Srednja škola

Zaustavljeno curenje gasa u srednjoj školi

TIVAT - Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat zaustavili su izlivanje tečnog naftnog gasa u rejonu nekoliko školskih ustanova u ovom gradu, a do dolaska servisera, nivo gasa kontroliše se ispiranjem kanala vodom.

Velika matura ulazi u srednje škole

BANJALUKA - Uvođenje velike mature za završetak srednje škole biće jedna od aktivnosti u okviru reorganizacije rada Republičkog pedagoškog zavoda RS, a za koju je i Vlada RS usvojila informaciju na posljednjoj sjednici.

Deficitarna zanimanja donose najviše šansi za posao

BANJALUKA - Trogodišnja zanimanja i nekoliko četvorogodišnjih, poput vozača, IT tehničara i tehničara CNC mašina, zidara i armirača, trebalo bi da upisuju učenici kako bi nakon srednje škole imali više šansi za pronalazak posla.

Pretres u srednjoj školi: Kod učenika pronašli vagu, noževe, sataru i bokser

VELIKA KLADUŠA - Policijski istražioci MUP-a USK izvršili su u petak pretres u Prvoj srednjoj školi "Dr Husein Džanić" u Velikoj Kladuši i akcija je bila usmjerena ka sprečavanju i suzbijanju trgovine opojnim drogama, a zapanjujuće je ono što su našli kod đaka.

Priznanje OEBS-a učenicima iz Jajca: 50.000 evra za glas protiv podjela

JAJCE - Borba za jedinstvo, toleranciju, slobodu i bolju edukaciju srednjoškolcima iz Jajca donijela je nagradu "Max van der Stoel" za ovu godinu, koju dodjeljuje visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine sa sjedištem u Hagu.

U ponedjeljak počinje drugi upisni rok, mjesta ima čak i u gimnazijama

BANJALUKA - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od 2. do 13. jula imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Đaci žele da budu kao Džejmi Oliver

BANJALUKA - Upis u srednje škole RS za đake koji imaju manje od 60 bodova počeo je juče za četvorogodišnja i trogodišnja zvanja, rezultate će škole objaviti 22. juna, a već prvog dana vladala je pomama za kuvarskim smjerom.

Počeo upis u srednje škole

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas je počeo upis u prve razrede srednjih škola za učenike koji imaju 60 i više bodova, dok za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata počinje u ponedjeljak, 18. juna, i trajaće do srijede, 20. juna.

Srednje škole "kraće" za čak 102 odjeljenja

BANJALUKA, BRČKO - Iz godine u godinu sve je manje upisanih srednjoškolaca u školama u BiH, a u prilog tome govori i činjenica da su u tekućoj školskoj godini upisana 102 odjeljenja manje, ako se uzme u obzir da je optimalni prosjek u razredu 24 učenika.

Srednja poljoprivredna škola u Sanskom Mostu na rubu opstanka

SANSKI MOST - Srednja poljoprivredna škola "Sanus futurum" u Sanskom Mostu, jedina te vrste na području Unsko-sanskog kantona, dovedena je na sam rub opstanka zbog sve manjeg broja učenika koji su zainteresirani da se školuju u oblasti poljoprivrede.

Najčitanije