Soba

Spavanje u hladnijoj spavaćoj sobi dobro je za naše zdravlje

Temperatura vazduha u spavaćoj sobi može imati ogroman uticaj na kvalitet našeg sna. Iako vjerovatno većina nas ne obraća mnogo pažnje na temperaturu spavaće sobe noću, za kvalitetan san je najbolje ako termometar pokaže između 15 i 19 stepeni. Međutim, ako je temperatura viša od 24 ili niža od 13 stepeni, to može dovesti do nemirnog sna.

U Trebinju otvorena novoizgrađena Spomen-soba

TREBINJE - U Trebinju je danas, na datum kada su prije 28 godina počela ratna dejstva na području ovog grada i pale prve srpske žrtve, otvorena i osveštana novoizgrađena Spomen-soba, sa likovima i imenima 258 palih boraca Trebinjske brigade.

Top 5 ideja za uređenje idealne sobe za vašeg školarca

​Osim brige za nove udžbenike i školski pribor, odjeću i obuću, soba je prostor koji je nakon školskih učionica, najčešće korišten od strane vašeg đaka.

Spavaća soba po feng šuiju

Prvo pravilo za zdrav san je da provjerite da li u spavaćoj sobi postoje negativna štetna zračenja i da li su na pravi način neutralisana. Potom provjerite da li spavate na anatomskom ili neudobnom dušeku.

Pet načina da osvježite svoju dnevnu sobu šik detaljima

Pijre nego što počnete uređenje bilo koje prostorije, izaberite odgovarajuću boju zidova i sofe pa u skladu sa tim nijansama planirajte dekoraciju.

Zašto trebate imati biljke u spavaćoj sobi?

Ako imate problema sa spavanjem i želite poboljšati kvalitetu sna, u spavaćoj sobi pronađite prostora za biljke poput lavande, bršljana, aloe vere ili gerbera.

Dječja soba kao iz mašte

Praznična groznica se primiče, a svako od nas već uveliko razmišlja čime bi ove godine mogao obradovati svoje najmilije, a da pritom u novčaniku ostane sasvim dovoljno i za provod u najluđoj noći.

Brucoši će biti oslobođeni plaćanja soba?

BANJALUKA - Brucoši koji su dobili smještaj u drugom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci mogli bi biti oslobođeni plaćanja smještaja nekoliko mjeseci, kazao je Savan Vujin, potpredsjednik Unije studenata RS, ali to još nije ozvaničeno.

Sitnicama promijenite izgled spavaće sobe

Da biste spavaćoj sobi podarili svježinu i nov izgled ne trebate trošiti mnogo novaca. Dovoljno je uložiti u nekoliko sitnica.

Sobne biljke čuvaju zdravlje

Za radni prostor izuzetnu važnost imaju sobne biljke.

Najčitanije