Srebrenka Golić

Golić: Hrvatska neka gradi deponiju daleko od granice sa BiH

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je nadu da Hrvatska neće izgraditi deponiju za nuklearni otpad na Trgovskoj gori, u blizini granice sa BiH i da će konačno shvatiti da odlagalište treba tražiti daleko odatle.

Ministri svjedočili na suđenju Mirku Stojčinoviću

BANJALUKA - Na suđenju Mirku Stojčinoviću, bivšem zamjeniku pravobranioca RS i njegovom nekadašnjem pomoćniku Borislavu Jeličiću, danas su svjedočili ministri Srebrenka Golić, Petar Đokić i Anton Kasipović.

Golić: Čajničanima uskoro park prirode "Cicelj"

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske izradilo je, na inicijativu Udruženja građana "Eko centar Čajniče", prijedlog odluke o proglašenju zaštićenog područja "Cicelj" s ciljem očuvanja prirode.

Golić: Region očekuju velike suše i poplave - Hercegovina najugroženija

TREBINJE - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić upozorila je danas u Trebinju da će region u godinama koje dolaze trpjeti značajne posljedice klimatskih promjena - ogromne suše i poplave, napominjući da je Hercegovina regija koja je označena crvenom zonom i jedna je od najugroženijih.

UKC RS uskladišti više od 600 tona medicinskog otpada godišnje

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar RS jedina je zdravstvena ustanova u RS koja zbrinjava više od 600 tona medicinskog otpada godišnje na zakonom regulisan i ekološki prihvatljiv način te za to posjeduje ekološku dozvolu, poručeno je s konferencije s međunarodnim učešćem "Upravljanje medicinskim otpadom", koja je održana u UKC RS.

Zeleni klimatski fond donirao BiH više od 17 miliona KM

MAGLAJ - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je, zahvaljujući saradnji Ministarstva na čijem je čelu i UNDP-a, BiH prva i za sada jedina u Evropi dobila veliku donaciju od Zelenog klimatskog fonda od 17,3 miliona dolara za projekte u oblasti energetske efikasnosti.

SDS tužio Golićevu, ona odgovara: To je politikanstvo

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je juče Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić, ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS i drugih službenika u tom resoru, zbog postojanja sumnje da su, kako tvrde, počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Golić: Za zaštitu od poplava izdvojeno 150 miliona KM

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je za radove na izgradnji objekata za zaštitu od poplava u Srpskoj do sada izdvojeno oko 150 miliona KM.

Golić: Finansiranje bolnice u Istočnom Sarajevu iz tekućih sredstava

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da će izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu biti finansirana iz tekućih, a ne kreditnih sredstava.

Golić: Spriječiti izgradnju odlagališta nukleranog otpada na Trgovskoj gori

SARAJEVO - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da bi BiH trebalo da napravi još smjeliji diplomatski iskorak kako bi bila spriječena izgradnja odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa Srpskom i BiH, kojom bi bilo ugroženo više od 200.000 ljudi.

Najčitanije