Solarna elektrana

Trebinje: Za dvije godine startuje najveća solarna elektrana na Balkanu

TREBINJE - Direktor "Elektroprivrede RS" Luka Petrović i izvršni direktor za investicije i razvoj ove kompanije Jovica Vlatković potpisali su u sjedištu "Elektroprivrede RS" u Trebinju s ministrom energetike i rudarstva RS Petrom Đokićem ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne fotonaponske elektrane Trebinje 1, koja će na mreži biti za dvije godine.

Dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane "Trebinje 1"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je današnjoj sjednici donijela Rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje solarne fotonaponske elektrane "Trebinje 1" na području grada Trebinje i dala saglasnost na potpisivanje ugovora o koncesiji za predmetnu solarnu elektranu.

Potpisan koncesioni ugovor za solarnu elektranu u Bileći

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor privrednog društva "Enerdži fajnensing tim SE" (Energy Financing Team SE) iz Bileće Ranko Čokorilo potpisali su danas u Banjaluci ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne elektrane na području bilećke opštine.

Rusi patentirali sistem za prenos struje iz orbitalne solarne elektrane

Rusi su patentirali sistem prinosa solarne energije iz orbite na površinu Zemlje, a podatak o tom patentu objavljen je i na internetskim stranicama ruske federalne agencije za intelektualno vlasništvo.

Nova tri tendera za izgradnju solarnih elektrana

BIHAĆ - Sve je više ozbiljnih investitora koj su zainteresovani za energetske projekte u oblasti iskorištavanja solarne energije, a u narednih nekoliko mjeseci Ministarstvo privrede USK planira raspisati tri tendera za izgradnju solarnih elektrana.

Crnogorci grade jednu od najvećih solarnih elektrana u Evropi

PODGORICA - U Crnoj Gori gradi se solarna elektrana, jedna od najvećih u Evropi. Elektrana na Birskoj gori koštaće oko 200 miliona evra, a trebalo bi da zaposli 226 ljudi, izjavila je ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić.

Solarna elektrana u Petrovcu počela proizvoditi struju

BOSANSKI PETROVAC - U selu Krnjeuša, nadomak Bosanskog Petrovca, prije nekoliko dana puštena je u rad najveća solarna elektrana na području USK, a ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 720.000 maraka.

Ništa od solarne elektrane: Tražili koncesiju, a nisu obezbijedili novac

BANJALUKA - Od skore gradnje solarne elektrane u Ljubinju, vrijedne 150 miliona maraka, a koja bi donijela privredni preporod ovoj hercegovačkoj opštini, bar zasad neće biti ništa.

U RS sve više solarnih elektrana

BANJALUKA - Iako još ne zauzimaju važno mjesto u ukupnoj proizvodnji električne energije u Republici Srpskoj, i kod nas je sve više solarnih elektrana.

Uskoro gradnja solarne elektrane na području Ljubinja

LJUBINJE - Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske raspisalo je javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane sa fotonaponskim ćelijama na području Ljubinja, a vrijednost ove investicije procijenjena je na 150 miliona KM, potvrdio je danas Srni načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić.

Najčitanije