Softver

Međunarodni tim razbio mrežu "najopasnijeg virusa na svijetu"

Međunarodni tim predvođen njemačkim i holandskim policijskim snagama srušio je operativnu mrežu Emotet, opisanu kao "najopasniji malver na svijetu".

Kako je robot pas naučio da se odbrani od udaraca ljudi?

Otkako je kompanija Boston Dynamics, prije nekoliko godina, predstavila koncept četvornožnog robota psa, svijet se zabavljao gledajući kako ih inženjeri guraju i šutiraju na testovima, a pred Novu godinu i kako savršeno igraju tvist.

Šta sve može Teslin softver za automatsku vožnju

Kompanija "Tesla" izbacila je najnoviju softversku nadogradnju koja unapređuje automatsku vožnju, a njeni automobili će nakon instalacije moći da "pročitaju" znakove s ograničenjem brzine, odnosno, nakon što prepozna znak, kompjuter će vozaču signalizirati svaki put kada tu brzinu prekorači, prenosi "The Verge".

Google od sada ima i prevodilac za hijeroglife

Google je uveo funkciju prevodioca za hijeroglife "Fabricius", koji koristi kompjutersko učenje za dekodiranje drevnih egipatskih znakova.

Lovac na plagijate na Univerzitetu u Banjaluci bez ulova

BANJALUKA - Softver za prepoznavanje plagijata već je više od dvije godine u funkciji u Univerzitetu u Banjaluci, ali on zasad nije prepoznao niti jedan plagijat, potvrđeno je "Nezavisnim" u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Aplikacije koje od života mogu da naprave pakao

Sve više ljubomornih ljudi na telefone i računare svojih partnera instalira softver za nadzor i praćenje.

"Huawei" na servere instalira ruski operativni sistem

"Huawei" će na svoje servere instalirati ruski sistem "ALT Linuks", osmišljen da konkuriše američkom "Intelu".

Analiza crne kutije: Aktiviran sistem protiv zagušenja motora

NJUJORK - Istražioci nesreće "boinga 737 maks" u Etiopiji došli su do preliminarnog zaključka da je prije nego je avion udario o tlo aktiviran sistem protiv zagušenja motora, piše list "Vol strit džurnal", pozivajući se na izvore bliske istrazi.

"Boing" objavio novi softver za "737 maks"

VAŠINGTON - "Boing" je objavio softverske izmjene svog kontroverznog sistema koji je povezan sa fatalnim padovima dva aviona tipa "737 maks" u posljednjih pet mjeseci.

Softver koji uočava lopove prije nego što počine zločin

Japanska tehnološka firma tvrdi da je izumila softver umjetne inteligencije koji analizira nadzorne kamere kako bi detektovao sumnjivo ponašanje i spriječio krađu u prodavnicama prije nego što se zasita desi.

Najčitanije