Srbi

"Sun" brani Srbe: Skandiranje u Prištini može da bude licemjerje

Britanski tabloid "Sun", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vrijeđanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini prije, za vrijeme i poslije utakmice kvalifikacija za EURO.

Dalmacija: Za 20 godina broj Srba se smanjio za 80 odsto

Zagreb - Broj Srba u Dalmatinskom zaleđu za 20 godina smanjio se za 60.218, odnosno, 82,1 odsto.

Prema broju umrlih od raka pluća Srbi drugi u Evropi

BEOGRAD - U Srbiji svake godine od karcinoma pluća oboli više od 6.000, a umre 4.600 osoba, tako da prema broju umrlih od te bolesti pluća zauzima neslavno drugo mjesto u Evropi.

Izetbegović: BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i RS

BANJALUKA - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi i Republika Srpska.

Srbi i Bošnjaci zajedno obnovili put

BOSANSKA KRUPA - O tome da se zajedničkim snagama i naporima mogu unaprijediti uslovi života govori i primjer iz sela Zalin i Jesenice, kod Bosanske Krupe, koje nastanjuju mještani bošnjačke i srpske nacionalnosti.

Odbornica koja je prebrojavala Srbe podnijela ostavku

Riječka odbornica, nakon skandaloznih izjava na račun srpske manjine, podnijela je neopozivu ostavku.

Pupovac: Podignite optužnicu da kažem sve na sudu

ZAGREB - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac pozvao je hrvatsko Državno tužilaštvo da podigne optužnicu protiv njega povodom izjava u medijima o stanju u Hrvatskoj, jer bi onda, kako navodi, mogao sve što ima da kaže na sudu.

Srbi neće migrante u Medenom Polju

BIHAĆ, BANJALUKA - Republika Srpska, ali i stanovnici opština u Federaciji BiH, prije svih oni u Bosanskom Petrovcu, neće dozvoliti da se na lokaciji Medenog Polja uspostavi migrantski kamp, najavljujući da će blokadom puta Drvar - Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranata iz Bihaća.

Pojačava se zastrašivanje Srba na KIM, napadi, hapšenja

BEOGRAD - Prije nekoliko dana pripadnici ROSU uhapsili su rano ujutro u akciji na sjeveru KiM dvojicu Srba u akciju za koju je kosovska policija navela da je izvedena u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, a kako su dvojica ranije uhapšenih Srba po istom osnovu i dalje u pritvoru bez podignute optužnice, i kako nema nikakvih pomaka u istazi Prištine i ovaj slučaj se dovodi u vezu sa sve većim pritiskom Prištine i zastaršivanjem Srba na sjeveru KiM.

Grafit mržnje ponovo prepravio u poruku mira

ZADAR - Jure Zubčić iz Zadra ponovo je prepravio grafit mržnje protiv Srba u svom gradu, s ustaškim simbolom, a poslije njegove intervencije to je postala poruka ljubavi, jer je natpis "Ubi Srbina" ispravio u "Poljubi Srbina", o čemu se pohvalio na Twitteru.

Najčitanije