Sputnjik V

Milica Otković se izjasnila da nije kriva za propadanje vakcina u Prijedoru

PRIJEDOR - Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor, izjasnila se danas pred Osnovnim sudom u tom gradu da nije kriva za krivična djela nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, koja joj se stavljaju na teret zbog propadanja 1.342 doze vakcina protiv kovida 19, potvrdio je za "Nezavisne novine" Savan Zec, njen advokat.

"SZO bi u 2022. mogla da registruje sputnjik V"

MOSKVA - Rusku vakcinu sputnjik V možda bi ove godine mogla da prizna Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), izjavila je danas predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnović za televiziju Rusija-24, prenosi TAS S.

Dmitrijev: Vakcina sputnjik v efikasna protiv omikrona

MOSKVA - Vakcina sputnjik v pokazala je dobar nivo efikasnosti protiv omikron varijante virusa korona, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitrijev.

Putin: Sputnjik v neutrališe omikron

SANKT PETERBURG - Ruski predsjednik Vladimir Putin pružio je danas uvjeravanja da je ruska vakcina sputnjik v pokazala veoma visok nivo efikasnosti protiv novog omikron soja virusa korona.

Ruski ministar: Kombinacija sputnjika V i vakcine protiv gripa pojačava efekat

MOSKVA - Kombinacija ruske vakcine sputnjik V protiv kovida 19 i vakcine protiv gripa mogla bi da pojača njihov efekat kada se simultano ubrizgaju, izjavio je ruski ministar zdravstva Mihail Muraško.

Prioritet Instituta vakcinacija trećom dozom sputnjika V

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci i naredne sedmice biće omogućena vakcinacija trećom dozom vakcine protiv kovida 19 prioritetnih kategorija građana, a prioritet je imunizacija sputnjikom V.

U Srpskoj buster doza za vakcinisane sputnjikom V pet mjeseci poslije druge doze

BANJALUKA - Svi građani u Republici Srpskoj, koji su vakcinisani protiv virusa korona sa dvije doze vakcine sputnjik V, mogu da prime buster dozu te vakcine (komonenta I) pet mjeseci nakon revakcinacije, saopštio je Institut za javno zdrastvo Republike Srpske.

Tvorac sputnjika V: 300 antitijela štiti od delta soja

MOSKVA - Direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gincburg, izjavio je da je ispitivanje koje je obavio taj institut pokazalo je da je za potpunu zaštitu od delta soja virusa korona potrebno 300 neutralizujućih jedinica antitijela.

Mađarska počinje proizvodnju vakcine sputnjik V

BUDIMPEŠTA - Mađarska će ove godine dobiti potrebnu tehnologiju za proizvodnju ruske vakcine sputnjik V protiv virusa korona u fabrici koja je trenutno u izgradnji, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Britanski list se izvinio Moskvi: Rusi nisu ukrali formulu za sputnjik V

LONDON - Britanski list Dejli ekspres izvinio se zvaničnoj Moskvi zbog članka u kojem se tvrdilo da je Rusija, navodno, ukrala formulu Astra Zenekine vakcine kako bi napravila svoju sputnjik V.

Italija razmatra prihvatanje sputnjika V

RIM - Zdravstvene vlasti Italije ne isključuju priznavanje potpune imunizacije ruskom vakcinom sputnjik V protiv virusa korona, a pored ove razmatra se i opcija dodatne mRNK doze za strane državljane koji su primili vakcine koje do sada regulatori nisu odobrili.

Gincburg: Sputnjik V efikasan do 94 odsto protiv delta soja

MOSKVA - Efikansnost vakcine sputnjik V protiv kovida-19 varira od 83 do 94 odsto protiv delta soja, rekao je danas Aleksandar Gincburg, direktor proizvođača vakcine Centra Gamaleila.

SZO će vjerovatno do sredine septembra odobriti sputnjik ve

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) vjerovatno će do sredine septembra odobriti rusku vakcinu sputnjik ve protiv korona virusa, saopštila je danas pomoćnica glavnog direktora ove organizacije Mariangela Simao.

Druga komponenta Sputnjika V u Srpskoj do kraja mjeseca

MOSKVA - Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da će druga komponenta Sputnjika V stići u Republiku Srpsku do kraja mjeseca.

U Srbiju stigla supstanca za sputnjik V iz Rusije

BEOGRAD - U Srbiju je danas, na Institut "Torlak", dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V, saznaje Tanjug.

Najčitanije