Srebrenica

Marfi poručio iz Srebrenice da su krivi pojedinci, a ne etničke grupe

SARAJEVO – Za Srebrenicu su krivi pojedinci, a ne etničke grupe, ali je važno da politički lideri i institucije imaju trajnu obavezu da riješe slučajeve ovog i svih ostalih ratnih zlodjela tokom rata, poručio je Majkl Marfi, američki ambasador u BiH nakon što je posjetio Memorijalni centar.

U Srebrenici nema više zaraženih koronom

SREBRENICA - U Srebrenici, nakon 40 dana, nema više zaraženih virusom korona i u ovdašnjem Domu zdravlja kažu da je prošao još jedan talas zaraze, koji je bio blaži od prethodnih.

Vučić: Bio sam u Srebrenici, jedini trenutak kad sam pognuo glavu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za TV Prva da je jedna njegova riječ o Srebrenici može da skupo košta Srbiju.

Obilježeno 29 godina od stradanja Srba u Skelanima

Kod Centralnog spomenika srpskim civilima i vojnicima u Skelanima kod Srebrenice danas je služen parastos za 305 nastradalih Srba iz ovog mjesta i okolnih sela u proteklom ratu, od kojih je 69 ubijeno na današnji dan 1993. godine.

Pripadnik Žandarmerije ranjen tokom lova kod Srebrenice

​SREBRENICA - Ilija M. (26), pripadnik Jedinice Žandarmerije PU Zvornik, ranjen je u nogu tokom lova na području Srebrenice, potvrđeno je nezvanično "Nezavisnim novinama".

Kod Srebrenice napao policajca i jednu osobu

SKELANI - R.M. iz Skelana kod Srebrenice je uhapšen zbog sumnje da je napao policajca, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Provala u market "Zvorničanka" u Srebrenici

SREBRENICA - Veća materijalna šteta pričinjena je protekle noći prilikom provale u Poslovni centar "Zvorničanka" u Srebrenici, potvrđeno je iz Policijske uprave Zvornik.

U Srebrenici izgorio objekat nekadašnje autobuske stanice

SREBRENICA - U Srebrenici je u poslijepodnevnim satima izbio požar na objektu bivše autobuske stanice.

Vulin: Milion Srba ne misli kao Komšić, jesu li svi za robiju

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija poštuje međunarodno pravo, ali i da ima pravo da govori istinu i naglasio da u Srebrenici nije počinjen genocid.

Na konkurs za najbolju priču i pjesmu stiglo 200 radova

Oko 200 radova stiglo je na konkurse za najbolju priču, pjesmu, novinsku reportažu i đački literarni rad, raspisane u okviru tradicionalne, treće kulturne manifestacije "Stopama Luke Milovanova Georgijevića", koju organizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Srebrenice.

Dodik: Sramota, pa i ako je od Izetbegovića, Jasenovac nije sredstvo

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je skandalozan i ponižavajući, i sa ljudskog i sa političkog stanovišta, prijedlog Bakira Izetbegovića da se u "zakonu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici", koji je nametnuo Valentin Incko, ugrade i amandmani koji bi se odnosili na zločin u Jasenovcu.

Vulin: BiH šest godina ćuti o tome ko je pokušao da ubije Vučića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da šest godina Bosna i Hercegovina nije uradila baš ništa da otkrije ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Stečaj u "Radniku" okončan nakon 15 i po godina

BIJELJINA - Okružni privredni sud u Bijeljini nakon 15 i po godina zaključio je stečajni postupak nad Građevinsko-industrijskim kombinatom "Radnik" a.d. Srebrenica.

Komisija: Umrli prije ili poslije događaja u Srebrenici sahranjeni u istoj grobnici

BANJALUKA - Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine utvrdila je da postoji nekoliko primjera koji ukazuju na to da su lica koja su umrla prije ili poslije događaja u Srebrenici iz jula 1995. godine i u drugim kontekstima sahranjena zajedno u istoj masovnoj grobnici.

SPS: Incko namjerno diže tenzije

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske najoštrije osuđuje nametanje izmjena Krivičnog zakona BiH za kojima je posegao odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko.

Najčitanije