Space X

Astronauti u Space X Dragon kapsuli vraćaju se na Zemlju

Astronauti, pioniri svemirskog leta kompanije Space X Ilona Maska, napustili su noćas orbitalnu svemirsku stanicu i uputili se ka Zemlji.

"Space X"- svemirski let sa posadom u maju

Kompanija "Space X", u vlasništvu Ilona Maska, u maju će obaviti prvi let sa astronautima do Međunarodne svemirske stanice (MSS), saopštila je američka NASA.

Oglas na Twitteru: Ilon Mask traži radnike, diploma nija važna

Osnivač Space-X i direktor kompanije Tesla Ilon Mask u potrazi je za radnicima i pritom ga nije briga za stepen obrazovanja kandidata.

Uspješan test SpaceX, raketa eksplodirala

Kompanija milijardera Ilona Maska SpaceX uspješno je danas testirala sistem za spasavanje rakete "Falkon 9" da bi pokazala da je ta svemirska letjelica bezbjedna za astronaute NASA.

Kompanija "Space X" zatamnjuje satelite da ne smetaju astronomima

Privatna američka kompanija "SpaceX" lansirala je u orbitu oko Zemlje još 60 mini-satelita za distribuciju signala za internet širom svijeta.

SpaceX skoro spreman za testiranje orbitalnog Starshipa

Kompanija SpaceX ne gubi vrijeme nakon što je testna raketa Starhopper uspješno obavila test lebdenja.

Space X spreman za nova Starship testiranja

Space X nastavlja dalje nakon što je Starhopper završio sa testiranjima, te je u tom kontekstu podnet zahtev za dozvolu da se nastavi sa Starship testovima.

Najsnažnija raketa u prvoj komercijalnoj misiji

Privatna kompanija "Space X" obavila je prvi komercijalni let korištenjem trenutno najsnažnije svjetske rakete "Falcon Heavy".

Space X se spustio na Zemlju

Svemirska kapsula bez ljudske posade privatne američke kompanije Space X spustila se danas u Atlantski okean poslije povratka iz orbite, gdje je bila spojena sa Međunarodnom svemirskom stanicom (MSS).

Kapsula "Space X" krenula ka zemlji

Nova svemirska kapsula za posadu američke komapnije "Space x" odvojila se danas od Međunarodne svemirske stanice /MSS/ i krenula ka Zemlji, gdje je planirano da se spusti u okean.

Najčitanije