Snaga

Festival klasične muzike "Orfej" od 5. do 7. maja u Sarajevu

SARAJEVO - U Svečanom salonu Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 5. maja, s početkom u 19 časova, održaće se svečanost povodom otvaranja Festivala klasične muzike "Orfej".

Iseljavanje radne snage iz BiH na najvišem nivou ikad

SARAJEVO - Iseljavanje radne snage iz BiH na najvišem je nivou ikad, navedeno je u studiji "Migracije zdravstvenih radnika i stručnjaka u oblasti informaciono-komunikacijskih tehnologija iz BiH: izazovi i mogućnosti", koja je danas predstavljena u Sarajevu, u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

E to se zove "downsizing": 1 cilindar, 0.3 litra i 90 KS

Doba velikih atmosferskih motora V12 je definitivno iza nas, a pritisnuti strogim ekološkim standardima uskoro bi mogli i izumrijeti.

Stiže i "Snaga Sibira 2": Treba li Evropa da strepi?

Ruski "Gasprom" je počeo projektovanje magistralnog gasovoda "Snaga Sibira 2", koji će faktički objediniti gasno-transportne sisteme Zapada i Istoka. Taj gasovod će omogućiti Moskvi da brzo preusmjeri na Kinu količine gasa koje trenutno idu u Evropu, pa ta činjenica nameće pitanje - da li bi Evropa trebalo da strahuje da će ostati bez ruskog gasa.

Norveški naftaš Ekvinor otpušta 20 odsto radne snage

OSLO - Norveška naftna i gasna kompanija Ekvinor namerava da značajno smanji radnu snagu u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Britaniji, kako bi finansije prilagodila padu cijene nafte, izjavio je danas portparol kompanije.

Eksplozija u Libanu treća po snazi u istoriji

Eksplozija u Bejrutu, glavnom gradu Libana, treća je po snazi u istoriji, odmah poslije eksplozije nuklearnih bombi u Hirošimi i Nagasakiju, kaže Kristofer Bazbi, britanski stručnjak za efekte jonizujućeg zračenja i naučni sekretar Evropskog komiteta za rizike radijacije.

Bentli otpušta četvrtinu radne snage

LONDON - Kompanija Bentli, koja pravi automobile u britanskom gradu Kru, svim zaposlenima je dala priliku da prihvate "dobrovoljno otpuštanje".

Milorad Dodik: Epidemija nije promijenila moj odnos prema BiH

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da epidemija virusa korona nije promijenila njegov odnos prema BiH, koja za njega ostaje nesređena zemlje vođena sa strane, što pokazuje i niz pitanja u vezi sa ovom situacijom, tokom koje su se iskazale još veće razlike.

U Domu Oružanih snaga BiH održan svečani koncert povodom Božića

SARAJEVO - U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu večeras je u organizaciji ministra odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marine Pendeš održan svečani koncert i prijem povodom katoličkog Božića.

Jeftina radna snaga postaje prošlost

BANJALUKA - Problemi koji muče investitore u RS su nedostak radne snage te kako zaustaviti trend odlaska iz RS i BiH, kazao je Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS.

Ruski gas od decembra putuje u Kinu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Kine Si Đinping učestvovaće u ceremoniji otvaranja gasovoda "Snaga Sibira" u decembru putem video-linka.

Odliv radne snage otvorio put za studentske poslove

BANJALUKA, SARAJEVO - Sve manji broj radne snage u BiH natjerao je sve više poslodavaca da radnike traži među studentima putem omladinskih organizacija.

Da li je konjska snaga u automobila jednaka snazi jednog konja?

Da li jedna konjska snaga motornog vozila jednaka snazi konja - odgovor na ovo pitanje je dao portal "AutoRepublika".

Balkan za EU rasadnik jeftine radne snage

BERLIN, BANJALUKA - Uprkos dobrim namjerama i lijepim željama, proces proširenja EU na zapadni Balkan zapao je u krizu, dijelom zbog zamora proširenjem unutar EU, Brexita i problema unutar same EU, a dijelom zbog sporosti provođenja reformi i rasprostranjene korupcije u samom regionu, pišu njemački mediji, ocjenjujući nedavno završeni samit u Pozdanu u okviru Berlinskog procesa.

Švajcarskoj fale desetine hiljada zanatlija

​BERN - Švajcarskoj nedostaje veliki broj zanatlija, koji su trenutno najtraženija radna snaga na tržištu rada.

Najčitanije