaznu jednog od četvorice muškaraca osuđenih za višestruko silovanje i ubistvo žene u autobusu u New Delhiju, navodeći da nemaju razloga za preispitivanje kazne.

Bivši predsjednik Pakistana osuđen na smrt

ISLAMABAD - Pakistanski specijalni sud osudio je bivšeg predsjednika države Perveza Mušarafa na smrt zbog veleizdaje.

Izvršena 22. smrtna kazna u SAD ove godine

HANTSVIL - Američka savezna država Teksas pogubila je zatvorenika osuđenog da je ubio svog nadzornika, a to je 22. smrtna kazna izvršena u ovoj godini u SAD.

Odsjekao glavu bebi, pijana majka nije pokušala da ga spriječi

Viktar Šarhel (48) iz Bjelorusije osuđen je na smrtnu kaznu u svojoj zemlji zbog izuzetno okrutnog zločina. Streljački vod smaknuće muškarca koji je proglašen krivim za ubistvo djevojčice.

Pogubljen ubica iz Južne Dakote

VAŠINGTON - Nad Čarlsom Rašelom Rajnsom iz Južne Dakote izvršena je smrtna kazna ubrizgavanjem smrtonosne injekcije zbog ubistva bivšeg kolege u prodavnici krofni tokom pljačke 1992. godine.

Najčitanije