Spomenik

Banjalučanin koji je palio spomenik na Banj brdu uhapšen u krađi na Laušu

BANJALUKA – Banjalučka policija uhapsila je V.G. i V.M. koji se sumnjiče da su opljačkali market u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš.

Prvi spomenici ženama u Central parku naredne godine

NJUJORK - Njujork Siti odobrio je podizanje spomenika u Central parku na kojem su prvi put ostvarene žene.

Podignut drveni spomenik Trampu u slovenačkom selu

Drveni spomenik američkog predsjednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Oštećen turski spomenik u Tirani

TIRANA - Nepoznati počinioci oštetili su danas pored Vještačkog jezera u Velikom parku u Tirani spomenik posvećen žrtvama neuspjelog državnog udara u Turskoj 2016. godine.

Glumica Zlata Petković dobila spomenik u rodnom mjestu

SVRLJIG - U centralnom gradskom parku u Svrljigu danas je otkriven spomenik čuvenoj srpskoj i jugoslovenskoj glumici Zlati Petković, koja je rođena u tom gradu.

Priznali, pa pušteni kradljivci mača Sibinjanin Janka

BEOGRAD - U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su sva trojica osumnjičenih za krađu mača sa spomenika Sibinjanin Janka u Zemunu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Tri mladića i djevojka ukrali mač sa spomenika Sibinjan Janka

BEOGRAD - Sa spomenika Sibinjanin Janku, koji su prošle sedmice u Zemunu otkrili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Janoš Ader, ukraden je mač, a počinioci su pronađeni.

Postavila ocu spomenik bez vjerskog obilježja, crkva negoduje

Povodom odobrenja Gradskog vijeća u Novom Pazaru, poslije kojeg je Nelica Grujić, kćerka prije dvije godine preminulog Timotija Vasovića, ocu "komunisti" i ateisti na Pravoslavnom groblju kod Petrove crkve postavila spomenik bez vjerskog obilježja.

Albanci uništili spomenik grčkom borcu, Atina užasnuta

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je "užasavanje i zabrinutost" zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu s početka 20. vijeka Timiosu Liolisu.

U Bileći otkriven spomenik Draži Mihajloviću

BILEĆA - U Bileći je danas otkriven i osveštan spomenik načelniku štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Najčitanije