Srebro

Veliki rast cijena zlata, srebra i paladijuma

Cijene zlata i srebra rastu, pokazuju podaci sa berze "Comex".

Pezer nakon zlata na Balkanijadi: Ima prostora za napredak

Bh. atletičar Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, gdje je Abedin Mujezinović na 800 metara stigao do srebra.

Vadi zlato iz starih telefona pa pravi elegantne ogrlice

Eva Schreuder ima zanimljivo ime za svoju liniju nakita kojeg pravi od recikliranih metala iz mobitela: G.OLD kolekcija za brend NoWa nastala je pod sloganom "Vidjeti ljepotu u otpadu".

Otkriveno veliko nalazište zlata i srebra

Kanadska istraživačka firma "Medgold risorsis" pronašla je u južnoj Srbiji odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta zlata i srebra, pišu "Večenje novosti".

Bakar i srebro čekaju koncesionara

FOČA - Nakon dugogodišnjih istraživanja Vlada Republike Srpske traži koncesionara za eksploataciju ležišta olova, cinka, bakra i srebra u Čelebićima, kod Foče, a riječ je investiciji vrijednoj 7,88 miliona maraka.

Cijena vanilije premašila cijenu srebra

Cijena omiljenog začina, vanile, prestigla je proteklih nedjelja cijenu srebra, sa nekoliko dolara po unci (tridesetak grama).

U BiH otkrivena velika nalazišta zlata i srebra

VAREŠ - Australijsku berzu "zatresao" je, prethodnih sedmica, rast kompanije "Adriatic Metals" nakon što je iz ove kompanije objavljeno da su otkrili izdašna nova nalazišta zlata, srebra i baznih metala u Srednjoj Bosni, tačnije u Varešu.

Vanilija skuplja od srebra

MADAGASKAR - Vanilija je postala skuplja do srebra - za kilogram vanilije treba izdvojiti 600 dolara, što je više nego za kilogram srebra.

U autobusu bh. registracija pronađeno dva kilograma srebrnog nakita

BEOGRAD - Srpski carinici su na graničnom prelazu Gradina, na ulazu u Srbiju iz Bugarske, spriječili putnicu autobusa registracije BiH da ilegalno prenese skoro dva kilograma srebrnog nakita u vrijednosti od 2.116 evra /250.000 dinara/, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Švercovali sedam kilograma zlata i srebra

BUŽIM - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su danas ujutru u Bužimu veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 180.000 KM.

Najčitanije