Srbija

Blumberg: EU stavlja i Srbiju na "crnu listu"?

NJUJORK/BRISEL - Evropska unija bi mogla već sljedećeg mjeseca da stavi Tursku na "crnu listu" poreskih utočišta, a u nacrtu prijedloga za proširenje liste nalazi se i Srbija.

Ivanić: Još se nije pojavio bošnjački lider koji je spreman da postigne dogovor sa Srbijom

BEOGRAD - Unutar bošnjačkog političkog rukovodstva još se nije pojavio lider koji je iskreno spreman da postigne suštinski dogovor sa Srbijom, kaže srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, koji smatra da Srbija treba da nastavi pozitivan pristup prema BiH kakav sada ima.

Vučić zove Govedaricu u Beograd

SARAJEVO - Iako su predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i ostali lideri Saveza za promjene javno poručili kako njihovi predstavnici neće napustiti institucije Bosne i Hercegovine, promjena ovog stava pokušava se izlobirati u Beogradu.

Glavni odbor SDA osudio napade na Izetbegovića

SARAJEVO - U Sarajevu se danas održava sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), a do sada usvojene zaključke medijma je prezentovao predsjednik Glavnog odbora Halid Genjac.

Gojković: Izjava Kolinde Grabar Kitarović za hrvatsko političko tržište

BEOGRAD - Predsjednica skupštine Srbije Maja Gojković smatra da bi bilo ružno da ona potvrđuje izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će "puno vode proteći Dunavom dok dvije države postanu prijatelji", te ocjenjuje da je to vjerovatno poruka za "hrvatsko političko tržište".

Kitarović: Srbija i Hrvatska nisu prijateljske države, ali to ne znači da ne mogu razgovarati

VUKOVAR - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rješavanja otvorenih pitanja između dvije države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što prije riješiti.

Neue Zurcher Zeitung: Erdoan bi rado ispunio Alijinu želju

"Bakir Izetbegović za svoju političku karijeru ima da zahvali prije svega svom harizmatičnom ocu Aliji. Ali, on isto tako profitira i od podrške svog velikog turskog patrona Erdoana“", piše "Noje cirher cajtung".

Taksista preminuo za volanom, auto nastavilo nekontrolisano da se kreće

NOVI SAD - Vozač jednog novosadskog taksi udruženja preminuo je za volanom nakon što mu je pozlilo.

Guardian: Srbija 19., Hrvatska 13. favorit na Mundijalu u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Srbije 19. je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji, smatra britanski list "The Guardian".

Han: 2025. godina ambiciozan, ali ostvariv datum za Srbiju i region

BRISEL - Komesar za proširenje Johanes Han kaže da će Srbija i region postati članice EU ”možda i ranije nego što se očekivalo”, kao i da je 2025. godina "ambiciozan, ali i ostvariv datum" za pristupanje novih članica EU.

Reklame

Najčitanije