Solun

Čuvar Zejtinlika Ðorđe Mihailović slavi 92. rođendan

Čuvar srpskog vojničkog groblja iz Prvog svjetskog rata na Zejtinliku, u Grčkoj, Ðorđe Mihailović danas slavi 92. rođendan.

Zapaljen automobil službenika turskog konzulata u Solunu

SOLUN - Nepoznati napadači zapalili su automobil službenika turskog konzulata u ponedjeljak rano ujutro u sjevernom grčkom gradu Solunu, saopštio je policijski zvaničnik.

Predstavljanje potencijala Srpske na sajmu u Solunu

BANJALUKA - Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće turističke potencijale Srpske posjetiocima Sajma turizma "Filoksenija" u Solunu, koji će biti održan od danas do nedjelje, 10 novembra.

Strašan momenat udara groma u centru Soluna

SOLUN - Solun je u Grčkoj takođe bio pogođen strahovitim nevremenom koji je odnio živote na obližnjem Halkidikiju u srijedu uveče.

Zmijanjski vez dopadljiv i Soluncima

SOLUN - Izložba "Svjetsko nematerijalno nasljeđe sa prostora Republike Srpske na UNESCO-ovoj listi", koja je otvorena 3. juna ove godine u izložbenom prostoru opštine grada Soluna, budi veliko interesovanje grčke publike i stručne javnosti.

U okviru "Dani Republike Srpske u Solunu" otvorena izložba fotografija

BANJALUKA - Izložba fotografija Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske pod nazivom "Realno, simbolično, imaginarno" otvorena je u okviru Dana Republike Srpske u Solunu.

Otvoren štand Republike Srpske na sajmu knjiga u Solunu

SOLUN - Štand Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu u okviru kojeg Narodna i univerzitetska biblioteka RS predstavlja najreprezentativnija izdanja Republike Srpske u proteklih pet godina, danas je otvorila Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Trivićeva posjetila Predstavništvo RS u Solunu

SOLUN - U okviru manifestacije "Dani kulture Republike Srpske u Solunu", ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić posjetila je danas Predstavništvo Republike Srpske u Solunu, gdje je zajedno sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelenom Jovanović Athanasiou održala više sastanaka.

Rade Paprica iz Soluna za "Nezavisne": Slaviće se još tri mjeseca

Ovdje u Grčkoj sportski uspjesi su kao nacionalni praznici, a titula PAOK-a slaviće se ne tri dana, nego tri mjeseca, rekao je Rade Paprica, legendarni fudbaler i golgeter kluba iz Soluna.

Suzavcem i vodenim topovima na demonstrante u Solunu

SOLUN - Grčka policija večeras je u Solunu upotrijebila suzavac i vodene topove da rastjera antivladine demonstrante koji se protive predloženom sporazumu sa susjednom Makedonijom u vezi sa sporom o nazivu.

Najčitanije