Space X

Japanski modni tajkun ide na svemirsku stanicu, pa na Mjesec

Japanski modni tajkun Jusaku Maezava koji je rezervisao SpaceX vožnju do Mjeseca prvo će "isprobati" Međunarodnu svemirsku stanicu.

Maskova raketa Starship konačno uspješno sletjela

Prototip rakete kompanije Space X američkog milijaredera Ilona Maska, Starship, uspjela je da uspješno sleti, nakon četiri neuspješna pokušaja.

NASA odabrala letjelicu kojom će astronauti na Mjesec

NASA je izabrala letjelicu kompanije Ilona Maska "SpaceX", kako bi, prvi put od 1972. godine, poslala svoje astronaute na Mjesec.

Kapsula Space X se spojila sa MSS

Četvoro astronuta spojilo se sa Međunarodnom svemirskom stanicom (MSS) u kapsuli koju je napravila kompanija Space X Ilona Maska, što je bila prva misija prevoza ljudi privatnom kapsulom koju je kupila Nasa.

Astronauti u Space X Dragon kapsuli vraćaju se na Zemlju

Astronauti, pioniri svemirskog leta kompanije Space X Ilona Maska, napustili su noćas orbitalnu svemirsku stanicu i uputili se ka Zemlji.

"Space X"- svemirski let sa posadom u maju

Kompanija "Space X", u vlasništvu Ilona Maska, u maju će obaviti prvi let sa astronautima do Međunarodne svemirske stanice (MSS), saopštila je američka NASA.

Oglas na Twitteru: Ilon Mask traži radnike, diploma nija važna

Osnivač Space-X i direktor kompanije Tesla Ilon Mask u potrazi je za radnicima i pritom ga nije briga za stepen obrazovanja kandidata.

Uspješan test SpaceX, raketa eksplodirala

Kompanija milijardera Ilona Maska SpaceX uspješno je danas testirala sistem za spasavanje rakete "Falkon 9" da bi pokazala da je ta svemirska letjelica bezbjedna za astronaute NASA.

Kompanija "Space X" zatamnjuje satelite da ne smetaju astronomima

Privatna američka kompanija "SpaceX" lansirala je u orbitu oko Zemlje još 60 mini-satelita za distribuciju signala za internet širom svijeta.

SpaceX skoro spreman za testiranje orbitalnog Starshipa

Kompanija SpaceX ne gubi vrijeme nakon što je testna raketa Starhopper uspješno obavila test lebdenja.

Najčitanije