Sofija

Roditelji male Sofije: Hvala svim ljudima koji su podržali našu borbu

Stefan i Marija Markuljević, roditelji male Sofije, zahvalili su RTRS-u i svim ljudima iz Srpske koji su pomogli u prikupljanju sredstva za liječenje ove hrabre djevojčice koja bije najvažniju životnu bitku.

Sofija žarište epidemije virusa korona u Bugarskoj

SOFIJA - Bugarska prestonica Sofija je žarište epidemije korona virusa.

Mujezin preminuo od srčanog udara u Aja Sofiji

ISTANBUL - Mujezin Osman Aslan preminuo je od srčanog udara u Aja Sofiji, koja je nedavno pretvorena u džamiju, saopštila je gradska uprava.

Sirijski grad Skalbija gradi svoju, simboličnu Aja Sofiju

DAMASK - Komandir sirijske narodne milicije grada Skalbija, Nabil Abdulah, namjerava da u svom gradu napravi kapelu koja će nositi simbolično ime Aja Sofija.

U Aja Sofiji klanjan bajram-namaz nakon 86 godina

ISTANBUL - U istanbulskoj džamiji Aji Sofiji klanjan je bajram-namaz prvi put poslije 86 godina.

Prikupljen novac za liječenje male Sofije

Novac za liječenje male Sofije je sakupljen nakon više od četiri mjeseca borbe, stoji na Facebook stranici "Za Sofijin prvi korak".

Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbijedili let za malu Sofiju

Sofijin otac, Stefan Markuljević zahvalan je svim učesnicima humanitarne akcije u okviru koje je do sada sakupljeno 2,4 miliona dolara.

Erdoan: Štitimo objekte kulturnog nasljeđa hrišćanstva

ANKARA - Samo četiri dana poslije prvog namaza u Aja Sofiji koja je po odluci turskih vlasti, pretvorena iz muzeja u džamiju, što je izazvalo žestoke kritike hrišćanskog svijeta, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan je prisustvovao ceremoniji završetka restauracije pravoslavnog manastira Sumela u Turskoj.

U Aja Sofiji živi već 16 godina

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izdao je dekret kojim je naložio da se Aja Sofija iz muzeja koji je bila, ponovo vrati da bude džamija. Ta je odluka bila kontroverzna, pozivajući se na osudu UNESCO-a, Svjetskog vijeća crkava i mnogih međunarodnih lidera. Ali bez obzira na tok događaja, jedna mačka će Aja Sofiju uvijek nazvati svojim domom.

"Grci su razmažena djeca - ne mogu da prihvate da se ponovo klanjamo u Aja Sofiji"

Turske vlasti ocijenile su danas kao "neprijateljsko" negodovanje Grčke prema "islamu i Turskoj". Turci su reagovali dan nakon što je Atina žestoko reagovala na pretvaranje istanbulske Aja Sofije od muzeja u džamiju.

Najčitanije