Srebrenica

"Srebrenička udruženja pod uticajem Sarajeva šire epidemiju neistina"

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, nažalost, često nastupa kao političko udruženje i pod tutorstvom vodećih bošnjačkih političara godinama širi epidemiju neistina u vezi sa događajima u Srebrenici, ali ta epidemija uskoro će biti blokirana validnim argumentima i činjenicama o ratnim dešavanjima u Podrinju, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Đukanović potvrdio da se stavlja isključivo na stranu Bošnjaka"

ISTOČNO SARAJEVO - Pismo koje je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću nije nikakva provokacija, kako to pokušava kvalifikovati njegov kabinet preko svojih medija, već ukazivanje na zloupotrebu bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića koji tajno šalje pozivnice s izobličenom percepcijom ratne realnosti u Srebrenici i nesklonosti da se istina prihvati u cjelini, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Vulin u Srebrenici otvorio novi fabrički pogon

SREBRENICA - Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas u Srebrenici novi pogon preduzeća "Fabrika za pocinčavanje" a.d. Srebrenica, a zatim i prisustvovao otvaranju novog pogona preduzeća "AS Drvo" d.o.o. Srebrenica, koji su kupljeni sredstvima Vlade Republike Srbije.

Tegeltija sa Grujičićem: Fokus na isplati 1,5 miliona KM za Srebrenicu

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, a u fokusu razgovora bilo je pitanje zastoja u vezi sa realizacijom isplate preostalih sredstava u iznosu od milion i po KM koje je odobrio prethodni saziv Savjeta ministara.

Oduzeto oružje i municija

SREBRENICA - Policijski službenici iz Srebrenice pronašli su određenu količinu oružja i municije u objektima u vlasništvu lica čiji su inicijali M.I. i R.Đ. iz ove opštine, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Trivićeva dolazi u Srebrenicu, roditelji se nadaju dogovoru

TREBINJE, SREBRENICA - Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, izjavila je da će u ponedeljak posjetiti Srebrenicu, kako bi razgovarala sa nastavnicima, djecom i njihovim roditeljima, kao i nosiocima lokalne vlasti, kako bi svi zajedno riješili tamošnje problem.

Srpska djeca u Srebrenici čekaju Trivićevu da krenu u školu

SREBRENICA - Učenici srpske nacionalnosti Prve osnovne škole iz Srebrenice od danas ne idu na nastavu i neće ni krenuti sve dok Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, ne posjeti našu školu, kazao je za "Nezavisne" Aleksandar Mlađenović, predstavnik roditelja učinika srpske nacionalnosti.

"Utvrditi odgovornost onih koji su prijetili srpskim đacima u Srebrenici"

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je nadležne da preduzmu sve potrebne mjere kako bi se što prije utvrdila odgovornost lica koja su komentarima na društvenim mrežama i pojedinim medijima prijetila učenicima srpske nacionalnosti iz Prve osnovne škole u Srebrenici.

Srpska djeca u srebreničkoj školi nisu došla na nastavu

SREBRENICA - Učenici srpske nacionalnosti jutros nisu došli na nastavu u Prvu osnovnu školu u Srebrenici, u skladu sa zaključcima sastanka roditelja srpske djece, potvrdili su Srni članovi Savjeta roditelja u ovoj školi.

Srebrenica i Bratunac nakon 13 časova dobili struju

SREBRENICA - Vjetar i snježne padavine izazvale su brojne kvarove i oštećenja na dalekovodnoj i niskonaponskoj mreži na području Srebrenice i Bratunca i ove dvije opštine su bez napajanja električnom energijom bile 13 časova.

Najčitanije