Srđan Rajčević

PMF Banjaluka testira izradu zaštitnih maski za medicinare

BANJALUKA - Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci u vezi sa prevencijom korona virusa trenutno se testira proces izrade zaštitnih maski pomoću Tri-de (3D) printera, koje može koristiti medicinsko osoblje u radu sa pacijentima.

Rajčević: Jednokratna pomoć našim studentima u inostranstvu

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći od po 1.000 KM za 44 studenta iz Republike Srpske koji su se u vrijeme proglašenja pandemije virusa korona zatekli u inostranstvu, izjavio je danas u Banjaluci ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević razgovarao s Divjakovom: Nema opasnosti za diplome iz RS

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je stupio u kontakt s ministarkom nauke i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženkom Divjak i dobio uvjeravanja da ne prijeti nikakva opasnost po nosioce diploma iz RS.

Rajčević sa Akunisom o saradnji Srpske i Izraela

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević se, u sklopu višednevne posjete Izraelu, sinoć sastao sa ministrom nauke i tehnologije Izraela Ofirom Akunisom.

Rajčević: Znanje mora biti primarni resurs Srpske

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je da krajem marta očekuje stupanje na snagu novog Zakona o visokom obrazovanju koji će urediti tu oblast u skladu sa principima internacionalizacije, racionalizacije i modernizacije, te afirmacije znanja kao republičkog primarnog resursa.

Rajčević: Realizovali smo više od 90 odsto zactranog programa

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da je ministarstvo koje predvodi u prošloj godini realizovalo više od 90 odsto zacrtanog programa.

Srpska i Srbija potpisale Sporazum o saradnji u digitalnim transformacijama

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije Mihailo Jovanović potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o saradnji u oblasti digitalne transformacije.

Rajčević pred poslanicima pokazao sve svoje diplome

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević donio je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske sve svoje diplome i pokazao ih poslanicima i javnosti.

Rajčević: Srpska može biti regionalni lider u razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija

JAHORINA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da je konferencija "Forvard", koja će narednog mjeseca biti održana u Banjaluci, jedna od pokretačkih snaga za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija koje su razvojna šansa i grana privrede u kojoj Srpska može da bude lider u regionu.

Rajčević: Stanivuković iznio gomilu laži o projektu "e-bebe"

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, gostujući nedavno na BN televiziji, iznio "gomilu bezočnih laži" o projektu "e-bebe".

Najčitanije