Srbija

Brnabić: Nije bilo potrebe da zovem Markovića, poruka savršeno jasna

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da ne želi da komentariše razloge Hrvatske da ne otvori granicu za državljane Srbije, kao i da nije bilo potrebe da zove crnogorskog premijera Duška Markovića jer joj je savršeno jasna poruka da su građani Srbije nepoželjni u toj zemlji.

BiH od 1. juna otvara granice sa Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina od ponedjeljka, 1. juna, otvoriće granice za sve građane zemalja sa kojima graniči, dok službeni Zagreb i Podgorica, izuzev Beograda, još nisu povukli taj potez.

U Srbiji jedna osoba preminula, 25 novih slučajeva zaraze

BEOGRAD - U posljednja 24 sata U Srbiji jepreminula jedna osoba, a registrovano je 25 novih slučajeva virusa korone.

"Ako Srbi nisu zdravstvena opasnost za Grčku, zašto su za Crnu Goru"

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocijenio je danas da je nelogičan potez Podgorice da ne otvori granice sa Srbijom i upitao kako je moguće da srpski državljani nisu zdravstvena opasnost za Grčku, Bugarsku i Mađarsku, a jesu za Crnu Goru.

Kon: Srbija na izlasku iz epidemije

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Srbija na izlasku iz epidemije i da ulazi u period sporadičnog javljanja virusa korona, navodeći da se takozvani džepovi mogu javljati i tokom juna.

Obrt u Podgorici: Crnogorci sada pozivaju Srbe da dođu

PODGORICA - Odluka o tome sa kojim ce državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, biće zasnovana na epidemiološkim standardima, izjavio je daanas premijer Crne Gore Duško Marković.

Palmer: Crna Gora i Srbija treba da razgovaraju

VAŠINGTON - Najvažnija poruka je da Srbija i Crna Gora treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije, rekao je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer povodom odluke Podgorice da se Srbija ne nađe na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru i reakcije Beograda.

Borel: Nema evropske budućnosti Beograda i Prištine bez dijaloga

BRISEL - Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost cijelog zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine koji se odovija pod pokroviteljstvom EU.

Preminula još jedna osoba u Srbiji, oboljelo njih 48

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 časa od virusa korona preminula jedna osoba, a oboljelo je njih 48, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Od 1. juna publika na utakmicama u Srbiji

Od 1. juna na sportskim događajima na otvorenom biće dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do 1.000 ljudi, odlučeno je danas na sjednici Kriznog štaba.

Najčitanije