Snijeg

Mještani Motika sa strahom dočekuju prvi snijeg

BANJALUKA - ještani Motika koji žive ili saobraćaju Ilindanskom ulicom u strahu su od zime i prvog snijega jer, kako kažu, automobilima i autobusima je već sada gotovo nemoguće voziti zbog velikih oštećenja kolovoza.

Snijeg stigao i u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u Hercegovini, jugozapadnim, centralnim i sjevernim područjima, a sudeći prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, snijeg je počeo da pada na Kupresu.

Snijeg zatrpao kuće u Austriji, škole zatvorene

BEČ - Nekoliko škola danas je zatvoreno u Austriji zbog obilnih snježnih padavina i prijetnji od lavina i poplava u selima usljed rasta vodostaja rijeka i jezera.

Snježna oluja u Francuskoj, bez struje 145.000 ljudi

​PARIZ - Oko 145.000 ljudi u subotu je još bilo bez struje na jugoistoku Francuske, a zbog obilnih snježnih padavina, saopštila je kompanija koja upravlja prenosnom mrežom.

Snijeg paralisao dio Francuske, jedna osoba poginula

PARIZ - Jedna osoba je danas poginula, a 300.000 domova je ostalo bez struje zbog snježnih padavina koje su pogodile jugoistok Francuske.

Bolnica u Austriji zbog smetova odsječena od svijeta

BEČ - Obilne snježne padavine u dijelovima Austrije uzrokovale su, drugi dan zaredom, zatvorene puteve i nestanak struje u mnogim domaćinstvima, a u jednoj bolnici je više od 24 sata oko 600 bolesnika i medicinskog osoblja odsječeno od ostatka svijeta.

Snijeg izazvao haos u dijelovima Austrije

BEČ - Prve jake snježne padavine izazvale su danas haos u dijelovima Austrije, u pokrajinama Koruška, Tirol, Salcburg.

Nakon dijelova Hrvatske snijeg pao i na crnogorskim planinama

PODGORICA - Prvi snijeg pada na obroncima Bjelasice, a ima ga i na obroncima Prokletija i Visitora, kao i na vrhovima Durmitora.

U Dalmaciji pao snijeg

ZAGREB - U posljednja 24 časa u mnogim dijelovima Dalmacije pale su velike količine kiše, a na planinama višim od 1.500 metara padao je snijeg.

Snijeg u himalajskom dijelu Kašmira, poginule tri osobe

SRINAGAR - Najmanje tri osobe su nastradale danas u obilnim snježnim padavinama u himalajskom dijelu Kašmira, a region je paralizovan, saopštili su zvaničnici.

Najčitanije