Srebrenka Golić

Golić: Hrvatska da se izjasni o Trgovskoj gori

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da Srpska i BiH očekuju stav institucija i najviših zvaničnika Hrvatske o pitanju odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Golić: Dodik jedini prepoznao razmjere problema Trgovske gore

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik jedini prepoznao razmjere problema Trgovske gore, te da se povodom odlaganja radioaktivnog otpada na tom području obratio vlastima Hrvatske i sada se očekuje njihovo konkretno reagovanje.

Golić: Curenje ulja u krugu "Incela" slučaj za nadležnu inspekciju

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da svi treba više da vode računa o zaštiti životne sredine, a da je posao inspekcije da utvrdi stanje i naloži otklanjanje nedostataka kada je riječ o eventualnom slučaju curenja ulja u krugu "Incela" u Banjaluci.

Golić: Realizovane aktivnosti za prostorni plan Aerodrom Banjaluka

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske u prvih 100 dana nove Vlade realizovalo je aktivnosti u vezi sa prostornim planom područja posebne namjene Aerodrom Banjaluka, zoning planom područja posebne namjene "Janjske otoke" u Šipovu, te obezbjeđivanjem donatorskih sredstava za nabavku softvera za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

Golić: Podrška projektu adaptacije na klimatske promjene u poljoprivredi

BANJALUKA - Prijedlog novog projekta adaptacije na klimatske promjene na kojem zajednički rade Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Razvojni projekat UN (UNDP) u BiH, dobio je od rukovodstva Regionalne kancelarije UNDP-a za jugoistočnu Evropu zeleno svjetlo za dalje aktivnosti i prioritetan status.

Golićeva i Kasipović potpredsjednici Vlade RS

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja za potpredsjednike Vlade Srpske izabrala ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić iz reda bošnjačkog i ministra pravde Antona Kasipovića iz reda hrvatskog naroda.

Golić: Zoning plan "Janjske otoke" štiti to područje

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinastvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je na sjednici Narodne skupštine da se Prijedlogom odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Janjske otoke" štiti to područje od devastacije i bespravne gradnje.

Golić: Svi moraju da plaćaju poreze

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da se zalaže za pravnu državu i da će se kao ministar uvijek truditi da niko nema privilegije kada je riječ o plaćanju poreza.

Golić: Ako Hrvatska hoće recipročne mjere, odlagaćemo i mi otpad kod Dubrovnika

BANJALUKA - Ukoliko ne dobijemo obavijest o studiji uticaja na životnu sredinu koju Republika Hrvatska treba da uradi, sljedeći korak je arbitraža, a krajnji korak je međunarodni sud.

Golić: Uskoro jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da će sve opštine iz sastava grada Istočno Sarajevo početi da primjenjuju jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola.

Najčitanije