Srbija

U Srbiji zaplijenjena droga vrijedna pet miliona evra

BEOGRAD - Policija je zaplijenila 77 kilograma heroina i uhapsila tročlanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena da je tu drogu distribuirala širom Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Zabrana uvoza Euro3 vozila u Srbiji realna od 2021.

Realno je da od 2021. godine u Srbiji na snagu stupi zabrana uvoza automobila sa "Euro3" standardom motora, izjavio je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Vaterpolisti Srbije lako savladali Holandiju u Hagu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedom večeras u Hagu nad Holandijom sa 12:7 (3:2, 7:1, 1:3, 1:1), započela je nastup ka odbrani trofeja u Svjetskoj ligi.

Praunuk Živojina Mišića o razgovoru sa Makronom

BEOGRAD - Na centralnoj savezničkoj proslavi Dana primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu, među zastavama, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, uključujući i nekoliko srpskih od kojih je jednu nosio i praunuk vojvode Živojina Mišića, Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsjednik Emanuel Makron.

Ambasador Godfri o razlozima zašto se krsti sa tri prsta

BEOGRAD - Novoimenovani ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri prije nekoliko dana snimljen je u šetnji Kalemegdanom i posjeti crkvi Ružici, a na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako se ambasador Godfri krsti sa tri prsta.

Vulin i Dodik obišli porodicu Bajić u Drvaru

DRVAR - Tokom današnje posjete Drvaru ministar odbrane Aleksandar Vulin i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posjetili su i domaćinstvo porodice Bajić u tom gradu, a majka troje djece Novka Bajić, tekstilni tehničar, biće jedna od stotinu radnika koja će dobiti zaposlenje u pogonu vranjskog "Jumka".

Vučić i Makron večeras u četiri oka

Kako Blic saznaje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Francuske Emanuel Makron održaće tet-a-tet sastanak večeras poslije svečane večere u Jelisejskoj palati.

Poništeno 3.800 glasova iz centralne Srbije na izborima na KiM

PRIŠTINA - Komisija za žalbe donijela je odluku da oko 3.800 glasova koji su stigli iz centralne Srbije bude poništeno i da se ne računaju u zbirnom broju glasova na izborima održanim 6. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) Kosova.

Snimak pokušaja pljačke u Kruševcu: Mislili da se radi o maskenbalu

KRUŠEVAC - U jednoj kladionici u kruševačkom naselju Parunovac u Srbiji, oko tri sata u noći sa subote na nedjelju, četvorica maskiranih razbojnika, naoružanih pištoljima i puškama, pokušali su oružanu pljačku, a sada se pojavio snimak.

New Europe: Meta sankcija zbog oružja nije Srbija već Rusija

BRISEL- Sankcije zbog kupovine ruskog oružja propisane su zakonom i vrlo su ozbiljne, ali su usmjerene na Rusiju, a ne na bilo koju drugu zemlju, pa ni na Srbiju, piše briselski New Europe, časopis koji se distribuira u svim tijelima EU.

Najčitanije