Soda bikarbona

Evo u kojim situacijama je poželjno izbjegavati sodu bikarbonu

Soda bikarbona pravi je saveznik u kući mnogih. Ipak, u nekim situacijama ipak treba da je izbjegavamo.

Kako otpušiti odvod pomoću tri sastojka iz vaše kuhinje

Većina ljudi koja se susrela sa zapušenim odvodom bila je više ili manje uspješna u svojim pokušajima da riješe ovaj problem, jer čišćenje i otpušavanje odvoda nije lak posao.

Postoji li razlika između sode bikarbone kupljene u apoteci i prodavnici

Soda bikarbona poznata je po širokoj primjeni u domaćinstvu, ali i u medicinske svrhe. Ona koju mnogi smatraju "čistom" prodaje se u apotekama po mnogo višim cijenama od "obične" koju možete da nađete u lokalnim prodavnicama, pakovanu u kesice.

Testirajte rok praška za pecivo i sode bikarbone u par koraka

Ako vam američke palačinke nisu pufnaste ili vam kolač ne naraste, možda je vašem prašku za pecivo istekao rok. Ukoliko na njemu nema napisanog roka trajanja lako sami možete da provjerite da li ga još uvijek možete koristiti ili ne.

Sve što niste znali o hemikalijama: Kako ih birate i gdje ih čuvate?

Sirće, limun, soda bikarbona - iako se uz pomoć tih "domaćih proizvoda" dosta toga može očistiti, svi smo već navikli na kupovinu sredstava koja sadrže brojne hemikalije. Među njima ima i bezopasnih, ali i onih koje su manje ili više otrovne.

Kako da sami očistite srebro

Srebro je prilično jeftinije od zlata, pa je ovaj materijal daleko popularniji kada je nakit u pitanju. Njegova proizvodnja na tržištu je veća jer se od sreba ne izrađuje samo i isključivo nakit, već i mnogobrojni ukrasi poput posuđa, novčića, umjetnina.

Trik da zavjese opet budu bijele kao snijeg uz dva jeftina sastojka

Pranje zavjesa nije lagan posao, pogotovo ako ste se opredjelili za one od plafona do poda, bogato nabrane i blještavo bijele.

Soda bikarbona, šest načina za korištenje čudotvornog praha

Natrijum bikarbonat, koji se popularno zove soda bikarbona, ima veoma široku primjenu u kuvanju, pranju, liječenju…

Očistite mašinu za sudove sa dva sastojka

Uobičajeni proces čišćenja u kuhinji podrazumijeva elemente kao što su rerna ili šporet. Mnogi pritom zaboravljaju da se u sudo-mašini nakupljaju komadići hrane.

Riješite se masne kose uz ove trikove

Nekima se kosa masti povremeno, najčešće jer su čekali s pranjem kose koji dan duže no što treba, dok je drugima to svakodnevan problem koji najčešće nastaje zbog hormona i pretjeranog lučenja sebuma.

Najčitanije