Srebrenica

Više Bošnjaka zainteresovano za mjesto načelnika Srebrenice

SREBRENICA - Više Bošnjaka zainteresovano je za mjesto načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima u oktobru iako su u avgustu prošle godine dogovorili da predlože zajedničkog kandidata.

Dačić: Poslije dokumenata o Srebrenici, pretražiti zapadne arhive

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi istoričari iz Srbije, nakon objavljivanja britanskih dokumenata o događajima u Srebrenici, trebalo sada da se posvete izučavanju britanskih i arhiva ostalih zemalja o tom periodu.

Mladić: Britanski izvor potvrđuje što je dokazivao tim generalove odbrane

BANJALUKA - Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, izjavio je da britanski izvor, koji je objelodanio da osvajanje Srebrenice nije bio dio plana zvaničnog vrha Republike Srpske, potvrđuje sve što je dokazivao tim odbrane njegovog oca.

Savčić: Britanski dokument značajan za utvrđivanje istine o Srebrenici

BIJELJINA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić izjavio je da je dokument Velike Britanije o Srebrenici koji potvrđuje da nije postojao plan o zauzimanju Srebrenice veoma značajan za utvrđivanje konačne istine o događajima u ovoj opštini.

Skinuta oznaka tajnosti: "Vrh RS nije imao plan da osvoji Srebrenicu"

BANJALUKA - Napad Srba na Srebrenicu isprovociran je od bh. strane, a Pale nisu imale plan da se osvoji enklava, već je do napada došlo na inicijativu lokalnog komandira, navedeno je u deklasifikovanim dokumentima Vlade Britanije, koji su objavljeni na sajtu Nacionalnog arhiva te zemlje.

Snježni smetovi kod Srebrenice: Sela odsječena, mještani u problemima

Na području Srebrenice snijeg ne prestaje padati od juče, pa su sela Luka i Krušev Do ponovo ostali odsječeni zbog neprohodnih puteva.

"SAD u Jugoslaviji koristile snage od kojih je nastala Al Kaida"

BEOGRAD - Švajcarska obavještajna federalna služba objavila je dokument u kojem navodi da su SAD u ratu u bivšoj Jugoslaviji koristile iste one paravojne snage uz pomoć kojih su prethodno ratovale protiv Sovjetskog Saveza u Avganistanu, pišu "Večernje novosti".

Nepokretna starica spasena iz stana koji je izgorio

SREBRENICA - Stan na osmom spratu zgrade u srebreničkom naselju Panađurište, u kome je danas izbio požar, izgorio je, a vlasnica stana nepokretna starica Milica Simić spasena je, zahvaljujući brzoj reakciji komšija, rekli su Srni očevici.

Vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante

Vlasnik motela Alić u Srebrenici, Safet Alić odlučio je svoj motel dati na raspolaganje izbjeglicama. U motelu se može smjestiti oko pedesetak migranta, a Alić će plaćati vodu i električnu energiju.

Otrovano sedam napuštenih pasa?

SREBRENICA - U Srebrenici je uginulo sedam pasa lutalica, propisno sterilisanih, vakcinisanih i obilježenih čipovima, i sumnja se da su otrovani, rekao je danas predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Silver dog" u ovom mjestu Velimir Stojanović.

Najčitanije