Spomenik

Osvanula trobojka i na Spomeniku palim borcima Zete

Još jedna srpska trobojka osvanula je u Crnoj Gori, ovog puta na Spomeniku palim borcima Zete u toku NOR-a u Golubovcima.

Položeno cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama

BANJALUKA - Delegacija kabineta predsjednika Republike Srpske položila je danas cvijeće, povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike, na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka u Banjaluci.

Položeni vijenci na Spomenik poginulim borcima Vojske RS u Banjaluci

BANJALUKA - Na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Banjalučanin koji je palio spomenik na Banj brdu uhapšen u krađi na Laušu

BANJALUKA – Banjalučka policija uhapsila je V.G. i V.M. koji se sumnjiče da su opljačkali market u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš.

Prvi spomenici ženama u Central parku naredne godine

NJUJORK - Njujork Siti odobrio je podizanje spomenika u Central parku na kojem su prvi put ostvarene žene.

Podignut drveni spomenik Trampu u slovenačkom selu

Drveni spomenik američkog predsjednika Donalda Trampa neočekivano je iznikao u jednom selu u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije Tramp.

Oštećen turski spomenik u Tirani

TIRANA - Nepoznati počinioci oštetili su danas pored Vještačkog jezera u Velikom parku u Tirani spomenik posvećen žrtvama neuspjelog državnog udara u Turskoj 2016. godine.

Glumica Zlata Petković dobila spomenik u rodnom mjestu

SVRLJIG - U centralnom gradskom parku u Svrljigu danas je otkriven spomenik čuvenoj srpskoj i jugoslovenskoj glumici Zlati Petković, koja je rođena u tom gradu.

Priznali, pa pušteni kradljivci mača Sibinjanin Janka

BEOGRAD - U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su sva trojica osumnjičenih za krađu mača sa spomenika Sibinjanin Janka u Zemunu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Tri mladića i djevojka ukrali mač sa spomenika Sibinjan Janka

BEOGRAD - Sa spomenika Sibinjanin Janku, koji su prošle sedmice u Zemunu otkrili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Janoš Ader, ukraden je mač, a počinioci su pronađeni.

Najčitanije