Srbi

SE ponovio preporuku, Slovenija da prizna srpski kao manjinski jezik

BEOGRAD - Savjet Evrope ponovio je dugogodišnju preporuku Sloveniji da prizna srpski jezik kao tradicionalno manjinski jezik.

Oliver Stoun: Srbi i Rusi su za Holivud loši momci

Slavni američki reditelj Oliver Stoun ocijenio je da je ono što se dešavalo oko filma "Dara iz Jasenovca" - srpskog kandidata za "Oskara" donekle tipičan primjer američkog uskog pogleda na svijet, gdje su Rusija i Srbija često predstavljeni kao propagandisti, a oni koji se bore protiv njih kao jedini koji polažu pravo na istinu.

Suđenje Glavašu za ubistva osječkih Srba počinje ispočetka

ZAGREB - Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratni zločin nad Srbima u Osijeku 1991. godine, u ponedjeljak, 5. jula, na zagrebačkom Županijskom sudu formalno će krenuti ispočetka zbog izmjene sudskog vijeća.

Milanović: Hrvati nisu bili proganjani kao Jevreji i Srbi

BREZOVICA - Hrvati nisu bili proganjani kao Jevreji i Srbi, za dva dana je bio osnovan logor Jadovno u kojem su ubijene hiljade njih, poručio je danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na obilježavanju 80. godišnjice od osnivanja prvog antifašističkog odreda u Evropi.

Jakovina: I Hrvati bi trebalo da znaju ćirilicu

ZAGREB - Dio manjinskih prava u Hrvatskoj je garantovan Ustavom, izjavio je danas istoričar Tvrtko Jakovina i istakao da se ta prava ne mogu mijenjati voljom jednog gradonačelnika, ali da bi mješovite hrvatko-srpske škole, što je predložio prvi čovjek Vukovara Ivan Penava, trebalo ostvariti, kao i da bi Hrvati trebalo da znaju ćirilicu, ne samo Srbi.

Za zločine nad srpskim civilima Džananoviću i Gadži 16 godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH osudio je danas Senada Džananovića na 11 godina i Edina Gadžu na pet godina zatvora za zločine nad srpskim civilima na Alipašinom polju u Sarajevu.

Meloun otkrio zašto Jokić neće da odmori

Nikola Jokić je i dalje centralna figura u NBA ligi, a novom partijom oduševio je, ponovo, trenera Denvera Majka Malouna.

Hrvatski medij: Plenković uporedio HDZ sa Srbima i Jevrejima

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković je precizirao danas da je poruka vlasnika kafića iz Rijeke, gdje članovi i simpatizeri njegove stranke nisu dobrodošli, diskriminacija, jer je riječ HDZ u istoj ravni sa Srbima i Jevrejima.

"Političko Sarajevo ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba"

SARAJEVO - Političko Sarajevo potpuno je ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba i predstavnika Republike Srpske sa čelnih pozicija u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), izjavio je Srni bivši predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija.

Načelnik Knina: I dalje ću pozivati Srbe prognanike da se vrate

KNIN - Nastaviću da pozivam Srbe prognanike da se vrate u Knin jer ovo je njihov grad, poručuje za Tanjug gradonačelnik Knina Marko Jelić i dodaje da je sa mnogim srpskim prognanicima koji su danas već sredovječni ljudi odrastao i družio se u djetinjstvu.

Najčitanije