Srbi

Predstavljen projekat "Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice"

BANJALUKA - "Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice" je projekat koji predstavlja najvažnije ličnosti, događaje i objekte kulture Srbije i srpskog naroda, a koji je predstavljen danas u podnevnim časovima u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS) u Banjaluci.

"Torcida" prijetila Srbima klanjem uz podršku Zagrepčana

Navijači Hajduka, pripadnici grupe "Torcida", skandirali su tokom fudbalske utakmice sa "Lokomotivom" u Zagrebu prijeteće slogane Srbima, uz ubilačke poruke.

Alkohol smrtno otrovao trojicu Srba, rakiju kupovali od Albanca?

VUČITRN - Braća Dragan (1958) i Bratislav Đorić(1961) kao i njihov komšija Miodrag Bojković(1954) iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn preminuli su najvjerovatnije od posljedica konzumiranja sumnjive rakije.

Navijači privedeni zbog transparenta priznali krivicu

ZAGREB - Svih šest privedenih zbog isticanja transparenta s uvredljivim porukama srpskim ženama i djeci priznali su krivicu, rekao je načelnik zagebačke policije Marko Rašić.

"Transparent u Zagrebu govor mržnje, ne prekršaj javnog reda i mira"

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je transparent kojim se vrijeđalo i pozivalo na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom govor mržnje, a ne prekršaj protiv javnog reda i mira, i poručio da takve stvari treba tretirati kao krivična djela.

Plenković o transparentu navijača Dinama: Sramno i neprimjereno

VUKOVAR - Premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio danas u Vukovaru transparent s neprimjerenom i, kako je rekao, sramnom porukom Dinamovih navijača upućenom Srpkinjama i srpskoj djeci i poručio da za njega nema dileme da je to nedopustivo i za svaku osudu.

Srbi u Beču proizvodili drogu u stanu

BEČ - Austrijska policija uhapsila je šest državljana Srbije zbog sumnje da su u laboratorijama proizvodili narkotike.

Vulin: Vlast u Crnoj Gori se ne bori protiv virusa, već protiv Srba

LESKOVAC - Vlast u Crnoj Gori se ne bori protiv virusa COVID-19, već protiv Srba, ocijenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Amerikanac uticao na uklanjanje lekcije o Srbima kao zločincima

BEOGRAD - Američki bloger Čarls Kater uticao je na to da australijski Univerzitet Viktorija ukloni lekcije i napise koji su sadržali strašne uvrede prema Srbima.

Detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru: Pretučen navijač Partizana

ZAGREB - Zbog napada na pripadnika navijačke grupe "Grobari" beogradskog Partizana, prošle sedmice na parkiralištu u Vukovaru, tamošnje tužilaštvo sprovelo je prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika, od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

Najčitanije