Srebrenka Golić

Golić: Neću odustati od borbe protiv odlagališta radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je nastavak svih dozvoljenih aktivnosti kako bi se Hrvatska spriječila u namjeri da izgradi odlagalište nisko i srednjoradioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Golićevoj najveće priznanje opštine Čelinac

ČELINAC - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je ponosna na najveće opštinsko priznanje koje joj je danas uručeno za podršku u razvoju opštine Čelinac, povodom Dana i slave opštine - Sabora svetog arhangela Gavrila.

Golić: Dodik se aktivno uključio u rješavanje problema na Trgovskoj gori

BANJALUKA - Do kraja avgusta biće proglašen Park prirode "Una" što bi trebalo da utiče na odluku Hrvatske o odlaganju nuklearnog otpada u blizini granice, odnosno nekoliko kilometara od Novog Grada, istakla je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Golić: Vlasnici objekata u Incelu da se uključe u rješenje problema

​Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da su u rješavanje problema zagađenja opasnim uljem piralenom u Poslovnoj zoni "Incel" u Banjaluci angažovani svi akteri, od republičkih institucija do grada, ali da je potrebno da se uključe i vlasnici objekata u Incelu.

Golić: Hitno napraviti plan sanacije "Incela"

BANJALUKA - Neophodno je napraviti precizan zajednički plan aktivnosti svih nadležnih institucija kako bi se blagovremeno definisao način sanacije kontaminiranog zemljišta, poručila je ovo Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS na sastanku u Ministarstvu na čijem je čelu.

Golić: Parcelacija za autoput i gasovod u skladu s Prostornim planom

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić danas je u Narodnoj skupštini obrazlažući Prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača navela da je taj plan u skladu sa Izmjenama i dopunama Prostornog plana Srpske do 2025. godine.

Golić: U razvoj Srpca uloženo više od 50 miliona KM

SRBAC - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Srpcu da je Vlada Srpske u ovu lokalnu zajednicu uložila više od 50 miliona KM za realizaciju infrastrukturnih projekata značajnih za razvoj.

Golić: Hrvatska da se izjasni o Trgovskoj gori

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da Srpska i BiH očekuju stav institucija i najviših zvaničnika Hrvatske o pitanju odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Golić: Dodik jedini prepoznao razmjere problema Trgovske gore

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik jedini prepoznao razmjere problema Trgovske gore, te da se povodom odlaganja radioaktivnog otpada na tom području obratio vlastima Hrvatske i sada se očekuje njihovo konkretno reagovanje.

Golić: Curenje ulja u krugu "Incela" slučaj za nadležnu inspekciju

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da svi treba više da vode računa o zaštiti životne sredine, a da je posao inspekcije da utvrdi stanje i naloži otklanjanje nedostataka kada je riječ o eventualnom slučaju curenja ulja u krugu "Incela" u Banjaluci.

Najčitanije