Srbija

Vučić: Ništa nam danas nije toliko potrebno kao mostovi

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram nalogu avucic objavio je video u kojem je uputio poruku da "nam ništa danas nije toliko potrebno kao mostovi".

U Srbiji preminulo 40 osoba, još 17.674 novozaraženih

BEOGRAD - U Srbiji su u posljednja 24 sata registrovana 17.674 nova slučaja virusa korona od 35.974 testirana uzorka, a od posljedica bolesti preminulo je 40 pacijenata.

EBRD investirala pola milijarde evra u Srbiji tokom 2021.

BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da je tokom 2021. godine u Srbiji investirala pola milijarde evra, a ukupne investicije te banke u ovoj zemlji do danas dostigle su 7,1 milijarda evra.

Mihajlović: Na Rio Tinto stavljena tačka

​BEOGRAD - Potpredsjednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, poručila je danas da je vlada definitivno stavila tačku na projekat Rio Tinta u Srbiji, kao i da o izmjeni Zakona o rudarstvu i moratorijumu na iskopavanje litijuma treba povesti veliku raspravu poslije izbora, pošto se ta tema sada najdirektnije politizuje.

U Srbiji zaplijenjeno 300 kg marihuane, uhapšeno pet osoba

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije zaplijenili su 300 kilograma marihuane na području opštine Bujanovac i tako presjekli još jedan lanac krijumčarenja ove droge iz Albanije prema Srbiji, saopšteno je iz MUP-a.

U Srbiji 19.063 novozaraženih, 37 osoba preminulo

BEOGRAD - U posljednja 24 sata u Srbiji virus korona je potvrđen kod 19.063 osoba, a istovremeno je od posljedica ove bolesti preminulo 37 pacijenata.

Novi izvještaj, Srbija po jačini vojske opet ispred Hrvatske

Sajt Global Fajerpauer svake godine još od 2006. objavljuje godišnji izvještaj i rang-listu 140 nacionalnih oružanih snaga, a prema podacima za 2022. godinu Srbija je, kao i godinu dana ranije, po jačini vojske ispred Hrvatske, prenosi zagrebački Večernji list.

U Srbiji skoro 20.000 novozaraženih, 34 osobe preminule

BEOGRAD - U posljednja 24 časa u Srbiji virus korona je potvrđen kod 19.901 osoba, a istovremeno su od posljedica ove bolesti preminula 34 pacijenta.

Rojters: Ništa dobro za Rio Tinto poslije odluke Vlade Srbije

LONDON - Kompanija Rio Tinto ima samo loše opcije dok pokušava da spasi projekat iskopavanja litijuma u Srbiji vrijedan 2,4 milijardi dolara koji je Vlada Srbije suočena sa ekološkim protestima otkazala prošle nedjelje, ocjenjuje agencija Rojters, navodeći da anglo-australijski rudarski gigant ima malo iskustva kada je riječ o skiciranju putanje kuda dalje.

Kakve avanture je Robert de Niro doživio u Srbiji

Nije nepoznato da Robert de Niro obožava Srbiju, međutim, rijetko ko zna kakve ga avanture vezuju za ovu zemlju.

Najčitanije