Srebrenica

SPS: Incko namjerno diže tenzije

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske najoštrije osuđuje nametanje izmjena Krivičnog zakona BiH za kojima je posegao odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko.

Dodik: Spreman sam da proglasimo samostalnost već iduće sedmice

BANJALUKA - Narodna Skupština Republike Srpske je racionalna i pokušaćemo naći konsenzus sa svima. Ako su spremni da budu s nama, ja sam spreman da prihvatim sve njihove inicijative pa do toga da proglasimo samostalnost već iduće sedmice pa šta bude, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, danas nakon što je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida.

Dodik: RS odbacuje zakon, u Srebrenici se nije desio genocid

BANJALUKA - Republika Srpska odbacuje zakon koji je nametnuo Valentin Incko, u Srebrenici se nije desio genocid, rekao je Milorad Dodik, sprski član Predsjedništva BiH.

Objavljen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine od danas je dosupan na veb stranici Komisije kao i na veb stranici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Završena komemoracija u Potočarima

SREBRENICA - Ukopom posmrtnih ostataka 19 ekshumiranih i identifikovanih srebreničkih Bošnjaka nastradalih u julu 1995. godine, završena je današnja komemoracija i obilježavanje 26 godina od tog stradanja, a kolona automobila i autobusa napušta Potočare.

Brnabić: Nije nam mjesto u Potočarima dok ne budu privedeni napadači na Vučića

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da zvaničnicima Srbije nije mjesto na komemoraciji u Potočarima sve dok se ne privedu pravdi oni koji su prije šest godina napali tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, kada je u ime Srbije otišao da se pokloni žrtvama.

Nelson: Zločini i presude nisu ogledalo cijelog naroda

SARAJEVO - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson izjavio je u video-poruci koja je danas prikazana na komemoraciji u Srebrenici da zločini i presude nisu ogledalo cijelog naroda.

Bobar: Komemorativni skup u Potočarima protiče mirno

SREBRENICA, POTOČARI - Na području Potočara, gdje se danas održava komemorativni skup, za sada sve protiče mirno i u skladu s planom Štaba akcije "Srebrenica 21", rekao je Srni član ovog štaba Miljan Bobar.

Dodik: Ideja RS mora da ostane čista, odbaciti prljanje tog imena

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je u Beogradu na tribini pod nazivom "Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici" da ideja Republike Srpske mora da ostane čista i da je neophodno odbaciti svaku vrstu satanizacije ili prljanja tog imena, što je najbolje činiti promovisanjem istine.

Tegeltija: Zakasnio prijedlog o proglašenju 11. jula za dan žalosti

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da Savjet ministara, zbog objektivnih i proceduralnih razloga, nije bio u prilici da razmatra odluku o eventualnom proglašenju 11. jula za dan žalosti u BiH.

Najčitanije