Srebrenik

Neobično piće: Slobodan Babić peče rakiju od jagoda

Slobodan Babić iz Gornjih Hrgova kod Srebrenika već četiri godine na svom imanju proizvodi rakiju od jagoda, neobično žestoko piće koje, prema njegovim saznanjima, osim njega, na ovim prostorima još niko nije uspio proizvesti.

Zatrpao ga zid, na mjestu ostao mrtav

DONJI SREBRENIK - Zijad Hodžić (54) iz Donjeg Srebrenika poginuo je danas u popodnevnim satima u svom pomoćnom objektu kada su se na njega srušili strop i dio zid.

Eksplozija u kamenolomu kod Srebrenika, povrijeđena jedna osoba

SREBRENIK - Jedna osoba je povrijeđena u eksploziji koja se danas dogodila u kamenolomu kod Srebrenika, potvrđeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Povrijeđeno više osoba u nezgodi na putu Tuzla-Srebrenik

TUZLA - Više osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Tuzla - Srebrenik u mjestu Čanići, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Sedam opština u FBiH postaju gradovi?

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) razmatraće 28. februara po skraćenom postupku prijedloge zakona kojima bi Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik dobile status grada.

Nakon mjesec i po uhapšen čuvar osumnjičen za pljačku i paljevinu hale kod Srebrenika

SREBRENIK - Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe i paljevine, kada je 17. septembra zapaljen objekt firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) identifikovali su izvršioca ovog krivičnog djela, a radi se o O. Đ. (43), koji je nastanjen na području opštine Srebrenik.

Još se traga za čuvarom nestalim u požaru u Srebreniku

SREBRENIK - Još uvijek se traga za nestalim noćnim čuvarom nakon požara koji je izbio u utorak, 18. septembra, u hali kompanije "Murex" u Srebreniku.

Vatra pod kontrolom u hali kod Srebrenika, traži se radnik obezbjeđenja

TUZLA - Vatrogasne ekipe gase požar na objektu kompanije "Mureks" u Špionici kod Srebrenika i nastoje da pronađu radnika obezbjeđenja koji je, pretpostavlja se, u vrijeme izbijanja vatre bio u zgradi, rekao je Srni portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Požar u hali u blizini Srebrenika

SREBRENIK - Požar u hali kompanije Murex izbio je večeras u blizini Srebrenika, u mjestu Špionica.

Muškarac pri hapšenju napao policajce

SREBRENICA - Pripadnici Policijske stanice Srebrenica uhapsili su muškarca čiji su inicijali M.S. /57/ iz ovog mjesta, na osnovu raspisane centralne potjernice srebreničkog Osnovnog suda zbog krivičnih djela izazivanja opšte opasnosti, neovlaštene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija i napada na službena lica.

Najčitanije