Spomenik

27. godišnjica sjećanja na 12 zvjezdica: Majkama maj najbolniji mjesec

​BANJALUKA - Nakon 27 godina osjećate istu bol. Od dana kada sam svoje dijete sahranjivala ista je i kiša i sve se ponavlja i to sjećanje nikada niko ne može izbrisati, jer u jednom trenutku osjećate bijes, u drugom trenutku ponos što su upravo oni obilježili jedan period koji je bio ključan za RS, ali osjećate i da treba nešto da oprostite, a ne znate kako.

U Njujorku otkriven spomenik stradalima u logoru smrti Јadovno

NJUJORK - U nedjelju je u Memorijalnom parku holokausta u Bruklinu u Njujorku, otkriveno spomen obilježje stradalima u kompleksu logora smrti hrvatskih ustaša Јadovno-Gospić-Pag.

Na Tuđmanovom spomeniku oči išarane crvenom bojom

SPLIT - Nepoznata osoba išarala je crvenom bojom oči na kipu nekadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Splitu.

Spomenik Tuđmanu mora na popravak

ZAGREB - Spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu mora na restauraciju, javljaju hrvatski mediji.

Čekićem na Marksa: Oštećen spomenik oca komunizma

LONDON - Vandali su oskrnavili spomenik njemačkom filozofu i ekonomisti Karlu Marksu u sjevernom dijelu Londona, saopšteno je iz uprave groblja "Hajgejt".

Uhapšen 24-godišnjak koji je nacrtao srp i čekić na Tuđmanovom spomeniku

Mladić koji je 5. januara sprejem nacrtao srp i čekić na spomeniku prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana završio je u zatvoru, saopštila je zagrebačka policija, koja ga tereti za krivično djelo oštećenja tuđe stvari.

Titov spomenik visok tri metra 19. decembra u Podgorici

PODGORICA - Spomenik Josipu Brozu Titu biće otkriven 19. decembra na Dan oslobođenja Podgorice, u parku pored Mosta Blaža Jovanovića na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Ko je muškarac koji je uzvikivao "Tuđman zločinac"?

ZAGREB - Jedan muškarac fizički je napadnut tokom ceremonije u Zagrebu na kojoj je bio prisutan cijeli državni vrh nakon što je viknuo "Tuđman zločinac".

Vikao "Tuđman zločinac" pa napadnut

ZAGREB - Prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu danas u Zagrebu došlo je do dva incidenta.

Kitarović otkrila spomenik Tuđmanu u Zagrebu

ZAGREB – Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otkrila je danas spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu, čime je obilježena 19. godišnjica od smrti prvog hrvatskog predsjednika i tom prilikom istakla da je je njegov cilj bio da ostvari "ideal ljudskih prava.

Najčitanije