Smrtna kazna

Kazne vješanjem za podmetanje požara u kojem je poginulo 260 ljudi

Sud u Pakistanu izrekao je danas smrtne kazne vješanjem dvojici muškaraca nakon što ih je proglasio krivim za podmetanje požara u fabrici tekstila 2012. godine, kada je poginulo 260 ljudi.

Smrtna kazna nije izbrisana iz Ustava RS

BANJALUKA, SARAJEVO - U Ustavu RS i dalje stoji odredba o tome da se smrtna kazna može izreći za najteža krivična djela, iako je Ustavni sud BiH prije deset mjeseci naložio da ova odredba bude izbrisana.

Kina osudila državljanina Kanade na smrtnu kaznu

PEKING - Državljanin Kanade Su Vejhong osuđen je u Kini na smrtnu kaznu zbog proizvodnje droge, objavio je danas kineski sud.

Sud u Bostonu odbacio smrtnu kaznu za bombaša Carnajeva

BOSTON - Federalni apelacioni sud u Bostonu oborio je smrtnu presudu koju je niža sudska instanca izrekla Džokaru Carnajevu, koji je sa bratom Tamerlanom postavio i aktivirao dvije improvizovane eksplozivne naprave u Bostonu, tokom maratona 2013. godine, i usmrtio troje, a ranio 260 ljudi.

SAD: Izvršena prva smrtna kazna poslije 17 godina

INDIJANA - U SAD je poslije 17 godina izvršena prva smrtna kazna na saveznom nivou, a nakon niza pravnih bitki okončanih presudom Vrhovnog suda, koji je otvorio put povratku smrtne kazne u američkoj saveznoj državi Indijani.

Rijad ukida smrtnu kaznu za maloljetnike

DUBAI - Saudijski kralj Salman naložio je ukidanje smrtne kazne za maloljetnike, rekli su danas zvaničnici.

Pogubljen muškarac u Alabami, uprkos molbama za pomilovanje

BIRMINGEM - U američkoj državi Alabama pogubljen je čovjek osuđen na smrt zbog ubistva tri policajaca, uprkos tome što se veliki broj istaknutih ličnosti angažovalo da do toga ne dođe, sumnjajući u njegovu krivicu.

Monstrum odsjekao glavu osmomjesečnoj bebi, pomogla mu njena majka

Monstrum iz Bjelorusije na tamošnjem je Vrhovnom sudu izgubio žalbu koju je podnio nakon što mu je dosuđena smrtna kazna zbog ubistva osmomjesečne djevojčice kojoj je odsjekao glavu.

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

TEHERAN - Sud u Iranu osudio je jednu osobu na smrtnu kaznu nakon optužbi za špijuniranje za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA), saopštio je portparol glavnog iranskog krivičnog suda Holamhosein Ismaili.

Poništena smrtna kazna nekadašnjem predsjedniku Pakistana

LAHORE - Viši sud u Lahoreu poništio je danas smrtnu kaznu izrečenu prošlog mjeseca bivšem pakistanskom predsjedniku Pervezu Mušarafu.

Najčitanije