Sporazum

Cvijanović: BiH ima budućnost ako bude zasnovana na realnosti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da BiH može imati budućnost ukoliko budu uvaženi interesi svih njenih konstitutivnih naroda, a ne samo jednog, te ukoliko bude zasnovana na realnosti, a ne na iluziji.

Gradonačelnica Dejtona za "Nezavisne": Dejtonski sporazum je dio i naše istorije

Potpisivanje sporazuma o miru je jedan od trenutaka na koji je grad Dejton jako ponosan, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Nan Vali, gradonačelnica Dejtona, povodom konferencije o 25 godina Dejtona koju organizuju sljedeće sedmice.

"BiH bi bila uspješna da je organizovana na bazi definisanoj Dejtonom"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da bi BiH bila prilično uspješna zemlja da joj je dozvoljeno da od početka organizuje svoj unutrašnji politički i svaki drugi život na bazi onoga što je Dejtonski mirovni sporazum dao i definisao.

Velika Britanija i Kanada pred novim trgovinskim sporazumom

ONTARIO - Velika Britanija i Kanada su pred potpisivanjem novog trgovinskog sporazuma koji će zameniti postojeći koji Britanija ima kroz članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedništvo BiH: Puna opredijeljenost za poštovanje odredaba Dejtona

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH izrazilo je punu spremnost i opredijeljenost za poštovanje odredaba Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i Ustava BiH koji je njegov sastavni dio.

Dodik: BiH je pogrešna zemlja a građani Srpske žele status van nje (Dopunjeno, Ispravljeno)

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH pogrešna zemlja i da su građani Republike Srpske po svim anketama i nakon svih izbora definitivno odlučni da svoj status traže van BiH.

Izvještaj Vlade Srpske SB UN: SDA ne prihvata dejtonski kompromis

BANJALUKA - SDA, najveća bošnjačka stranka u BiH, osporava Dejtonski sporazum i ne prihvata dejtonski kompromis, stoji u najnovijem izvještaju Vlade RS Savjetu bezbjednosti UN-a, saopšteno je danas iz Vlade RS.

Dodik: Za sve godine Incko je mogao bar da pročita dejtonski sporazum

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku da je za sve ove godine mogao bar jednom da pročita Dejtonski mirovni sporazum, u kojem je, između ostalog, opisana i njegova uloga u BiH, umjesto što čita federalnu štampu i informiše se po kabinetima bošnjačkih političara.

Grenel: Obama i Bajden ignorisali Beograd i Prištinu osam godina

Specijalni izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je da je sporazum u Vašingtonu postignut jer su obje strane rekle da je vrijeme da se sagleda njihova situacija i da su ih timovi bivšeg američkog predsjednika i potpredsjednika, Baraka Obame i Džozefa Bajdena, ignorisali osam godina.

BiH 25 godina nije pronašla original Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Iako će za manje od dva mjeseca biti obilježene dvije i po decenije od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, institucije BiH još nisu uspjele pronaći originalni primjerak ovog dokumenta koji je nakon ceremonije u Parizu dodijeljen BiH.

Najčitanije