Solun

Strašan momenat udara groma u centru Soluna

SOLUN - Solun je u Grčkoj takođe bio pogođen strahovitim nevremenom koji je odnio živote na obližnjem Halkidikiju u srijedu uveče.

Zmijanjski vez dopadljiv i Soluncima

SOLUN - Izložba "Svjetsko nematerijalno nasljeđe sa prostora Republike Srpske na UNESCO-ovoj listi", koja je otvorena 3. juna ove godine u izložbenom prostoru opštine grada Soluna, budi veliko interesovanje grčke publike i stručne javnosti.

U okviru "Dani Republike Srpske u Solunu" otvorena izložba fotografija

BANJALUKA - Izložba fotografija Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske pod nazivom "Realno, simbolično, imaginarno" otvorena je u okviru Dana Republike Srpske u Solunu.

Otvoren štand Republike Srpske na sajmu knjiga u Solunu

SOLUN - Štand Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu u okviru kojeg Narodna i univerzitetska biblioteka RS predstavlja najreprezentativnija izdanja Republike Srpske u proteklih pet godina, danas je otvorila Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Trivićeva posjetila Predstavništvo RS u Solunu

SOLUN - U okviru manifestacije "Dani kulture Republike Srpske u Solunu", ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić posjetila je danas Predstavništvo Republike Srpske u Solunu, gdje je zajedno sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelenom Jovanović Athanasiou održala više sastanaka.

Rade Paprica iz Soluna za "Nezavisne": Slaviće se još tri mjeseca

Ovdje u Grčkoj sportski uspjesi su kao nacionalni praznici, a titula PAOK-a slaviće se ne tri dana, nego tri mjeseca, rekao je Rade Paprica, legendarni fudbaler i golgeter kluba iz Soluna.

Suzavcem i vodenim topovima na demonstrante u Solunu

SOLUN - Grčka policija večeras je u Solunu upotrijebila suzavac i vodene topove da rastjera antivladine demonstrante koji se protive predloženom sporazumu sa susjednom Makedonijom u vezi sa sporom o nazivu.

Cvijanovićeva na obilježavanju 100 godina od proboja Solunskog fronta

SOLUN - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Solunu prisustvovala liturgiji i parastosu koji su, povodom obilježavanja 100 godina od proboja Solunskog fronta, služili patrijarsi srpski Irinej i vaseljenski Vartolomej.

Cvijanović: Važno sačuvati sjećanje na pobjedu srpskih i savezničkih snaga

SOLUN - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je u Solunu da je centralni događaj obilježavanja stotinu godina od proboja Solunskog fronta izuzetno važan da bi se očuvalo sjećanje na pobjedu srpskih i savezničkih boraca u Prvom svjetskom ratu.

Vulin u Solunu: Bez slobode nema mira

SOLUN - Sloboda je najviša vrijednost srpskog naroda i kao prije 100 godina tako i danas svako ko misli da može da nam oduzme našu slobodu mora da zna da to jednostavno nije moguće, izjavio je Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Solunu na srpskom vojničkom groblju u Solunu, gdje je danas obilježen veliki jubilej 100 godina od proboja Solunskog fronta.

Najčitanije