Srbi

Mediji: Zapad priprema sankcije za lidere Srba u BiH

LONDON - Londonski Tajms piše da zapadne sile pripremaju sankcije protiv lidera Srba i BiH, čiji bi potezi, prema njihovoj ocjeni, mogli dovesti do raspada BiH i pokrenuti novi sukob na Balkanu.

Vučić: Hrvati imaju spomenik teroristi, a Srbima sole pamet o zločinima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nikada neće pristati na to da Srbima predavanja o fašizmu i zločinačkoj prošlosti drže ljudi poput Tonina Picule, evroparlamentarca iz Hrvatske koji u svojoj zemlji ne diže glas protiv spomenika teroristi Miri Barešiću i ulica nazvanih po ministru zloglasne NDH i ustaškom ideologu Milu Budaku.

Šmit se obraća u parlamentu BiH, srpski poslanici ne dolaze

SARAJEVO - Poslanici iz Republike Srpske neće prisustvovati današnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH, na kojoj je jedina tačka obraćanje Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH.

Srbima u Vukovaru ponovo osporeno pravo na ćirilicu

VUKOVAR - Gradsko vijeće Vukovara, na prijedlog gradonačelnika Ivana Penave, ponovo je danas odbilo da srpskoj manjini dozvoli javnu upotrebu ćirilice.

Vučić: Velika Britanija stoji iza napada Prištine na Srbe na Kosovu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Velika Britanija stoji iza nedavnog napada prištinskih specijalaca Rosu na Srbe na sjeveru Kosova i Metohije, pod izgovorom borbe protiv šverca.

"Zaštitićemo narod. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite"

PANČEVO - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "zna šta nam je činiti", ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sjever Kosova i uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Srbi čekaju povlačenje Rosu, na barikadama 12. dan

Srbi na Kosovu i Metohiji na administrativnim prelazima su i danas, već 12. dan. Dan nakon što je u Briselu Beograd prihvatio kompromis za rješenje situacije na Kosovu i Metohiji, očekuje se da se specijalne jedinice Rosu povuku sa Jarinja i Brnjaka, i da se uklone barikade.

Je li Srpski narativ legitimni pogled na istoriju

Međunarodnom politikom vladaju narativi. Kao posljedica formiranog i etabliranog narativa, pokriječe se i vojna sila, represivni aparat države i, u konačnici, vrši se i agresija na drugu državu. Međutim, narativi su promenljiva kategorija. Tome svjedočimo baš ovih dana u odnosu SAD prema talibanima.

Dodik: Srbi nisu podanici

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je čovjek s najviše prijava, ali da Srbi nisu podanici i ne žele strance koji će o njima odlučivati.

Dodik: Treba mijenjati položaj Srba u Mostaru i kantonu

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, poslije promjene Ustava, treba mijenjati položaj Srba u institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Najčitanije