Soj

Širi se teorija da je SZO preskočio slovo Xi za ime soja da se ne zamjeri Kini

U vrijeme kada je broj slučajeva kovida 19 počeo da opada u svijetu, pojavila se njegova nova varijanta B.1.1.529, koja je dobila naziv omikron.

Češka provjerava prisustvo omikron varijante korone

PRAG - Češka ispituje mogući slučaj omikron varijante virusa korona otkriven kod osobe koja je boravila u Namibiji, saopšteno je danas iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ).

Kon: Virus će opstati i stalno će nam se vraćati

BEOGRAD - Pojava nove varijante virusa korona koja je nazvana omikron pokazuje evolucioni potencijal tog virusa, odnosno da će virus opstati i da će nam se stalno vraćati, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

U dva aviona iz Afrike zaražena 61 osoba

AMSTERDAM - U dva aviona koja su stigla u Amsterdam iz Južnoafričke Republike na kovid je pozitivna 61 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Fajzer i Biontek: Vakcina prilagođena omikronu za 100 dana

LONDON - Proizvođači vakcina su izrazili uvjerenje da će moći brzo da prilagode svoje vakcine ukoliko se varijanta omikron virusa korona proširi.

Slovenija uvela oštre mjere za putnike iz rizičnih područja

LJUBLJANA - Putnici koji stižu u Sloveniju iz područja zahvaćenih novom omikron varijantom virusa korona, a zbog koje je SZO izrazila zabrinutost, od danas će morati u obaveznu izolaciju (karantnin), odlučila je sinoć Vlada Slovenije.

Hrvatska ograničava ulazak sa područja južne Afrike

ZAGREB - Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je odluku o ograničavanju prelaska državne granice za sve koji dolaze sa područja južne Afrike, s obzirom na pojavu nove varijante virusa korona.

Britanski stručnjaci: Nije smak svijeta, delta nas brine više od omikrona

Šef engleskog javnog zdravstva Chris Whitty kazao je za Telegraph da delta varijanta izaziva veću zabrinutost za Ujedinjeno Kraljevstvo nego nova varijanta omikron.

Zemlje zabranjuju letove zbog novog soja korone: "Odluka neopravdana"

Države Evropske unije složile su danas da privremeno obustave putovanja u region južne Afrike nakon otkrivanja nove varijante kovida 19, saopštilo je slovenačko predsjedništvo Savjetom EU.

Potvrđen prvi slučaj novog soja korone u Evropi

BRISEL - U Belgiji je potvrđen prvi slučaj novog soja virusa korona otkrivenog u Južnoj Africi, što je prvi potvrđeni slučaj novog virusa u Evropi, saopštile su danas belgijske zdravstvene vlasti.

Najčitanije