Srđan Rajčević

Rajčević pozvao studente u domovima na maksimalan oprez

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević pozvao je sve studente smještene u domovima širom Srpske da budu maksimalno oprezni i strogo se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo u vezi sa virusom korona.

Rajčević: Najveća novina stimulativna mjera za najbolje studente

BANJALUKA - Najveća novina za javne univerzitete biće stimulativna mjera Vlade Republike Srpske, koja predviđa da se za svaku akademsku godinu izdvoji oko 2,5 miliona KM za najbolje studente, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

Rajčević: Predloženi zakoni kvalitetna osnova za napredak

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da su Prijedlog zakona o visokom obrazovanju i Prijedlog zakona o obezbjeđivanju kvaliteta u visokom obrazovanju kvalitetna osnova za dalji napredak u ovoj oblasti.

Rajčević pozvao maturante da upisuju domaće fakultete

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević pozvao je sve maturante u Republici Srpskoj da svoje školovanje nastave na nekom od domaćih fakulteta.

Rajčević: Radostan dan zbog povratka studenata

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da je povratak oko 70 državljana Srpske i BiH iz Rusije za sve radostan dan, jer su među njima i brojni studenti koji predstavljaju budućnost Republike.

Rajčević: Policijski čas sprečavao stanje anarhije

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da policijski čas bio uveden radi sprečavanja stanja anarhije.

Rajčević: Ispiti od 1. juna, omogućiti polaganje i pismenim putem

​BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske, rekao je da će studenti imati pet ispitnih rokova u osam termina u periodu od 1. juna do 30. oktobra.

Rajčević uručio đacima u Jezeru 15 računara

JEZERO - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević uručio je danas u opštini Jezero prvih 15 "raspberi paj" računara đacima Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Intenzivni sajber napadi na naloge institucija RS

BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS kazao je da je u proteklih 24 časa došlo do intenzivnih sajber napada na naloge Vlade i drugih institucija Republike Srpske na društvenim medijima

Za učenike osnovih škola u Srpskoj 1.000 računara

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS pokrenulo je inicijativu za projekat "1.000 ZA BUDUĆNOST", u okviru kojeg će biti nabavljeno 1.000 mini-računara koji će biti podijeljeni učenicima osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj.

Najčitanije