Sok

Alkalni sok - evo kako može da vam pomogne

Alkalnost je bitna za naš organizam i konzumiranje alkalne hrane može unaprijediti naše zdravlje.

Novi TikTok trend spoj kafe i soka od narandže

Krajem februara je korisnica društvene mreže TikTok @bundaddy objavila svoj video, u kojem u veliku čašu soka od narandže bez pulpe s kockicama leda sipa espreso. Od tada se ovaj napitak često pojavljuje na društvenim mrežama.

Ovaj sok opravdano nosi epitet najzdravijeg

Zeleni sok predstavlja širok pojam koji se odnosi na bilo koji sok koji je zelen ili sadrži zeleno povrće.

Kome se ne preporučuje sok od paradajza?

Sok od paradajza ima jako blagotvorno dejstvo na cijeli organizam, ali u nekim slučajevima ga treba izbjegavati.

Napitak koji rješava najčešći zdravstveni problem današnjice

Ukoliko želite da se riješite viška kilograma, koji je zdravstveni problem mnogih, jedan napitak morate da konzumirate svakodnevno.

Pića koja bi trebalo da pijete pred spavanje

Kvalitetan san je jedna od najvažnijih komponenti našeg zdravlja, a dobro se naspavati jednako je bitno kao i zdravo se hraniti. Nažalost, mnogi ljudi muku muče sa nedostatkom sna i sa nesanicom.

Da li je dobro popiti cijeđenu narandžu ujutru

Tokom odrastanja mnogo puta smo imali priliku da čujemo koliko je vitamin C važan za naš organizma. Ipak, jutro nije najbolje vrijeme za unošenje ovog vitamina u ljudski organizam.

Zašto cijeđenu narandžu ne treba piti ujutru

Često na malih ekrana možemo vidjeti scene savršenog doručka, čiji je neizostavni dio čaša cijeđene narandže. Ipak, da li je ona ta kojom treba da započenemo dan?

Napravite liker i sok od trnjina, ljekovitog dara prirode

Trnjina je biljka čiju ljekovitost narodna medicina poznaje od davnina, a u ljekovite svrhe koriste se svi njeni dijelovi - korijen, kora, cvijet, listovi i plodovi.

Napravite sok od malina, domaći eliksir zdravlja

Maline su poznate kao veoma ljekovito voće, ali je jedan od glavnih nedostataka njihov sezonski uzgoj, te ih nakon ljetnjeg perioda nema u svježem stanju.

Sok od borovnice: Domaći recept za ljekoviti sirup

Borovnica (Vaccinium myrtillus) je listopadni višegodišnji grm koji može dostići visinu do 90 cm.

Napravite mirisni i zdravi sok od ruže po starom receptu

Kada jednom probate domaći sok od ruže, i zavede vas svojim izgledom i okusom, teško da ćete se zadovoljiti nekim drugim.

Maslačak - koristan od korijena do cvijeta

Maslačak je zeljasta višegodišnja biljka iz porodice glavočika (Asteraceae). Latinski naziv maslačka je Taraxacum. Latinski naziv ove biljke izveden je od naziva očne bolesti taraxis koju su još Stari Grci liječili ovom biljkom.

Mnogo razloga da pijete sok od nara

Nar je nevjerovatna biljka, a njen plod obiluje bogatstvom vitamina. Plod nara sadrži vitamin C, pa čak 100 grama ovog voća sadrži 15 odsto dnevnih potreba za ovim vitaminom kod odraslih osoba. On je odličan izvor i pantotenske kiseline, vitamina B5, kalijuma, ali i polifenola.

Pandemija povećala žeđ za stranim pićima

Uvoz vode i sokova u prvih devet mjeseci prošle godine je tri puta veći od izvoza, dok je uvoz piva u prva tri kvartala 2020. godine veći čak 28 puta.

Najčitanije