Srebrenka Golić

Golić: Nedolično i nedopustivo ponašanje Stanića

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ocijenila nedoličnim i nedopustivim uvrede koje je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić na današnjoj sjednici uputio ministru finansija Srpske Zori Vidović, te poručila da se ne smije dozvoliti da se neprimjerenim izjavama urušavaju institucije Srpske.

"Jačati saradnju Srpske i Bjelorusije"

​Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, koja predvodi delegaciju Republike Srpske u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Bjelorusiji, razgovarala je danas u Minsku sa potpredsjednikom Vlade Republike Bjelorusije Vladimirom Dvornikom.

Crnadak i Golić o Trgovskoj gori: Vrbine bolja lokacija

BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine pred sutrašnje obraćanje na generalnoj skupštini Međunarodne agencije za atomsku energiju u Beču danas je sa Srebrenkom Golić, ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske razgovarao o problemu odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Golić: Proizvodi fabrike "Vajs lajt" na tržištu eu

​PALE - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je nakon razgovora sa rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete "Vajs lajt" na Palama da je potrebno pomoći svima koji žele da investiraju u proizvodnju, pa tako i ovoj firmi čiji proizvodi zadovoljavaju evropske standarde i na tržištu su EU.

Golić: Neću odustati od borbe protiv odlagališta radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je nastavak svih dozvoljenih aktivnosti kako bi se Hrvatska spriječila u namjeri da izgradi odlagalište nisko i srednjoradioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Golićevoj najveće priznanje opštine Čelinac

ČELINAC - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je ponosna na najveće opštinsko priznanje koje joj je danas uručeno za podršku u razvoju opštine Čelinac, povodom Dana i slave opštine - Sabora svetog arhangela Gavrila.

Golić: Dodik se aktivno uključio u rješavanje problema na Trgovskoj gori

BANJALUKA - Do kraja avgusta biće proglašen Park prirode "Una" što bi trebalo da utiče na odluku Hrvatske o odlaganju nuklearnog otpada u blizini granice, odnosno nekoliko kilometara od Novog Grada, istakla je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Golić: Vlasnici objekata u Incelu da se uključe u rješenje problema

​Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da su u rješavanje problema zagađenja opasnim uljem piralenom u Poslovnoj zoni "Incel" u Banjaluci angažovani svi akteri, od republičkih institucija do grada, ali da je potrebno da se uključe i vlasnici objekata u Incelu.

Golić: Hitno napraviti plan sanacije "Incela"

BANJALUKA - Neophodno je napraviti precizan zajednički plan aktivnosti svih nadležnih institucija kako bi se blagovremeno definisao način sanacije kontaminiranog zemljišta, poručila je ovo Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS na sastanku u Ministarstvu na čijem je čelu.

Golić: Parcelacija za autoput i gasovod u skladu s Prostornim planom

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić danas je u Narodnoj skupštini obrazlažući Prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača navela da je taj plan u skladu sa Izmjenama i dopunama Prostornog plana Srpske do 2025. godine.

Najčitanije