Srbija

Srbija pobijedila Litvaniju za plasman u B Ligu nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u B Ligu nacija, pošto je večeras u posljdnjem meču C lige, grupe 4, savladala Litvaniju 4:1 (0:0)

Srbija dobila ozbiljne konkurente za domaćinstvo SP 2030.

Kako prenose svjetski mediji, interesovanje za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine pokazali su Argentina, Urugvaj i Paragvaj, ali i Španija, Maroko i Portugal.

Vučić o Interpolu: Osnažena pozicija Srbije, ali ne smemo da budemo euforični

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je odbijanje ulaska Kosova u Interpol pobjeda male, prkosne i ponosne zemlje koja govori da je Srbija osnažila svoju poziciju, ali da zbog toga ne smijemo da budemo euforični.

Francuski radio: Makronova ideja je podstaći Beograd da prizna nezavisnost KiM

PARIZ - Pretpostavlja se da bi francuski predsjednik Emanuel Makron mogao da podrži ideju o "korekciji granica", koja bi trebalo da riješi spor između Beograda i Prištine.

Interpol odbacio zahtjev Srbije?

BEOGRAD - U utorak se definitivno raspravlja o zahtjevu Prištine za članstvo u Interpolu, a nakon toga će uslijediti glasanje, i to u dva kruga.

Izrael ne planira da prizna Kosovo

TEL AVIV - Naša pozicija je jasna - nismo priznali Kosovo, i koliko znam naš stav po tom pitanju se neće promijeniti, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Izraela Emanuel Našon srpskim medijima u Jerusalimu.

Stefanović: Donesena odluka da se glasa o prijemu Kosova u Interpol

DUBAI - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je na Generalnoj skupštini Interpola, koja se održava u Dubaiju, i pored protivljenja većeg broja država članica donesena odluka da se pitanje prijema Kosova u ovu policijsku organizaciju nađe na dnevnom redu i da se o tome glasa.

Vučić odbio ponudu zapadnih sila, ne pristaje na nastavak dijaloga?

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće prihvatiti ponudu zapadnih sila da pristane na nastavak dijaloga u Briselu čak i ako Priština ne povuče odluku o povećanju carina za robu iz centralne Srbije, a da Srbiji zauzvrat u decembru budu otvorena tri pregovaračka poglavlja, saznaju "Večernje novosti".

Njemački poslanik: Od početka jasno, nema ulaska Srbije u EU bez priznanja KiM

Punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji neće biti bez priznanja Kosova, to je zapravo bio uslov da se uopšte započne s pregovorima.

Četvorici dilera 33 godine zatvora, oduzeta tona kanabisa

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 33 godine i šest mjeseci zatvora četvoricu optuženih za dilovanje droge i naložio da im se oduzme skoro hiljadu kilograma kanabisa.

Najčitanije