Srđan Rajčević

Rajčević: Radostan dan zbog povratka studenata

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je povratak oko 70 državljana Srpske i BiH iz Rusije za sve radostan dan, jer su među njima i brojni studenti koji predstavljaju budućnost Republike.

Rajčević: Policijski čas sprečavao stanje anarhije

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da policijski čas bio uveden radi sprečavanja stanja anarhije.

Rajčević: Ispiti od 1. juna, omogućiti polaganje i pismenim putem

​BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske, rekao je da će studenti imati pet ispitnih rokova u osam termina u periodu od 1. juna do 30. oktobra.

Rajčević uručio đacima u Jezeru 15 računara

JEZERO - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević uručio je danas u opštini Jezero prvih 15 "raspberi paj" računara đacima Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Intenzivni sajber napadi na naloge institucija RS

BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS kazao je da je u proteklih 24 časa došlo do intenzivnih sajber napada na naloge Vlade i drugih institucija Republike Srpske na društvenim medijima

Za učenike osnovih škola u Srpskoj 1.000 računara

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS pokrenulo je inicijativu za projekat "1.000 ZA BUDUĆNOST", u okviru kojeg će biti nabavljeno 1.000 mini-računara koji će biti podijeljeni učenicima osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj.

PMF Banjaluka testira izradu zaštitnih maski za medicinare

BANJALUKA - Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci u vezi sa prevencijom korona virusa trenutno se testira proces izrade zaštitnih maski pomoću Tri-de (3D) printera, koje može koristiti medicinsko osoblje u radu sa pacijentima.

Rajčević: Jednokratna pomoć našim studentima u inostranstvu

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći od po 1.000 KM za 44 studenta iz Republike Srpske koji su se u vrijeme proglašenja pandemije virusa korona zatekli u inostranstvu, izjavio je danas u Banjaluci ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Rajčević razgovarao s Divjakovom: Nema opasnosti za diplome iz RS

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je stupio u kontakt s ministarkom nauke i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženkom Divjak i dobio uvjeravanja da ne prijeti nikakva opasnost po nosioce diploma iz RS.

Rajčević sa Akunisom o saradnji Srpske i Izraela

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević se, u sklopu višednevne posjete Izraelu, sinoć sastao sa ministrom nauke i tehnologije Izraela Ofirom Akunisom.

Najčitanije