Srebrenka Golić

Golić: Region očekuju velike suše i poplave - Hercegovina najugroženija

TREBINJE - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić upozorila je danas u Trebinju da će region u godinama koje dolaze trpjeti značajne posljedice klimatskih promjena - ogromne suše i poplave, napominjući da je Hercegovina regija koja je označena crvenom zonom i jedna je od najugroženijih.

UKC RS uskladišti više od 600 tona medicinskog otpada godišnje

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar RS jedina je zdravstvena ustanova u RS koja zbrinjava više od 600 tona medicinskog otpada godišnje na zakonom regulisan i ekološki prihvatljiv način te za to posjeduje ekološku dozvolu, poručeno je s konferencije s međunarodnim učešćem "Upravljanje medicinskim otpadom", koja je održana u UKC RS.

Zeleni klimatski fond donirao BiH više od 17 miliona KM

MAGLAJ - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je, zahvaljujući saradnji Ministarstva na čijem je čelu i UNDP-a, BiH prva i za sada jedina u Evropi dobila veliku donaciju od Zelenog klimatskog fonda od 17,3 miliona dolara za projekte u oblasti energetske efikasnosti.

SDS tužio Golićevu, ona odgovara: To je politikanstvo

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je juče Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić, ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS i drugih službenika u tom resoru, zbog postojanja sumnje da su, kako tvrde, počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Golić: Za zaštitu od poplava izdvojeno 150 miliona KM

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je za radove na izgradnji objekata za zaštitu od poplava u Srpskoj do sada izdvojeno oko 150 miliona KM.

Golić: Finansiranje bolnice u Istočnom Sarajevu iz tekućih sredstava

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da će izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu biti finansirana iz tekućih, a ne kreditnih sredstava.

Golić: Spriječiti izgradnju odlagališta nukleranog otpada na Trgovskoj gori

SARAJEVO - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da bi BiH trebalo da napravi još smjeliji diplomatski iskorak kako bi bila spriječena izgradnja odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa Srpskom i BiH, kojom bi bilo ugroženo više od 200.000 ljudi.

BiH 3,8 miliona KM od UNDP-a zbog klimatskih promjena

BANJALUKA - Zeleni klimatski fond (GCF) odobrio je za BiH bespovratna sredstva u iznosu od 2,4 miliona dolara, ili 3,8 miliona KM, za izradu sektorskih strategija adaptacije na klimatske promjene u naredne tri godine - potvrdili su predstavnici UNDP-a na sastanku s ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić.

Golić: I dalje ćemo osporavati odlaganje nuklearnog otpada u Dvoru

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da će Ministarstvo i dalje osporavati izgradnju odlagališta nuklearnog otpada u opštini Dvor na granici sa Srpskom gdje bi bilo ugroženo 240.000 ljudi, iako Hrvatska nastavlja sa aktivnostima koje vode ka tome.

Golić: Vlada RS u odgovoru na Upitnik nije uključila 200.000 Bošnjaka

BANJALUKA – Odgovori Vlade RS na Upitnik EK u vezi sa spornih 200.000 popisanih Bošnjaka na proteklom popisu stanovništva poslani su u skladu sa odlukom Narodne skupštine RS, rekla je Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS.

Najčitanije