Snježana Novaković Bursać

Novaković-Bursać: Uplitanjem u unutrašnje Stvari u BiH stranci ruše Dejton

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da se neki predstavnici američke administracije poput Gabrijela Eskobara neskriveno upliću u unutrašnja pitanja u BiH i otvoreno priznaju da rade sa opozicijom, te da se postavlja pitanje da li na taj način rade na rušenju Dejtona.

Novaković Bursać: Komšić priznao da nije član predsjedništva BiH

​SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je Željko Komšić svojom čestitkom povodom navodne nezavisnosti Kosova napokon priznao da nije član Predsjedništva BiH.

Novaković Bursać: Sada ćemo vidjeti da li su pojedini političari iskreni

SARAJEVO – Riječ je o posebnom zakonu, zakonskom rješenju leks specijalis (lex specialis) iz različitih razloga i zaista ćemo vidjeti da li su zaista iskrene izjave pojedinih političara da su spremni da jednu od tema koje nam se u javnosti prezentuju na veoma loš način i da ta teška pitanja stavimo u zakonske okvire, kazala je za Srnu šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać komentarišući to što su SNSD i Srpski klub danas u parlamentarnu proceduru uputili Prijedlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid.

Novaković Bursać: Srpski predstavnici na sjednici samo zbog četiri sporazuma

SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH predstavnici SNSD-a i srpskog kluba učestvovaće samo na način da će pristupiti glasanju, i davanju saglasnosti na ratifikaciju četiri sporazuma, istakla je na konferenciji za novinare Snježana Novaković Bursać, šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Novaković Bursać: Šmitovo pismo pokušaj da izađu iz situacije koju su sami napravili

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Bursać Novaković rekla je da pismo koje je poslanicima Predstavničkog doma danas poslao Kristijan Šmit pokazuje da dio međunarodne zajednice pokušava da izađe iz situacije koju su sami napravili nametanjem Inckovog zakona.

Novaković Bursać: Opozicija iz Srpske pokazala kome polaže račune

SARAJEVO - Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je sastankom sa predstavnicima stranaka opozicije iz Federacije BiH (FBiH) takozvane građanske orijentacije opozicija iz Republike Srpske, nažalost, još jednom cjelokupnoj javnosti pokazala čiju političku agendu slijedi i kome polaže račune.

"Inckova odluka u drugi plan stavlja suverenitet BiH"

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da je nametanje zakona u 21. vijeku poražavajuće za zemlju koja ima parlamente na više nivoa, shodno rasporedu nadležnosti.

Bursać: Apsurdan i neprihvatljiv prijedlog amandmana SDP-a

SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać smatra apsurdnim i neprihvatljivim SDP-ov prijedlog amandmana na Ustav BiH kojima se, između ostalog, uvode funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH", te poručila da nema nikakvu šansu da budu usvojeni.

Novaković-Bursać: Prijedlog budžeta je rezultat kompromisa, SNSD dao podršku

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać (SNSD) rekla je da je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je danas usvojen u ovom domu, rezultat kompromisa i usaglašavanja, te da je Klub poslanika SNSD-a glasao "za", slijedeći prethodno donesene odluke.

Bursać: Mektić "sahranio" Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je danas da je poslanik u tom domu Dragan Mektić izgubio sve političke orijentire, osim onoga da treba da sluša SDA, jer je glasajući za negativno mišljenje Ustavnopravne komisije na Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH onemogućio njegovo usvajanje.

Bursaćeva i Bosić na saslušanju o izborima u kontekstu pandemije

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Snježana Novaković Bursać i član delegacije Mladen Bosić učestvovaće u saslušanju na temu "Obaveze koje proističu iz članstva i održavanje demokratskih izbora u kontekstu pandemije kovid-19".

"Borenovićevo pismo podsjeća na rane radove osnovaca"

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da pismo koje je predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio predsjedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku u kojem se žali na navodnu antievropsku politiku Milorada Dodika podsjeća na "rane radove osnovaca koji prijavljuju nastavnici šta su radili ostali u razredu dok je ona bila odsutna".

Novaković Bursać: SDA nije stalo do BiH, već do dominacije

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da postoji mogućnost da se u tom domu realizuje neka nova većina koja bi bila legalna, ali bez legitimiteta, što bi samo doprinijelo daljoj komplikaciji političkih odnosa unutar BiH.

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen u proceduru

SARAJEVO - Predstavnici klubova poslanika SNSD-a, HDZ-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać.

Bursać-Novaković: Znamo ko opstruiše politički dogovor

SARAJEVO – Snježana Bursać-Novaković, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH kazala je danas novinarima da ova stranka smatra da je potrebno pristupiti izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, ali da to treba učiniti u redovnoj parlamentarnoj proceduri.

Najčitanije