Snijeg

Vozači, oprez: Ugažen snijeg na putevima

BANJALUKA - Putevi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros su prohodni, ali na dionicama na planinama i preko prevoja ima ugaženog snijega, posebno na putnim pravcima Bihać-Ključ, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Livno-Kupres-Bugojno, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Snijeg u Hrvatskoj

ZAGREB - Snijeg u Hrvatskoj tokom noći mogao bi da napada i 20 centimetara u planinama, a već ga ima i u gradovima.

U Sarajevu opet pao industrijski snijeg

SARAJEVO - Industrijski snijeg jutros je pao na Dobrinji, a potom lokalno i u drugim sarajevskim naseljima kao što su Stup i Ilidža, a bilo ga je i prema istoku, izvijestio je jutros Nedim Sladić, meteorolog amater.

Oluja uzrokovala smrt 11 osoba u SAD

ALABAMA - Najmanje 11 osoba smrtno je stradalo usljed snježne oluje i nevremena koje je zahvatilo južne i dijelove srednjeg zapada Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Sjever bez snijega i minusa - topao Sibir

MOSKVA, OSLO - Sjever Evrope suočen je s visokom temperaturom za ovo doba godine, a snijega nema, ističu meteorolozi.

Rusija bilježi najtopliju godinu ikad: Za doček dopremaju snijeg

Ova godina je najtoplija zabilježena u Rusiji otkad su počela meteorološka mjerenja, a vlasti u Moskvi odlučile su u središte grada da dopreme snijeg za novogodišnju proslavu jer i prijestonica bilježi rekordne temperature.

Snijeg visok dva metra u pojedinim dijelovima Han Pijeska

HAN PIJESAK - Han Pijesak očišćen je od snijega i područje oko gradskog naselja, a u toku je čišćenje lokalnih puteva od snježnih nanosa, koja dostižu visinu i do dva metra u šumovitim dijelovima opštine.

Snježni smetovi kod Srebrenice: Sela odsječena, mještani u problemima

Na području Srebrenice snijeg ne prestaje padati od juče, pa su sela Luka i Krušev Do ponovo ostali odsječeni zbog neprohodnih puteva.

Jak vjetar na zapadu BiH stvara snježne nanose

SARAJEVO - BiHAMK je upozorio vozače da na putevima u zapadnim krajevima jak vjetar mjestimično formira snježne nanose i dodatno otežava saobraćaj.

Oblačno sa snijegom

​Tokom vikenda u BiH se očekuje oblačno sa susnježicom ili snijegom. Prognozirana visina snježnog pokrivača je od pet do 10 centimetara.

Najčitanije