Srebrenka Golić

Golić: Dogovoreno 850.000 dolara za ispunjavanje obaveza BiH

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da je dogovoreno 850.000 dolara za izradu četvrtog nacionalnog izvještaja i trećeg dvogodišnjeg izvještaja o emisiji gasova sa efektom staklene bašte s ciljem ispunjavanja obaveza koje BiH ima kao potpisnica Okvirne konvencije UN o klimatskim promjenama COP 23.

Trivan i Golić: Pojačati saradnju u oblasti životne sredine

BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić dogovorili su na sastanku u Beogradu intenziviranje saradnje u oblasti zaštite životne sredine sa zemljama u okruženju.

Golić: Sredstva za nove projekte iz oblasti energetske efikasnosti

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić naglašava da će donatorska sredstva iz Zelenog klimatskog fonda biti korištena za novi projekat iz oblasti energetske efikasnosti.

Ruski investitori uložili stotine miliona evra u Rafineriju u Brodu

SARAJEVO - Ministar za prostorno uređene, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas u Sarajevu da su ruski investitori uložili stotine miliona evra da bi Rafineriju nafte u Brodu uskladili sa ekološkim standardima kakve imaju moderne evropske rafinerije.

Ustanove i ulice u Trebinju u novom ruhu

TREBINJE - Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, je izrazila zadovoljstvo što se Trebinje u posljednjih godinu dana izgrađuje i ide ka punom prosperitetu.

Golić: Pojačati rad građevinske inspekcije

BANJALUKA - Srebrenka Golić u intervjuu za Srnu ističe da je neophodno izbjeći situacije da se izgradnja nekog objekta završi, a da tokom gradnje inspektor nije nijednom kontrolisao objekat za koji se, na kraju, ispostavi da nije moguće izdati upotrebnu dozvolu.

Golić: Pitanje Trgovske gore da bude na zajedničkoj sjednici BiH i Hrvatske

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH trebalo bi na zajedničkoj sjednici sa Vladom Hrvatske koja će biti održana u Sarajevu, 7. jula da uruči tekst Rezolucije oba doma Parlamenta BiH o neprihvatanju izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada u Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

Rekonstruisana zgrada PMF-a u Banjaluci: Uštede na grijanju 50odsto

BANJALUKA - Zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta, jedna od najstarijih u Banjaluci, izgrađena daleke 1931. godine - gdje je prvobitno bila smještena učiteljska škola, dobila je novi sjaj kao 18. objekat rekonstruisan u okviru projekta energetske efikasnosti.

Golić: Proglašenjem Nacionalnog parka vlasnicima neće biti oduzeta imovina

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je u Prijedlogu zakona o Nacionalnom parku NP "Drina" jasno propisano da pravo svojine na nepokretnosti ostaje nepromijenjeno stupanjem na snagu ovog zakona, što znači da će građani čija se privatna imovina nalazi u zoni budućeg parka i dalje biti vlasnici svojih imanja.

U Ramićima otvorena najsavremenija deponija u BiH

Sanirana deponija s izgrađenim sistemom za degasifikaciju deponijskih gasova i sanitarnom ćelijom otvorena je danas u Ramićima.

Reklame

Najčitanije