Srebrenica

Bez struje oko 2.500 potrošača u Srebrenici

BIJELJINA - Oko 2.500 potrošača sa područja opštine Srebrenica, osim mjesne zajednice Skelani, danas neće imati električnu energiju zbog godišnjeg remonta trafostanice "Srebrenica", saopšteno je iz "Elektro-Bijeljine".

Uhapšeni u zasadu droge

SREBRENICA – Srebrenička policija uhapsila je M.C. i A.B., oba iz Bratunca, koje je zatekla u zasadu indijske konoplje u mjestu Zalazje, saopšteno je iz PU Zvornik.

Podnesen zahtjev za uklanjanje bošnjačke spomen-ploče u Srebrenici

SREBRENICA - Boračka i Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice danas su na opštinski protokol predale zahtjev za uklanjanje spomen-ploče koju su 21. avgusta predstavnici bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata postavili na nekadašnju zgradu policijske stanice u ovom mjestu, rekao je Srni predsjednik Organizacije poginulih i nestalih Srba Branimir Kojić.

Zalihe na minimumu, poziv građanima da štede vodu

SREBRENICA - Komunalno preduzeće "Polet" iz Srebrenice, koje gazduje vodovodom u ovom mjestu, pozvalo je potrošače da narednih dana racionalno koriste vodu iz mjesnog vodovoda.

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica

SREBRENICA - Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Počela obuka za ronioce

SREBRENICA - Turistička organizacija Srebrenica u saradnji sa Ronilačkim klubom TRB Bijeljina organizuje ronilačku obuku na akumulacionom jezeru Perućac.

Holandska Vlada priznala djelimičnu odgovornost za stradanje 350 Srebreničana

AMSTERDAM - Vlada Holandije saopštila je danas da prihvata djelimičnu odgovornost holandske države za stradanje 350 Srebreničana koji su 1995. godine izbačeni iz baze UN.

Holandija djelimično kriva za smrt 350 Srebreničana u julu 1995.

AMSTERDAM - Vrhovni sud Kraljevine Holandije danas je potvrdio raniju odluku prema kojoj je Holandija djelimično odgovorna za smrt 350 Srebreničana u julu 1995. godine, javljaju holandski mediji.

Šešelj: Krivično kažnjavati tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas u Skupštini Srbije da je u Krivični zakonik neophodno hitno uvesti odredbu kojom bi se krivično kažnjavala svaka izrečena tvrdnja da je u Srebrenici izvršen genocid.

Vulin: Ne priliči ambasadoru Nemačke da Srbima govori šta je genocid

BEOGRAD- Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da poslije iskustva iz dva svjetska rata ne pristaje ambasadoru Njemačke u Beogradu Tomasu Šibu da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da im govori šta je genocid.

Najčitanije