Srebrenka Golić

Uskoro analiza prijedloga mještana za trasu auto-puta Banjaluka-Prijedor

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da će u narednih 15 dana na terenu biti izvršena analiza tehničke mogućnosti trase auto-puta Banjaluka-Prijedor koju su predložili mještani Verića, Omarske, Bistrice i Kamičana, nakon čega će biti doneseno konačno rješenje.

Golićeva zbog smeća zatražila nadzor nad Komunalnom policijom u Banjaluci

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zatražilo je od Republičke upravne inspekcije da izvrši upravno-inspekcijski nadzor nad radom Komunalne policije i Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka, nakon što su banjalučke ulice i parkovi bili zatrpani smećem.

Golić: Vlada će vratiti Preduzeće Grad Bijeljini čim se promijeni Statut

BANJALUKA – Vlada RS se odlučila da vrati preduzeće Grad iz Bijeljine u svoje vlasništvo zato što nisu ispunjeni zakonski uslovi po kojima bi to preduzeće moglo biti vraćeno Bijeljini, rekla je Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS.

Golić: Vlada RS će u školu u Gacku uložiti više od 570.000 KM

GACKO - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da će Vlada Republike Srpske uložiti više od 570.000 KM u objekat Osnovne škole "Sveti Sava" u Gacku.

Golić: Park prirode "Orjen" izuzetan prirodni i turistički potencijal

Područje Orjena i Bijele gore, kod Trebinja, koje je Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici proglasila Parkom prirode, ima izuzetnu geološku i geomorfološku vrijednost, te značajan turistički potencijal, izjavila je Srni ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Golić: Unapređenje energetske efikasnosti u zdravstvenim objektima

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je u kontekstu pandemije virusa korona u 2020. godini intenzivirana realizacija više projekata koje finansiraju međunarodne finansijske institucije i organizacije, s osnovnim ciljem da se unapređenjem mjera energetske efikasnosti u zdravstvenim objektima poveća kapacitet za zbrinjavanje pacijenata.

Golićeva zamolila UNDP da pomognu u rješavanju problema Trgovske gore

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić sastala se danas u svom kabinetu sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelianom Nederom, a na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji UNDP i Ministarstva, započetim i planiranim projektima.

Golić: U okviru "Energetske efikasnosti" biće utopljeno oko 40 javnih objekata

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarsto i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je u intervjuu Srni da ove godine počinje druga faza jednog od najznačajnijih projekata "Energetska efikasnost" u okviru koje će energetski biti utopljeno oko 40 javnih objekata u Srpskoj.

Golić: Anulirati poteze Turkovićeve i formirati ekspertski tim

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić pozvala je Savjet ministara i Predsjedništvo BiH da anuliraju sve poteze ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković u vezi s izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori i da bude imenovan ekspertski tim protiv čijeg formiranja je Turkovićeva bila.

Golić: Hitno anulirati neprimjeren potez Turkovićeve

BANJALUKA - Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da apsolutno ne stoje tvrdnje ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da bi formiranje Ekspertskog tima za Trgovsku goru značilo "uduplavanje već postojeće strukture", jer ekspertski tim podrazumijeva angažman ljudi koji su stručnjaci za profile koji se ne zapošljavaju u organima uprave.

Najčitanije