Sputnjik V

Guteres pozvao SZO da odobri upotrebu Sputnjika V

MOSKVA - Generalni sekretar UN Antonio Guteres izjavio je da je ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik V jedan je od ključnih elemenata koji će omogućiti da se riješi problem vakcinacije u svijetu.

U Banjaluku stiglo 25.000 Sputnjika V

BANJALUKA - U Banjaluku je danas stiglo 25.000 ruskih vakcina Sputnjik V.

Mediji: Slovenija tajno pregovara s ruskim proizvođačima vakcina

LJUBLJANA - Slovenačka vlada tajno pregovara s ruskim proizvođačima vakcina protiv virusa korona, piše ljubljanski list "Večer".

Njemačka želi da kupi 30 miliona doza vakcine "Sputnjik V"

BERLIN - Njemačka želi da kupi do 30 miliona doza ruske vakcine "Sputnjik V" protiv kovida-19 u junu, julu i avgustu, izjavio je danas premijer savezne njemačke države Saksonije Mihael Krečmer.

U Indiji odobrena upotreba ruske vakcine Sputnjik V

MOSKVA - Nadležna ustanova u Indiji odobrila je upotrebu ruske antikovid vakcine Sputnjik V, saopšteno je danas iz ruskog Direktnog investicionog fonda.

Dodik: RS cijeli proces vodila odgovorno, stiže još "Sputnjika V"

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi ovih dana Republika Srpska trebalo da dobije nove količine ruske vakcine "Sputnjik V", te naglasio da se i prilikom nabavke vakcina protiv virusa korona još jednom pokazalo da je Srpska jedina funkcionalna u BiH.

Ruska ambasada: Vakcine nisu stigle u Pjongjang

PJONGJANG - Farmaceutski proizvodi iz Rusije, uključujući vakcinu "Sputnjik V", nisu isporučeni Sjevernoj Koreji jer su granice te zemlje zatvorene, saopšteno je iz ruske ambasade u Pjongjangu.

Počeli pregovori s Njemačkom o isporuci vakcine "Sputnjik V"

MOSKVA - Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore s predstavnicima njemačke vlade o preliminarnom sporazumu o isporuci ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V", saopšteno je na zvaničnom nalogu na Twitteru te vakcine.

Kurc: S milion doza Sputnjika V mogli bismo ranije u normalnost

BEČ - Austrija, u borbi protiv pandemije virusa korona, sve je bliža zaključenju sporazuma o nabavci ruskih Sputnjik V vakcina.

Brazil: Proizvedena prva serija komponente vakcine Sputnjik V

RIO DE ŽANEIRO - Brazilska farmaceutska kompanija Uniao Kimika završila je proizvodnju eksperimentalne serije aktivne komponente vakcine Sputnjik V protiv korona virusa u svojoj fabrici u Brazilu, saopštila je ruska ambasada u Brazilu.

Najčitanije