Srbi

Napadi na srpske crkve i groblja u Federaciji BiH

Tokom ovih božićnih dana, kada su iz preživjelih srpskih pravoslavnih crkava u Federaciji Bosni i Hercegovini potekle poruke praštanja i mirenja, napadnute su dvije srpske bogomolje u Sarajevu pod federalnom upravom BiH, pišu Novosti.

Ešdaun BiH nazivao "muslimanskom domovinom"

BANJALUKA - Nekadašnji lider Liberalnih demokrata, kasnije visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun u pismima upućenim tadašnjem premijeru Velike Britanije Džonu Mejdžeru više puta je BiH nazvao "muslimanska domovina".

Đukanović: Nećemo povući Zakon o vjeroispovijesti

PODGORICA - Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovijesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za "Tanjug".

Nema Srba na ključnim pozicijama u MIP-u

SARAJEVO, BANJALUKA - Odlaskom Igora Crnatka sa pozicije ministra inostranih poslova (MIP) BiH, na rukovodećim mjestima u tom ministarstvu dolaskom Bisere Turković iz reda bošnjačkog naroda više nema nijednog srpskog predstavnika.

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH: Protekla sedmica puna iskušenja

SARAJEVO – u Federaciji BiH (FBiH) saopštio je da je protekla sedmica, umjesto da bude puna radosti povodom hrišćanskog praznika Božića, postala sedmica iskušenja za Srbe u FBiH.

I Srbi iz Kanade brane svetinje u Crnoj Gori

U Hramu Svih Srba Svetitelja u kanadskom gradu Misisagi, na zapadnoj strani Toronta, služen je moleban za stradalni srpski narod u Crnoj Gori. Prota Zlatibor Đurašević je okupljenim vjernicima rekao da smo "sada svi u velikom iskušenju".

Vladika Grigorije: Đukanović želi da napravi incident, samo ga to još može spasiti

Episkop diseldorfsko-njemački Grigorije kaže da se u Crnoj Gori trenutno radi o pokušaju da predsjednik Milo Đukanović napravi incident, jer ga samo to još može spasiti. Njemu više niko ne vjeruje u priču da se tu radi o brizi za crnogorski identitet, ni Srbi u Crnoj Gori, ni Crnogorci, već je to samo izgovor.

Šta su Srbi poklanjali za praznike prije više od 100 godina

Nema boljeg vremena za darivanje od novogodišnjih i božićnih praznika a, od kad je svijeta i vijeka, ljudi su voljeli da dobijaju poklone. Po ovome ni srpski nije izuzetak.

"National interest": Pristrasni zapadni mediji radili protiv Srba

VAŠINGTON - Američki portal "National interest" piše o pristrasnom i propagandističkom izvještavanju zapadnih medija tokom rata u BiH, čiji je cilj bila podrška muslimanskoj strani, a kasnije se taj šablon nastavio i tokom sukoba na Kosmetu, Libiji i Siriji.

Vulin: Režim Mila Đukanovića srlja u građanski rat

BEOGRAD - Režim Mila Ðukanovića srlja u građanski sukob i radi od momenta kada je 1999. počeo da podržava NATO agresiju protiv SRJ, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Najčitanije