Sofija

Sud odbio zahtjev da muzej Aja Sofija ponovo postane džamija

ANKARA - Najviši turski sud odbacio je danas zahtjev da istanbulsko zdanje iz vizantijskog doba Aja Sofija - crkva koja je prvo pretvorena u džamiju, pa u muzej - ponovo postane džamija.

U Sofiji počelo SP u ritmičkoj gimnastici

Na 36. svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, koje je danas počelo u Sofiji, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četiri takmičarke.

Sofija Milošević našla novog momka?

Manekenki Sofiji Milošević nije dugo trebalo da preboli, sada već bivšeg momka, Adema Ljajića.

Raskinuli Sofija Milošević i Adem Ljajić

Jedna od najuspešnijih srpskih manekenki Sofija Milošević i srpski reprezentativac Adem Ljajić okončali su svoju ljubavnu vezu prije dve nedelje, a razlog je u tome što su se previše udaljili jedno od drugog.

Sedmi samit u Sofiji zvanično otvoren

SOFIJA - Sedmi samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope otvoren je danas u Sofiji.

Zvizdić: Od samita u Sofiji očekujemo značajne rezultate

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić, izjavio je na samitu Kine i zemalja srednje i istočne Evrope u Sofiji da je BiH izuzetno zainteresovana da nastavi sa daljim unapređenjem i jačanjem veza sa ovim zemljama.

KUD "Čajavec" treći u Sofiji

SOFIJA - Omladinski ansambl narodnih igara i pjesama KUD-a "Čajavec" iz Banjaluke osvojio je treće mjesto u konkurenciji 12 ansambala na 22. međunarodnom festivalu folklora "Vitoša 2018" u glavnom bugarskom gradu.

Cvijanović: I EU shvatila da treba da pokrene određene zaokrete

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je povodom Samita EU-zapadni Balkan, održanog u Sofiji, da je dobro da je EU prepoznala potrebu regiona da podigne ukupnu konkurentnost i time što će jačati svoju infrastrukturu.

Njemački mediji o samitu u Sofiji: Bez davanja prevelikih obećanja

BERLIN, SOFIJA - Njemačka štampa i danas piše o Srbiji i balkanskim zemljama u svjetlu mogućeg pristupa Evropskoj uniji i povodom samita šefova država ili vlada EU sa predstavnicima tih zemalja koji se održava u Sofiji.

Izetbegović u Sofiji: Evropljani bi trebalo da imaju više sluha za Tursku

SOFIJA - Evropljani bi trebalo da imaju više sluha za Tursku i njenog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, izjavio je danas u Sofiji predsedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, pred predstojeću posjetu Erdoana Sarajevu.

Najčitanije