Spomenik

Uprkos tenzijama Srebrenica dobila Spomenik miru

SREBRENICA - U Srebrenici je danas svečanom ceremonijom u rad puštena gradska fontana i otkriven Spomenik miru, javlja Anadolija.

U Urugvaju naredne godine spomenik žrtvama pandemija

MONTEVIDEO - Sredinom naredne godine u Urugvaju bi trebalo da bude završen veliki spomenik u znak sjećanja na žrtve svih pandemija u svijetu, uključujući i pandemiju COVID-19.

Zvaničnici položili vijence na spomenik palim borcima u Stričićima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić položili su danas vijence na spomenik palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Stričićima kod Banjaluke, u okviru manifestacije "Kočićev zbor".

Prvi put osveštan spomenik u nekadašnjem ustaškom logoru u Prijedoru

PRIJEDOR - Predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora položili su danas vijenac i prislužili svijeće kod spomenika u nekadašnjem ustaškom logoru u krugu bivše fabrike cigle kod Prijedora.

Kod Vinče pronađen pa ukraden epigrafski spomenik

BEOGRAD - Rimski spomenik neprocjenjive vrijednosti, star 19 vijekova, samo dan nakon što je u petak, 10. jula 2020. godine, pronađen prilikom zemljanih radova uz put koji vodi ka deponiji Vinča - nestao je u noći između subote i nedelje.

Za 30 godina u Hrvatskoj uništeno 3.000 antifašističkih obilježja

U Hrvatskoj je u posljednjih 30 godina srušeno oko 3.000 statua, spomen-ploča i sličnih obilježja posvećenih antifašistima.

Osam dobara na listi nacionalnih spomenika BiH

SARAJEVO - Osam dobara proglašeno je nacionalnim spomenicima na 35. sjednici Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, održanoj u Sarajevu. Odluke su donijeli predsjedavajući Komisije Radoje Vidović i članovi Goran Milojević i Amir Pašić.

Uklanja se spomenik Teodoru Ruzveltu ispred muzeja u Njujorku

NJUJORK - Bronzani spomenik bivšeg američkog predsjednika Teodora Ruzvelta biće uklonjen ispred muzeja u Njujorku usljed protesta protiv simbola rasne pristrasnosti i imperijalizma.

Osvanula trobojka i na Spomeniku palim borcima Zete

Još jedna srpska trobojka osvanula je u Crnoj Gori, ovog puta na Spomeniku palim borcima Zete u toku NOR-a u Golubovcima.

Položeno cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama

BANJALUKA - Delegacija kabineta predsjednika Republike Srpske položila je danas cvijeće, povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike, na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka u Banjaluci.

Najčitanije