Srbija

Dačić: Čast je biti na čelu najvišeg predstavničkog tela

BEOGRAD - Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je za Tanjug predsjednik SPS Ivica Dačić večeras, pošto je predsjednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta.

Ivica Dačić na čelu Skupštine Srbije

BEOGRAD - Ivica Dačić biće predsjednik Skupštine Srbije, rekao je Aleksanda Vučić na pres-konferencije nakon sjednice SNS-a.

Vulin danima šalje istu poruku zaštitnom maskom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin već nekoliko dana u javnosti se pojavljuje noseći isključivo zaštitnu masku s jednim motivom.

Drastično povećanje broja oboljelih od virusa korona u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata od virusa korona oboljelo još 326 osoba, što je više nego duplo u odnosu na dan ranije.

Opao broj zaraženih u Srbiji, još 122 slučaja, preminulo dvoje

BEOGRAD - U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena 122 nova slučaja virusa korona, što je značajan pad u broju zaraženih u odnosu na proteklih pet dana, kada je taj broj premašivao 200 slučajeva na dnevnom nivou.

Srbija od nedjelje u crvenoj korona zoni

BRISEL/BEOGRAD - Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) Srbija u posljednjih 14 dana ima 30 zaraženih na 100.000 stanovnika, tako da se od nedelje i zvanično nalazi u crvenoj korona zoni.

Bocan-Harčenko: Ruski stav o Kosovu nepromjenjiv

BEOGRAD - Ruski stav o rješavanju kosovskog pitanja je nepromjenjiv i zasniva se na Rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN 1244, a Rusija će se saglasiti samo sa onim rješenjem koje će zadovoljiti Srbe koji brane svoja zakonita prava na Kosovu i Metohiji, poručio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

U Srbiji 227 novozaraženih, preminule dvije osobe

BEOGRAD - U posljednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 227 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 5.456 testiranih uzoraka, a preminule su dvije osobe.

Lavrov stiže u Beograd 28. oktobra

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolazi u Srbiju 28. i 29. oktobra, potvrdio je generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Kisić: Maske spasavaju živote, nosi ih veći deo Evrope

BEOGRAD - Epidemiolog Darija Kisić rekla je jutros da se nošenjem maski spasavaju životi i da tu mjeru poštuje 60 odsto stanovnika na području Evrope. Ona je za RTS ponovila da je preporuka da se na otovorenom nose makse gdje je pojačan rizik kontakata, kao što su pješacke zone gdje je veća fluktuacija ljudi.

Najčitanije