Srbi

Albanci bagerom napali Srbe na Ibru

BEOGRAD - Grupa Albanaca bagerom je danas napala pripadnike Kosovske policijske službe /KPS/ srpske nacionalnosti koji su sprečavali izgradnju nelegalnog nasipa preko rijeke Ibar, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Nekadašnji oficir KFOR-a spreman da govori o zločinima nad Srbima

BEOGRAD - Nekadašnji oficir KFOR-a Kristijan Kerš izjavio je da je iz Norveške na Kosmet otišao kao NATO fanatik i ratni huškač, ali da su mu užasni prizori raznesenih srpskih autobusa februara 2000. godine kod Kosovske Mitrovice, te u januaru 2001. kod Podujeva, promijenili život i natjerali da uvidi svoje zablude.

Održana panel diskusija "Položaj Srba i SPC u Crnoj Gori"

BANJALUKA - Predstavnici republičkih i gradskih organizacija mladih iz šest političkih partija organizovali su večeras u Domu omladine u Banjaluci panel diskusiju "Položaj Srba i SPC u Crnoj Gori".

"Niko nema plan otcjepljenja, ali je mogućnost koju ne treba isključiti"

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) i Draganom Čovićem odavno razgovara o novom prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija, čije prisustvo sada kada BiH treba da aplicira za članstvu u EU, nije razumno.

Gradonačelnik Beča osudio grafite protiv Srba

BEČ - Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig osudio je grafite mržnje koji su se protiv Srba pojavili u glavnom gradu Austrije.

"Svi nivoi vlasti u FBiH blokiraju povratak Srba"

BIJELJINA - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) smatra da svi nivoi vlasti u FBiH blokiraju povratak Srba na svoja predratna ognjišta, koristeći pritom vrlo suptilne metode.

Hapšenja u Španiji: Srbi osumnjičeni za prodaju dopinga za sportiste

MADRID - Španska policija saopštila je da je razbila grupu, u kojoj su i Srbi, a koja se 10 godina bavila nedozvoljenom prodajom doping sredstava za sportiste.

Đukanović: Ako namećete srpstvo, kako da se osjećaju Crnogorci

BERANE - Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Ðukanović upitao je večeras, na sjednici Opštinskog odbora DPS-a Berane, kako treba da se osjećaju Crnogorci ako se, kako je naveo, "nameće srpstvo" izvan granica Srbije.

Selak: Srbija i Srpska uz srpski narod u FBiH

BANJALUKA - Goran Selak iz novosnovanog Nezavisnog kluba poslanika Socijalističke partije (SP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao je da je današnjom posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Drvaru poslata poruka da Srbi koji žive u Federaciji BiH nisu sami i da Srbija i Srpska čvrsto stoje uz srpski narod u tom entitetu.

"Ne zanimaju nas unutrašnja pitanja Crne Gore, već položaj Srba i SPC"

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Srbiju ne zanimaju unutrašnja pitanja u Crnoj Gori, već je jedino interesuju položaj i prava srpskog naroda u toj zemlji, koga ima 29 odsto, kao i položaj Srpske pravoslavne crkve.

Najčitanije