Spasioci

Spasioci na plažama u RS tek od narednog ljeta?

BANJALUKA, MOSTAR - Kupališta na rijekama i jezerima širom BiH uglavnom nisu obezbijeđena spasilačkim službama, što predstavlja opasnost za same kupače, ali se, kako saznajemo, priprema projekat "Moje kupalište", koji bi trebalo da bude realizovan naredne ljetne sezone u RS, a podrazumijeva da se u svakoj lokalnoj zajednici odredi kupalište koje će ispunjavati sve uslove za bezbjedno kupanje.

Spasioci tragaju za ribarom

FOČA - Pripadnici Spasilačke službe "WOLF" i Gorske službe spašavanja Foča već tri dana tragaju za nestalom osobom u Priboju.

Spasioci zbrinuli unesrećenog planinara u rejonu Lukomira

SARAJEVO - Spasioci su zbrinuli unesrećenog planinara u rejonu Lukomira - kanjona Rakitnice, na planini Bjelašnica kod Sarajeva. Povrijeđeni će biti prebačen u bolnicu, saopšteno je Feni iz Gorske službe spašavanja - stanice Sarajevo.

Mudri spasioci spriječili mladića da se ubije

BANJALUKA - Dok je sa dvadesetjednogodišnjakom, koji je htio da se baci sa željezničkog mosta u naselju Česma u Banjaluci, razgovarao vatrogasac Ognjen Medaković i tako mu odvraćao pažnju, njegov kolega Đorđe Vavan i policajac Aleksandar Janković su mladiću prišli s leđa, uhvatili ga za ruke, te ga tako spriječili da okonča život u hladnom Vrbasu.

Spasioci intervenisali zbog posjekotina

BANJALUKA - Spasilačka služba na gradskoj plaži kod Zelenog mosta na rijeci Vrbas, koja je počela s radom 1. jula, za nešto više od mjesec dana imala je desetak intervencija.

Spasioci na samo jednoj javnoj plaži u BiH

BANJALUKA - S obzirom na to da stiže ljeto biće sve više kupača na rijekama i jezerima, a kako će u BiH zasad samo jedno riječno kupalište imati spasioce i procjenu rizika, savjetuje se građanima poseban oprez kad osvježenje žele da potraže u vodi, a neplivačima da ne ulaze ni u plićake.

Ronilački klub "Buk" organizuje obuku za spasioce

BANJALUKA - Ronilački klub "Buk" organizuje obuku za spasioce, koja će početi u utorak.

Najčitanije