Sonja Davidović

Davidovićeva otvorila finalni turnir Kupa Srpske

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović danas je u Banjaluci otvorila finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice.

Leotar i Derventa blizu Premijer lige, Borac razmišlja o SEHA ligi

Rukometaši Leotara i Dervente sve su bliže odluci da igraju Premijer ligi BiH. Ova dva kluba dobiće novčanu pomoć od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, potvrdila je ministrica Sonja Davidović poslije današnjeg sastanka sa Marinkom Umičevićem, predsjednikom Rukometnog saveza RS.

Davidović: Odgovornošću smo izbjegli loš scenario

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, izjavila je u intervjuu Srni da su svi sportski savezi, kao i građani Republike Srpske pokazali visok nivo odgovornosti i, poštujući sve mjere nadležnih institucija, značajno doprinijeli da Srpska izbjegne loše scenarije kojih je bilo u mnogim evropskim zemljama zbog pandemije virusa korona.

Davidović: U julu očekujemo početak isplata subvencija za mlade parove

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović očekuje da će u julu početi isplata odobrenih subvencija za kredite za mlade bračne parove.

Vlada RS za besplatne udžbenike izdvaja tri miliona KM

BANJALUKA - Za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike od trećeg do devetog razreda koji su treće i svake naredno dijete u višečlanim porodicama Vlada Srske će za ovu godinu izdvojiti tri miliona KM.

U Novom Sadu počeli susreti mladih iz Srbije i Republike Srpske

NOVI SAD - Prvi "Susreti mladih Republike Srbije i Republike Srpske", u organizaciji Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, otvoreni su danas u Novom Sadu i trajaće do 24. decembra.

U Domu "Rada Vranješević" otvoren vrtić "Tratinčica"

U okviru transformacije Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", povodom dana i krsne slave Sveti Nikola, danas je svečano otvoren vrtić "Tratinčica", čiji je kapacitet oko 100 mjesta.

Davidović: Zakon uređuje razvoj široke baze školskog sporta

BANJALUKA - Ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da se Nacrtom zakona o sportu na kvalitetniji način uređuju pojedini segmenti sportskog sistema, a posebno razvoj široke baze školskog i univerzitetskog sporta.

Od Vojvodine tri terena za RS

Ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović razgovarala je u danas sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vojvodine Vladimirom Batezom o realizaciji zajedničkih projekata, a dogovorena je i direktna podrška Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine razvoju školskog sporta Republike Srpske u vidu donacije tri multifunkcionalna sportska terena.

Davidović: Blago smanjenje slučajeva nasilja u porodici

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas da je, prema evidenciji Ministarstva unutrašnjih poslova, registrovano blago smanjenje slučajeva nasilja u porodici.

Najčitanije