Srđan Rajčević

Republika Srpska će ići u primjenu koncepta pametnih gradova

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će Republika Srpska ići u primjenu koncepta pametnih gradova, a njena dinamika zavisiće od finansijskih faktora, ali i same dinamike razvoja sistema cjelokupne elektornske uprave u Srpskoj.

Rajčević: Borba protiv lažnih diploma u okviru zakona i institucija

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević poručio je poslaniku PDP-a Jeleni Trivić da se borba protiv lažnih diploma vodi u okviru zakona i nadležnih institucija, a ne preko medija i politički motivisanih inicijativa u Narodnoj skupštini.

Rajčević: Vlada Srpske istrajna u borbi protiv lažnih diploma

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je odlučna i istrajaće u borbi protiv negativnih pojava u visokom obrazovanju, poput nezakonitih i lažnih diploma, poručio je danas ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

Rajčević: Tri principa reforme visokog obrazovanja

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa - internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

Rajčevićeva diploma nostrifikovana u Banjaluci

BANJALUKA - Nekadašnji član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava Ivanka Marković izjavila je danas Srni da je diploma ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića nostrifikovana u Banjaluci.

Rajčević na Sajmu preduzetništva u Solunu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević prisustvovao je svečanoj ceremoniji otvaranja 84. Međunarodnog sajma preduzetništva i inovacija u Solunu, gdje je posjetio štandove univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Srđan Rajčević: Vratićemo mladima vjeru u obrazovanje

Cilj nam je da mladim ljudima vratimo vjeru u kvalitet visokog obrazovanja u Republici Srpskoj, rekao je Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Rajčević: Uskoro zakon o prestanku rada zbog izdavanja lažnih diploma

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je danas Srni da će se uskoro u parlamentarnoj proceduri naći nova zakonska rješenja čijim će se odredbama definisati mogućnosti izdavanja mjera prestanka rada visokoškolskim ustanovama koje učestvuju u izdavanju lažnih diploma.

Rajčević, Trivićeva i Gnjatić potpisali kolektivne ugovore

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić potpisali su danas sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem posebne kolektivne ugovore kojima je poboljšan položaj zaposlenih za koje su nadležna ova dva resora.

Rajčević: Radikalne mjere u slučajevima izdavanja lažnih diploma

BANJALUKA - Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da će biti preduzete radikalne mjere u slučajevima u kojima bude nedvosmisleno utvrđeno da su nezakonito izdavane diplome, odnosno nepravilnosti u pogledu ispunjavanja uslova da bi neko stekao akademsku kvalifikaciju, a u kojem je svjesno učestvovala visokoškolska ustanova ili dio njenih zaposlenih.

Najčitanije