Srbija

Smanjuje se broj oboljelih od kovida-19 u Srbiji

U Srbiji se smanjuje broj oboljelih od virusa korona. I dalje je najveći broj oboljelih u Beogradu i Novom Sadu, u Subotici se bilježi blago povećanje, a najmanje zaraženih u drugom piku epidemije je u Leskovcu.

Dan sjećanja na stradale i prognane u "Oluji": Dodik i Vučić se sreli na mostu

BEOGRAD/SREMSKA RAČA - Na početku ceremonije obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", na mostu na Sremskoj Rači sreli su se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjednik Srpske Željka Cvijanović i premijer Srbije Ana Brnabić.

Nevrijeme u Srbiji: Grad veličine pesnice pogodio Bezdan

Nevrijeme danas nije zaobišlo ni Srbiju, grad veličine pesnice pogodio je Bezdan, a u opasnosi je i Kuršumlija prenose srpski mediji uz uporenje da se širom Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom i gradom.

Spašeno osam turistkinja u Kablarskoj klisuri

Pet studentkinja iz Beograda i majka sa dvije kćerke iz Kraljeva, koje su se izgubile tokom planinarenja u Kablarskoj klisuri, spašene su.

Pitali folkere da li bi kopali krompir za dnevnicu, pročitajte odgovore

Velika prašina na estradi se digla nakon što je hrvatska pjevačica Nina Badrić javno apelovala na vlasti svoje zemlje da omoguće pjevačima pa počnu sa svojim nastupima, nakon čega je dobila javnu ponudu da ide u nadnicu.

Dozvolu za brzo testiranje na koronu dobilo 27 privatnika u Srbiji

Dozvolu da obavljaju serološka testiranja na zahtjev pacijenata dobilo je 27 privatnih laboratorija u Srbiji, rečeno jeTanjugu u Ministarstvu zdravlja.

U Srbiji još 287 slučajeva virusa korona, sedam osoba preminulo

BEOGRAD - U Srbiji je, prema najnovijim podacima, potvrđeno još 287 slučajeva zaraze virusom korona, a sedam osoba je preminulo.

Srpski test na virus korona očekuje se do jeseni

Institut za primjenu nuklearne energije i Hemijski fakultet nedavno su otpočeli saradnju sa ciljem da proizvedu srpski test na korona virus, koji bi mogao da zamijeni sadašnji iz inostranstva, prenosi RTS dodajući da se srpski test na korona virus očekuje do jeseni.

Kon: Virus korona nema sezonu

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da "virus korona nema sezonu, kao i da će veći rizik za širenje virusa biti početak nove školske godine i formiranje dečjih kolektiva".

Još 258 novozaraženih u Srbiji, preminulo osam osoba

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata korona virusom zaraženo još 258 osoba, a preminulo je osam.

Najčitanije