Softver

Analiza crne kutije: Aktiviran sistem protiv zagušenja motora

NJUJORK - Istražioci nesreće "boinga 737 maks" u Etiopiji došli su do preliminarnog zaključka da je prije nego je avion udario o tlo aktiviran sistem protiv zagušenja motora, piše list "Vol strit džurnal", pozivajući se na izvore bliske istrazi.

"Boing" objavio novi softver za "737 maks"

VAŠINGTON - "Boing" je objavio softverske izmjene svog kontroverznog sistema koji je povezan sa fatalnim padovima dva aviona tipa "737 maks" u posljednjih pet mjeseci.

Softver koji uočava lopove prije nego što počine zločin

Japanska tehnološka firma tvrdi da je izumila softver umjetne inteligencije koji analizira nadzorne kamere kako bi detektovao sumnjivo ponašanje i spriječio krađu u prodavnicama prije nego što se zasita desi.

Neke igre imaju softver koji vas prati

Određeni broj PC igara prati vaše kretanje po internetu i stvari koje tamo radite kada ih ne igrate.

Ova 3 programa premošćuju jaz između programera i dizajnera

Dizajneri i developeri su vrlo različita bića. Neko bi rekao da imaju veliki problem u saradnji, jer se međusobno ne razumiju, a sa druge strane, mnogi smatraju da oni zapravo ne mogu i ne žele da funkcionišu jedni bez drugih. Jedno je sigurno, u svakodnevnoj saradnji oni su povezani na toliko načina da i jedan i drugi posao nema previše smisla bez onog drugog.

Evo kako da efikasno žonglirate između svih svojih profila na društvenim mrežama

Ukoliko želite da se bavite marketingom na internetu, morate se prethodno dobro upoznati sa svim kanalima komunikacije koji su potrebni da bi vaša poruka stigla na pravu adresu. Među njima su i Fejsbuk (Facebook), Tviter (Twitter), Instagram, Pinterest, pa čak i LinkedIn ili Bihans (Behance), u zavisnosti od vaše ciljne grupe.

Pažnja! Ovo su 4 sigurna znaka da neko pokušava da vas hakuje!

Da li se ponekad osjećate paranoično i mislite da neko želi da pokrade vaše digitalne informacije?

Ove četiri karakteristike treba da ima svaki budući programer

Zamislite da upoređujete rezime dva programera: programera A i programera B. Oba kandidata imaju gotovo identične vještine: jezici, okviri, platforme, metodologije i tako dalje.

"Lanaco" Banjaluka: Radnici i početak i kraj uspjeha

BANJALUKA - Jedinstveni i prilagođeni proizvodi i usluge kroz kreiranje inovativnih rješenja posljednje generacije ono je što se klijentima nudi u kompaniji "Lanaco", a što je ujedno i misija ovog domaćeg tehnološkog giganta, koji je rođen prije 27 godina.

Ovo su četiri sigurna znaka da je virus napao vaš računar

Nije uvijek jednostavno ustanoviti da li je vaš računar zaražen virusom ili nije. Nekada su problemi na koje nailazite krajnje beznačajni ili ne primjećujete promjene u radu vašeg sistema, a ipak neko sa strane uspijeva da izvuče vaše podatke i koristi ih za sopstvene interese.

Najčitanije