Snježana Novaković Bursać

Bursać: Mektić "sahranio" Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je danas da je poslanik u tom domu Dragan Mektić izgubio sve političke orijentire, osim onoga da treba da sluša SDA, jer je glasajući za negativno mišljenje Ustavnopravne komisije na Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH onemogućio njegovo usvajanje.

Bursaćeva i Bosić na saslušanju o izborima u kontekstu pandemije

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Snježana Novaković Bursać i član delegacije Mladen Bosić učestvovaće u saslušanju na temu "Obaveze koje proističu iz članstva i održavanje demokratskih izbora u kontekstu pandemije kovid-19".

"Borenovićevo pismo podsjeća na rane radove osnovaca"

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da pismo koje je predsjednik PDP-a Branislav Borenović uputio predsjedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku u kojem se žali na navodnu antievropsku politiku Milorada Dodika podsjeća na "rane radove osnovaca koji prijavljuju nastavnici šta su radili ostali u razredu dok je ona bila odsutna".

Novaković Bursać: SDA nije stalo do BiH, već do dominacije

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da postoji mogućnost da se u tom domu realizuje neka nova većina koja bi bila legalna, ali bez legitimiteta, što bi samo doprinijelo daljoj komplikaciji političkih odnosa unutar BiH.

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen u proceduru

SARAJEVO - Predstavnici klubova poslanika SNSD-a, HDZ-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać.

Bursać-Novaković: Znamo ko opstruiše politički dogovor

SARAJEVO – Snježana Bursać-Novaković, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH kazala je danas novinarima da ova stranka smatra da je potrebno pristupiti izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, ali da to treba učiniti u redovnoj parlamentarnoj proceduri.

Snježana Novaković Bursać izabrana za potpredsjednicu PS Savjeta Evrope

Član delegacije parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izabrana je danas u Strazburu za potpredsjednika Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Bursać: SNSD je loša meta za moguće ucjene

BANJALUKA - Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da odugovlačenje ovog doma da potvrdi odluku o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava predstavlja još jedno nepotrebno opstruisanje primjene izbornih rezultata opštih izbora iz 2018. i ponovno kršenje međustranačkih dogovora.

Bursać: Moguće rotacije nekih direktorskih pozicija na nivou BiH

SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać smatra da će doći do rotacija kada je riječ o raspodjeli direktorskih pozicija na nivou BiH.

Najčitanije