Srebrenka Golić

Golić: Sliv Vrbasa najuređeniji u BiH, zaštićeno 1.700 hektara zemljišta

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ocijenila je da je sliv rijeke Vrbas najuređeniji u BiH kada je riječ o rizicima od poplava i to zahvaljujući projektu UNDP-a u okviru kojeg su uspostavljeni hidrometeorološka mreža i mjerne stanice koje rano upozoravaju na ovaj rizik.

Golić o Trgovskoj gori: Pravna borba tek predstoji

SARAJEVO - Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je danas u Sarajevu na sastanku, čiji je domaćin ambasador Švedske u BiH Johana Stromkvist razgovarano o koracima koje treba preduzeti s ciljem sprečavanja Hrvatske da gradi odlagalište nuklearnog i radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora blizu granice sa BiH, te istakla da pravna borba tek predstoji.

Predstavljen sistem za elektronsko izdavanje dozvola

BANJALUKA - Banjaluka i Gradiška od aprila bi trebalo da uvedu elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Golić: Podrška smanjenju uticaja industrijskih postrojenja

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da podržava projekte koji doprinose smanjenju uticaja industrijskih postrojenja na životnu sredinu.

Košarac: Prioritet sprečavanje odlagališta na Trgovskoj gori

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je prioritet ministarstva na čijem je čelu rješavanje problema moguće izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa BiH, te pozdravio napore koje je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske činilo da ova izgradnja bude spriječena.

Golić: Softver za izdavanje e-građevinskih dozvola stiže u januaru

BANJALUKA - Krajem januara u prostorijama Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS trebalo bi da bude održan sastanak predstavnika Međunarodne finansijske korporacije i Banjaluke i Gradiške, kada se očekuje da će softver za izdavanje e-građevinskih dozvola i zvanično biti predat na korišćenje Vladi Srpske, rekla je resorni ministar Srebrenka Golić.

Golić: Dodatna ulaganja s ciljem zaštite životne sredine

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić razgovarala je danas u Banjaluci sa predstavnicima "Zarubežnjefta", Refinerije nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča koji su je upoznali o namjeri dodatnih ulaganja s ciljem efikasnije zaštite i smanjenja štetnih uticaja proizvodnje na životnu sredinu.

Golić: Novi Savjet ministara da se uključi u rješavanje problema Trgovske gore

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je očekivanje da će se novi Savjet ministara više uključiti u sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na granici u blizini Novog Grada.

Golić: Energetska efikasnost jedno od strateških opredjeljenja

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da je energetska efikasnost jedno od strateških opredjeljenja Vlade Srpske.

Golić: Hrvatska da ne odlaže nuklearni otpad u parku prirode

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić istakla je značaj odluke Vlade Srpske o proglašenju Parka prirode "Una", koji bi trebalo da spriječi Hrvatsku da izgradi odlagalište nuklearnog otpada u blizini granice sa BiH.

Najčitanije