Srce

Pentagon ima tehnologiju prepoznavanja otkucaja srca

​Biometrijska identifikacija je postala dio svakodnevnog života. Imamo sisteme prepoznavanja lica na aerodromima, automobile koji mogu da se otključaju pogledom, tehnologiju koja otkriva jedinstveni način hodanja osobe, i naravno sveprisutni otisak prsta, koji se koristi za sve, od pametnih telefona do prodaje karata za događaje. Ako se pitate šta je sljedeće? Što se Pentagona tiče – vaši otkucaji srca.

Jedite kajsije da sačuvate srce i vid

Ukoliko želite da sačuvate zdravlje srca jedite kajsije. One sadrže 10 puta više magnezijuma od ostalog voća.Ukoliko niste ljubitelji svjžih, jedite ih suve, pod uslovom da nemate povišen nivo šećera i holesterola u krvi. Osušene kajsije su bogate kalijum-karbonatom, koji je ljkovit za osobe koje pate od aritmije. Osim magnezijuma, kajsije obiluju i fosforom, što poboljšava funkcije mozga, a kombinacija ovih dvaju minerala dobra je i za normalizaciju krvnog pritiska.

Preminula Monika iz serije "Divlje srce"

Meksička glumica Edit Gonzales umrla je danas u 54. godini, javljaju svjetski mediji.

Predstavljeno 3D srce, za deset godina možda ćemo štampati organe

Naučnici u Izraelu predstavili su trodimenzionalno štampano srce s ljudskim tkivom i krvnim sudovima, nazvavši to prvim i "velikim medicinskim preokretom" koje doprinosi mogućnostima za transplantacije.

Mrzite šefa? Čuvajte se infarkta

Skriveni faktori utiču na kadriovaskularno zdravlje.

Zašto hladnoća ne prija srcu?

Infarkt srca češći je zimi nego tokom ljetnjih mjeseci, a u koronarnim jedinicama ovih dana povećan je broj pacijenata.

Toplota napada srce i bubrege

LONDON - Klimatske promjene povećavaju rizik obolijevanja od bolesti srca i bubrega, toplotnog udara i drugih bolesti u vezi sa toplotom, upozoravaju naučnici.

Ispovijest Tamare kojoj je presađeno srce djevojčice preminule od ekstazija: U meni jača divno srce

ARANĐELOVAC - Djevojčica Sofija S. (15) iz Aranđelovca preminula je nakon što je uzela ekstazi na jednoj kućnoj žurci, ali je njeno srce nastavilo da živi - u drugim grudima. Tamara Dobričić, majka troje djece, na transplantaciju je čekala od 2002. godine.

Metoda koja može da predvidi srčani udar

Naučnici sa Oksforda ističu da se novom metodom analize snimaka napravljenih kompjuterizovanom tomografijom /CT/ može utvrditi kojim pacijentima prijeti srčani udar, i to godinama ranije nego što se dogodi.

Loš brak ugrožava srce

Stres na poslu, finansijski problemi, neriješeno stambeno pitanje, svakodnevne poteškoće - sve su to okidači za srčani udar.

Najčitanije