Sony

Sony prodao 100 miliona PlayStation 4 konzola

Uprkos primjetnom padu isporuke, Sony PlayStation 4 konzola je prodata u preko 100 miliona primjeraka, što je čini najbrže prodavanom konzolom koja je dostigla pomenutu isporuku.

Sony radi na telefonu sa roll-up ekranom

Do sada smo dosta toga čuli o savitljivim telefonima, a sada je došlo vrijeme da se određena pažnja posveti i urolanim telefonima.

Nova Sony Xperia imaće čak šest kamera

Izgleda da Sony sprema novi model svog Xperia pametnog telefona koji bi sa zadnje strane trebalo da ima sistem od čak šest kamera.

Sony se povlači sa više tržišta pametnih telefona

Uprkos lošim prodajnim rezultatima i velikom minusu koji iz godine u godinu ostvaruje odjel pametnih telefona u Sonyju, iz ove kompanije nemaju namjeru odustati od njihove proizvodnje i prodaje.

PlayStation će biti 10 puta brži od "četvorke"

Sony je upravo objavio da će nova generacija njihove PlayStation konzole (koja, makar nezvanično, vjerovatno nosi ime PlayStation 5) imati imerzivni gameplay i beprijekorno online iskustvo PlayStation Now zahvaljujući, kako kažu u kompaniji, dramatično poboljšanim grafičkim performansama i obnovljenom ssistemu za cloud.

Sony objavio jeftinije bežične slušalice, sa dodatnim basom

Oni koji su u potrazi za premijum slušalicama, koje karakteriše opcija utišavanja buke, nemaju preveliki izbor u segmentu 300-350 dolara.

Prvi Sony 8K televizori u prodaji početkom juna

ZG9 8K HDR Full Array LED TV nudi zapanjujuću 16 puta veću rezoluciju od Full HD rezolucije neuporedivog kvaliteta slike koji samo Sony može da pruži.

Sony Xperia 2 telefon se pojavio na renderima

Iako je Sony Xperia 1 telefon još uvijek u fazi pretprodaje, već su se pojavile prve fotografije/renderi njegovog nasljednika -modela Xperia 2, a donosi nam ih dojavljivač OnLeaks. Renderi prikazuju uređaj u potpunosti, zajedno sa videom od 360 stepeni.

Rekordno mala prodaja Sonijevih pametnih telefona

Ogranak kompanije Soni za mobilne uređaje dugo vremena bilježi negativne rezultate, pa je nedavno spojen s drugim odjeljenjima u želji da se poboljša poslovanje.

Sony 8K TV od 98 inča će koštati 70.000 dolara

Sony se približava objavi svoje linije TV uređaja za 2019. godinu, a kompanija je sada objavila detalje o cijenama i dostupnosti ovih uređaja.

Najčitanije