Sony

Android 10 stiže na Sony Xperiju

Sony je tokom prethodnih godina odbacio dosta telefona iz donjeg i srednjeg segmanta iz svoje linije, pa stoga ne čudi da je japanska kompanija najavila Android 10 ažuriranje za svega nekoliko modela.

Napravljena prenosna PlayStation 2 konzola

Prenosne PlayStation konzole bilo je moguće vidjeti u brojnim izdanjima, kako službenim tako i neslužbenim

Sony ima novi "Walkman"

Istina je da je prošlo neko vrijeme od kada su audio kasete bile u modi, ali se ipak očekivalo da Sony u čast 40 godina Walkman-a bar na kratko oživi i stari audio format.

Iz Sonyja stiže najjača konzola ikad

Iako još nema službene potvrde specifikacija za PlayStation 5 iz Sonyja, procurile su nove informacije prema kojima bi novi PlayStation 5 trebao biti prava zvijer te bi se bez problema mogao nositi i s jačim računarskim konfiguracijama.

Sony prodao 100 miliona PlayStation 4 konzola

Uprkos primjetnom padu isporuke, Sony PlayStation 4 konzola je prodata u preko 100 miliona primjeraka, što je čini najbrže prodavanom konzolom koja je dostigla pomenutu isporuku.

Sony radi na telefonu sa roll-up ekranom

Do sada smo dosta toga čuli o savitljivim telefonima, a sada je došlo vrijeme da se određena pažnja posveti i urolanim telefonima.

Nova Sony Xperia imaće čak šest kamera

Izgleda da Sony sprema novi model svog Xperia pametnog telefona koji bi sa zadnje strane trebalo da ima sistem od čak šest kamera.

Sony se povlači sa više tržišta pametnih telefona

Uprkos lošim prodajnim rezultatima i velikom minusu koji iz godine u godinu ostvaruje odjel pametnih telefona u Sonyju, iz ove kompanije nemaju namjeru odustati od njihove proizvodnje i prodaje.

PlayStation će biti 10 puta brži od "četvorke"

Sony je upravo objavio da će nova generacija njihove PlayStation konzole (koja, makar nezvanično, vjerovatno nosi ime PlayStation 5) imati imerzivni gameplay i beprijekorno online iskustvo PlayStation Now zahvaljujući, kako kažu u kompaniji, dramatično poboljšanim grafičkim performansama i obnovljenom ssistemu za cloud.

Sony objavio jeftinije bežične slušalice, sa dodatnim basom

Oni koji su u potrazi za premijum slušalicama, koje karakteriše opcija utišavanja buke, nemaju preveliki izbor u segmentu 300-350 dolara.

Najčitanije