Srbija

Dva epidemiologa iz Sremske Mitrovice imaju virus

BEOGRAD - Dva epidemiologa iz Sremske Mitrovice oboljela su od virusa korona, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Nove mjere u Srbiji: Policijski čas vikendom od 15.00 časova

BEOGRAD - Policijski čas u Srbiji, uveden kao mjera suzbijanja epidemije virusa korona, biće produžen tokom vikenda i počinjaće od 15.00 časova, najavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Broj zaraženih u Srbiji porastao na 659, još dvoje preminulo

BEOGRAD - Žena i muškarac nove su žrtve virusa korona u Srbiji, čime je broj potvrđenih smrtnih slučajeva usljed infeskcije dostigao broj deset, dok je kod još 131 osobe registrovano ovo oboljenje.

Crna Gora odbila respiratore iz Srbije

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji pet respiratora i poručio da će se Crna Gora i bez Srbije snaći.

"Srbija šalje Srpskoj respiratore, lijekove i maske"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija pomoći Republici Srpskoj slanjem respiratora, zaštitne opreme i maski, ali i nekim opštinama u Federaciji BiH.

U Srbiji 71 novi slučaj zaraženih, ukupno 528

BEOGRAD - U Srbiji je danas do 15 časova registrovan 71 novi slučaj zaraze korona virusom, ukupno je potvrđenih 528, umrla je još jedna osoba, tako da ima ukupno osam žrtava, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kon: Naredne sedmice se može očekivati ubrzano širenja virusa korona

BEOGRAD - "Naredna sedmica je najbitnija jer se tada može očekivati najjače ubrzanje širenja korona virusa, dok će u petoj nedelji epidemija polako doći do vrha", izjavio je epidemiolog Predrag Kon na veb-konferenciji "Tu smo".

Preminuo muškarac u Šapcu, sumnja se da je virus korona uzrok

ŠABAC - Muškarac star 62 godine preminuo je u Šapcu, a pojedini mediji u Srbiji javili su da je uzrok smrti virus korona. Međutim, prema drugim informacijama muškarac je imao druga oboljenja.

Vulin: Kina uz srpski narod uvijek kada mu je najteže

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je kineski narod bio uz Srbiju i srpski narod u najtežim trenucima - za vrijeme NATO agresije 1999. godine i da su i danas, baš kao i tad, srpski i kineski narod ponovo zajedno i bore se protiv nevidljivog neprijatelja - virusa korona.

Za tri nedjelje na zalihe potrošeno 16,6 miliona evra

Domaćinstva u Srbiji su za nepune tri nedjelje potrošila dvije milijarde dinara na kupovinu zaliha u strahu od epidemije, piše "Politika".

Najčitanije