Sputnjik

Gincburg: Sputnjik V efikasan do 94 odsto protiv delta soja

MOSKVA - Efikansnost vakcine sputnjik V protiv kovida-19 varira od 83 do 94 odsto protiv delta soja, rekao je danas Aleksandar Gincburg, direktor proizvođača vakcine Centra Gamaleila.

SZO će vjerovatno do sredine septembra odobriti sputnjik ve

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) vjerovatno će do sredine septembra odobriti rusku vakcinu sputnjik ve protiv korona virusa, saopštila je danas pomoćnica glavnog direktora ove organizacije Mariangela Simao.

Vakcinacija bez zakazivanja Sputnjikom i Sinofarmom u Banjaluci

BANJALUKA - Dom zdravlja u Banjaluci u srijedu, 21. jula, organizuje vakcinaciju stanovnika Banjaluke bez prethodnog zakazivanja termina, na vakcinalnom punktu u hali banjalučkog Velesajma, saopšteno je iz ove ustanove.

Druga komponenta Sputnjika V u Srpskoj do kraja mjeseca

MOSKVA - Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da će druga komponenta Sputnjika V stići u Republiku Srpsku do kraja mjeseca.

U Srbiju stigla supstanca za sputnjik V iz Rusije

BEOGRAD - U Srbiju je danas, na Institut "Torlak", dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V, saznaje Tanjug.

SZO: Postoje problemi u fabrici za punjenje Sputnjika V

MOSKVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da su pregledom proizvodnje ruske vakcine utvrđeni neki problemi kod jedne proizvodne fabrike, koja je odgovorna za punjenje određenog broja bočica vakcine protiv virusa korona Sputnjik V.

EMA: Odobrenje za Sputnjik V tek u septembru?

AMSTERDAM - Odobrenje za vakcinu Sputnjik V u Evropskoj uniji biće odloženo, jer je rok za predavanje dodatnih podataka probijen, izjavile su Rojtersu dvije osobe upoznate sa tom temom, a čime se, inače, umanjuju šanse EU u borbi protiv pandemije.

Šeranić: Stiglo novih 25.000 doza vakcina "Sputnjik V"

BANJALUKA - U Republiku Srpsku danas je stiglo novih 25.000 doza vakcina prve komponente "Sputnjik V", rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Vučić: "Torlak" efikasan kao kalašnjikov

BEOGRAD - Institut Torlak je "efikasan kao kalašnjikov", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, obraćajući se Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije, nakon što su danas označili početak proizvodnje vakcine "Sputnik V" u Srbiji, dok je građanima Srbije poručio da je danas iz bratske Rusije u Srbiju stiglo efikasno oružje protiv virusa korona.

Počela proizvodnja "Sputnjika V" u Srbiji

BEOGRAD - Predsjednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin označili su večeras početak proizvodnje vakcine "Sputnjik V" u Srbiji, na Insitututu "Torlak".

Najčitanije