Sony

Nova Sony Xperia imaće čak šest kamera

Izgleda da Sony sprema novi model svog Xperia pametnog telefona koji bi sa zadnje strane trebalo da ima sistem od čak šest kamera.

Sony se povlači sa više tržišta pametnih telefona

Uprkos lošim prodajnim rezultatima i velikom minusu koji iz godine u godinu ostvaruje odjel pametnih telefona u Sonyju, iz ove kompanije nemaju namjeru odustati od njihove proizvodnje i prodaje.

PlayStation će biti 10 puta brži od "četvorke"

Sony je upravo objavio da će nova generacija njihove PlayStation konzole (koja, makar nezvanično, vjerovatno nosi ime PlayStation 5) imati imerzivni gameplay i beprijekorno online iskustvo PlayStation Now zahvaljujući, kako kažu u kompaniji, dramatično poboljšanim grafičkim performansama i obnovljenom ssistemu za cloud.

Sony objavio jeftinije bežične slušalice, sa dodatnim basom

Oni koji su u potrazi za premijum slušalicama, koje karakteriše opcija utišavanja buke, nemaju preveliki izbor u segmentu 300-350 dolara.

Prvi Sony 8K televizori u prodaji početkom juna

ZG9 8K HDR Full Array LED TV nudi zapanjujuću 16 puta veću rezoluciju od Full HD rezolucije neuporedivog kvaliteta slike koji samo Sony može da pruži.

Sony Xperia 2 telefon se pojavio na renderima

Iako je Sony Xperia 1 telefon još uvijek u fazi pretprodaje, već su se pojavile prve fotografije/renderi njegovog nasljednika -modela Xperia 2, a donosi nam ih dojavljivač OnLeaks. Renderi prikazuju uređaj u potpunosti, zajedno sa videom od 360 stepeni.

Rekordno mala prodaja Sonijevih pametnih telefona

Ogranak kompanije Soni za mobilne uređaje dugo vremena bilježi negativne rezultate, pa je nedavno spojen s drugim odjeljenjima u želji da se poboljša poslovanje.

Sony 8K TV od 98 inča će koštati 70.000 dolara

Sony se približava objavi svoje linije TV uređaja za 2019. godinu, a kompanija je sada objavila detalje o cijenama i dostupnosti ovih uređaja.

Sony kao najnoviji Uber rival u Japanu

​Uber-ov servis za djeljenje automobila na području Japana ima novu konkurenciju, ali se ovoga puta ne radi o očekivanom rivalu.

Sony donosi velike promjene: Izdužena Xperia

Sony će u ponedjeljak na sajmu u Barseloni predstaviti nove Xperia mobitele, ali kako se čini, ove godine će opet promijeniti pomalo zbunjujuće oznake Xperija.

Najčitanije