Srbi

Poljuljano srpsko jedinstvo u Mostaru

MOSTAR - Kandidatura Miljane Kovačević na listi HDZ-a poljuljala je jedinstvo Srba u vezi sa zajedničkim nastupom na izborima u Mostaru jer u SDS-u tvrde da je ona bliska SNSD-u, dok u ovoj stranci ističu da to nije tačno i da neko pokušava da poremeti dobre odnose koji su uspostavljeni.

Trojici Srba robija u Švajcarskoj, povezuju ih s "Pink Panterom"

CIRIH - Trojica državljana Srbije, starosti između 39 i 44 godine osuđena su u Švajcarskoj na višegodišnje kazne zatvora.

Srbi sa sjevera KiM: Hvala, predsjedniče Tramp

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi na sjeveru Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsjedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Dodik: Pogrešna percepcija o Srbima u SAD, važno da Tramp to zna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsjedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Linta: Nikada ne zaboraviti stradale Srbe sa Ozrena i doline Krivaje

BEOGRAD - Nikada ne smiju biti zaboravljeni stradali Srbe sa Ozrena i doline Krivaje, kao i svi ostali Srbi koji su ubijeni na mnogim mjestima u BiH samo zato jer su bili smetnja formiranju etnički čiste muslimanske teritorije, poručuje predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Odata pošta Srbima ubijenim iz zasjede na Crnom vrhu

Na Crnom vrhu kod Zvornika obilježeno je 28 godina od stradanja 11 pripadnika Vojske Republike Srpske, policije i civila, koje su na današnji dan 1992. godine iz zasjede ubili muslimanski vojnici.

Služen parastos za nastradale Srbe u NATO bombardovanju

Služenjem parastosa za sve poginule Srbe u NATO napadu na Republiku Srpsku i polaganjem cvijeća na spomenik prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskom Sarajevu danas je u Istočnoj Ilidži obilježeno stradanje više od stotinu nedužnih civila.

Dodik sa Srbima u Mostaru: Vjerujem da ćemo učestvovati u novoj vlasti

MOSTAR - U Mostaru je održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predstavnicima Srba u ovom gradu.

Oprema za đake u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku

VUKOVAR/NOVI SAD - Učenici u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, danas su dobili školsku opremu vrijednu 3,4 miliona dinara /oko 29.000 evra/, kao poklon Pokrajinske vlade Vojvodine.

Objavljen snimak još jednog napada na mlade Srbe u Vukovaru

Četvorica mladih Srba napadnuta su juče naveče oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

Najčitanije