Srce

Tri četvrtine oporavljenih od korone suočilo se sa srčanim problemima

Dvije studije njemačkih naučnika ukazuju na činjenicu da su se kod tri četvrtine pacijenata oporavljenih od virusa COVID-19 razvili dugoročni srčani problemi, mada njihovo stanje nije zahtijevalo hospitalizaciju.

Gojković: Sada virus pravi oštećenja na srcu, bubrezima, nervima

BEOGRAD - Virus korone iz marta i aprila bio je respiratorni, ali sada pravi ozbiljna oštećenja na srčanom mišiću, bubrezima, nervnom sistemu, što je nešto što zabrinjava, opasno i nesvakidašnje, rekao je član vladinog Kriznog štaba u Srbiji Zoran Gojković.

Počasno Srce Sarajeva za Mišela Franka

Nagrada Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala će biti uručena Mišelu Franku, meksičkom režiseru, scenaristu i producentu.

Harisu Silajdžiću operisano srce

Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH i osnivač Stranke za BiH, u srijedu je uspješno operisan u Centru za srce u Sarajevu.

U toku operacija na srcu Harisa Silajdžića

SARAJEVO - Bivši član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je na operaciji srca.

Nova studija: Koje organe napada COVID-19

Prema najnovijoj studiji, virus COVID-19 može da inficira organe u cijelom tijelu i to pluća, srce, jetru, mozak, bubrege i crijeva.

Kim Jong Un u vegetativnom stanju?

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un početkom ovog mjeseca imao je neuspješnu kardiovaskularnu proceduru poslije koje je navodno u "vegetativnom stanju", objavio je Rojters pozivajući se na medicinski tim koji ga liječi.

Šta se dešava ako previše vježbate

Vježbanje, poput većine stvari u životu, za većinu ljudi dobro je kad je umjereno, dok previše vježbanja može naškoditi srcu, upozoravaju stručnjaci Američkog udruženja za zdravlje srca.

Kardiovaskularni rizik povezan je s menopauzom?

Nova istraživanja pokazuju da simptom menopauze nije samo pojava valunga, već da na taj period kod žena ukazuje čitav niz promjena.

Provjerite zdravlje srca za samo 30 sekundi

Ako želite živjeti zdrav i dug život, zdravlje srca je I te kako važno. U nastavku je nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste bili sigurni da je s njim sve u redu, odnosno kako biste provjerili zdravlje srca u samo 30 sekundi.

Najčitanije