Srbija

Uhapšen bivši robijaš koji je juče udario taksistu

BEOGRAD - Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva danas je uhapšen Vuk D. (37) iz Zemuna zbog sumnje da je u srijedu jednom taksisti prijetio, a kasnije drugog i udario pa pobjegao.

Potvrđen izbor gradonačelnika opština na sjeveru KiM

PRIŠTINA - Kandidati Srpske liste pobijedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, pokazuju konačni rezultati koje je danas saopštila kosovska Centralna izborna komisija (CIK).

Šreder: Najlakše, prvo primiti Srbiju u EU, pa rješavati Kosovo

BEOGRAD - Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je danas na konferenciji "Wolrd minds" da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rješavati pitanje Kosova, na šta je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio da se to, nažalost, neće dogoditi.

Le Monde diplomatique: Bombardovanje Jugoslavije hranjeno medijskim lažima

BIJELJINA - NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije(/SRJ) 1999. godine, koje je trajalo 78 dana, hranjeno je medijskim lažima s ciljem usklađivanja mnjenja zapadnog stanovištva sa stavom vlasti glavnih država, a glavni dezinformatori su bile zapadnjačke vlade, NATO i najugledniji mediji, piše francuski "Le Monde diplomatique".

Majka i dvije kćerke iz Srbije pronađene mrtve u Beču

BEČ - U stanu u Beču policija je našla mrtvu ženu i dvije tinejdžerke. U stanu su živjele Vesna M. (45) porijeklom iz Srbije i njezine kćerke bliznakinje (18).

Novosti: Srbija ne pokreće arbitražu jer bi se tumačila kao priznanje "državnosti" Kosova

BEOGRAD - Beograd neće pokretati arbitražu protiv Prištine zbog enormnih taksa koje su uvedene na proizvode iz centralne Srbije, već će primijeniti kontramjere koje trenutno razmatra, pišu "Večernje novosti".

Stepski soko vraćen u prirodu

Stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, poslije destomjesečnog liječenja i rehabilitacije u Prihvatilištu ZOO vrta "Palić", pustili su u prirodu, u selu Lebine kod Paraćina, stepskog sokola.

MMF: Snažan ekonomski rast i niska inflacija u Srbiji

BEOGRAD - Misija Međunarodog monetarnog fonda /MMF/ ocijenila je danas da Srbija ima snažan ekonomski rast, da opada javni dug i da je inflacija niska i stabilna, te da su mnoge ključne reforme sprovedene, mada neke sa kašnjenjem.

Usvojen "Tijanin zakon": Srbija uvodi kaznu doživotnog zatvora

BEOGRAD - Poslanici skupštine Srbije usvojili su danas izmjene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična djela.

Vanredna situaciju u dijelovima Čačka, Lučana, i u Boljevcu

BEOGRAD - U Srbiji je do sada zbog nevremena praćenog gradom i jakom kišom, u tri lokalne samouprave proglašena vanredna situacija, i to u pojedinim mjesnim zajednicama u Čačku i većem broju mjesnih zajednica u opštini Lučani, a još je na snazi i u Boljevcu, kažu za Tanjug u Sektoru MUP-a za vanredne situacije.

Najčitanije