Srebrena malina

Sporni respiratori "Srebrene maline" odvezeni s aerodorma

Preostalih 20 respiratora koje je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH uvezla kompanija "FH Srebrena malina" u ponedeljak su odvezeni sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

"Nezavisne" saznaju: Zolak osumnjičen u predmetu "Respiratori"

BANJALUKA - Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, ispitan je u svojstvu osumnjičenog u sklopu istrage o nabavci respiratora u FBiH, saznajemo iz Tužilaštva BiH.

Sud BiH odobrio "Srebrenoj malini" da plati PDV za ostalih 20 respiratora

SARAJEVO - Sud BiH odobrio je zahtjev kompanije "Srebrena malina" za plaćanjem 265.131 KM PDV-a za preostalih dvadeset respiratora koji su dvije sedmice uvezeni u Bosnu i Hercegovinu iz Kine, a i dalje su skladišteni na Sarajevskom aerodromu.

Odbor podnio izvještaj o nabavci spornih respiratora

SARAJEVO - Odbor Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) formiran zbog utvrđivanja činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine, nakon tri sjednice, podnio je izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da je bilo ukupno devet ponuda za tu nabavku.

"Srebrena malina" uplatila 452.475 KM duga za PDV

Kompanija "FH Srebrena malina" danas je na Jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH uplatila iznos od 452.475 KM duga za PDV za uvoz respiratora.

I Washington Post pisao o aferi "Respiratori": BiH poznata po korupciji

Afera "Respiratori" stigla je do mnogih svjetskih medija. Prvi medij koji je pisao o sumnjivoj nabavci kineskih respiratora bio je The New York Times, a ovog puta o hapšenju Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića pisao je i Washington Post.

U Sarajevo stiglo preostalih spornih 20 respiratora

SARAJEVO – Iz Kine je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo 20 respiratora u okviru sporne nabavke njih 100.

Stavljena van snage naredba o raspodjeli 80 respiratora iz Kine

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite na današnjoj sjednici je stavio van snage naredbu od 29. aprila o raspodjeli 80 respiratora.

Novalić i Milićevićeva na javnom saslušanju zbog respiratora

SARAJEVO - Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, i Jelka Milićević, njegova zamjenica i direktorica Kriznog štaba FBiH, te predstavnici Federalne uprave civilne zaštite (FCUZ) trebalo bi da budu javno saslušani u Parlamentu FBiH zbog afere "Respiratori", saznaju "Nezavisne".

Vlada FBiH traži da se preispita ugovor sa "Srebrenom malinom"

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je jednoglasno nekoliko zaključaka u vezi s javnim nabavkama u vrijeme pandemije COVID-19, a posebno u vezi sa nabavkom respiratora iz Kine.

Najčitanije