Spoljnotrgovinska komora BiH

Vuković: U prvom kvartalu izvoz pao za pet, a uvoz za sedam odsto

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska razmjena BiH u prvom kvartalu ove, u odnosu na isti period prošle godine, bilježi smanjenje izvoza od pet odsto, te smanjenje uvoza od sedam odsto, ističe u intervjuu Srni predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

Upitnik privrednicima o stanju sirovina i repromaterijala

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji sa privrednim komorama Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta pozvala je privrednike da popune upitnik s ciljem evidentiranja, između ostalog, stanja sirovina/repromaterijala i zaliha u BiH, te teškoća u spoljnotrgovinskom prometu roba i usluga.

Vjekoslav Vuković: Treba nam dobro plaćen radnik

Treba da potičemo mlade da ostaju, da startap kompanijama dajemo neke prednosti u njihovom razvoju, da im damo određene periode da se stabiliziraju, kaže za "Nezavisne" Vjekoslav Vuković, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH.

Deficit BiH u spoljnotrgovinskoj razmjeni 5,97 milijardi KM

SARAJEVO - BiH je u proteklih devet mjeseci u okviru vanjskotrgovinske razmjene izvezla robe u vrijednosti 8,95 milijardi KM, što je za 1,70 odsto manje o odnosu na isti period prošle godine.

Više od 1.000 preduzetnika na IBF-u u Sarajevu

SARAJEVO - Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena (MUSiAD), u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, danas u Sarajevu organizuje 23. međunarodni poslovni forum IBF.

Godina stagnacije i usporenog rasta

SARAJEVO - Zbog pada izvoza od 0,47 odsto i rasta uvoza od 4,47 odsto, Bosna i Hercegovina je u prvom kvartalu ove godine povećala spoljnotrgovinski deficit na 1,85 milijardi maraka, pokazuju podaci Spoljnotrgovinske komore BiH.

Bh. izvoz u poljoprivredno-prehrambenom sektoru podbacio 16%

SARAJEVO, BANJALUKA - Ulje sjemena suncokreta, šafranike i pamuka, voće i orašasti plodovi, mlijeko i pavlaka, samo su neki od poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji su prošle godine izvezeni iz BiH, dok je iz RS najviše izvezeno čokolade, voća, mlijeka, ribe i vode.

Spoljnotrgovinska komora: Bh. privrednicima prijeti gubitak tržišta zbog kosovskih taksi

SARAJEVO - U Spoljnotrgovinskoj komori BiH (STKBiH) smatraju da odluka Kosova o uvođenju taksi od sto odsto na robu iz Bosne i Hercegovine nije ekonomske, nego političke prirode, te se da samo na takav način i može riješiti.

Formalnosti oko sistema elektronske komunikacije zabrinule privrednike

BANJALUKA - Do početka elektronske komunikacije između Uprave za indirektno oporezivanje BiH i privrednika ostalo je nešto više od mjesec dana, a brojnim poreskim obveznicima i dalje nije u potpunosti jasno na koji način će funkcionisati ovaj sistem.

Spoljnotrgovinska komora BiH: Zbog odluke Kosova privrednici već trpe

SARAJEVO - Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković ocijenio je danas da privreda u BiH već trpi veoma velike posljedice odluke Kosova o uvođenju carine od 100 odsto na proizvode iz BiH i Srbije, čime je najviše pogođena agroindustrija, dok bi lančanom reakcijom moglo biti ugroženo 10.000 radnih mjesta.

Najčitanije