Spomenik

Glumica Zlata Petković dobila spomenik u rodnom mjestu

SVRLJIG - U centralnom gradskom parku u Svrljigu danas je otkriven spomenik čuvenoj srpskoj i jugoslovenskoj glumici Zlati Petković, koja je rođena u tom gradu.

Priznali, pa pušteni kradljivci mača Sibinjanin Janka

BEOGRAD - U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su sva trojica osumnjičenih za krađu mača sa spomenika Sibinjanin Janka u Zemunu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Tri mladića i djevojka ukrali mač sa spomenika Sibinjan Janka

BEOGRAD - Sa spomenika Sibinjanin Janku, koji su prošle sedmice u Zemunu otkrili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Janoš Ader, ukraden je mač, a počinioci su pronađeni.

Postavila ocu spomenik bez vjerskog obilježja, crkva negoduje

Povodom odobrenja Gradskog vijeća u Novom Pazaru, poslije kojeg je Nelica Grujić, kćerka prije dvije godine preminulog Timotija Vasovića, ocu "komunisti" i ateisti na Pravoslavnom groblju kod Petrove crkve postavila spomenik bez vjerskog obilježja.

Albanci uništili spomenik grčkom borcu, Atina užasnuta

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je "užasavanje i zabrinutost" zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu s početka 20. vijeka Timiosu Liolisu.

U Bileći otkriven spomenik Draži Mihajloviću

BILEĆA - U Bileći je danas otkriven i osveštan spomenik načelniku štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću.

27. godišnjica sjećanja na 12 zvjezdica: Majkama maj najbolniji mjesec

​BANJALUKA - Nakon 27 godina osjećate istu bol. Od dana kada sam svoje dijete sahranjivala ista je i kiša i sve se ponavlja i to sjećanje nikada niko ne može izbrisati, jer u jednom trenutku osjećate bijes, u drugom trenutku ponos što su upravo oni obilježili jedan period koji je bio ključan za RS, ali osjećate i da treba nešto da oprostite, a ne znate kako.

U Njujorku otkriven spomenik stradalima u logoru smrti Јadovno

NJUJORK - U nedjelju je u Memorijalnom parku holokausta u Bruklinu u Njujorku, otkriveno spomen obilježje stradalima u kompleksu logora smrti hrvatskih ustaša Јadovno-Gospić-Pag.

Na Tuđmanovom spomeniku oči išarane crvenom bojom

SPLIT - Nepoznata osoba išarala je crvenom bojom oči na kipu nekadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Splitu.

Spomenik Tuđmanu mora na popravak

ZAGREB - Spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu mora na restauraciju, javljaju hrvatski mediji.

Najčitanije