Srednja škola

Pucnjava u srednjoj školi u Virdžiniji, dvije osobe ranjene

VAŠINGTON - Dvije osobe su ranjene danas u pucnjavi u srednjoj školi u gradu Njuport Njuz u saveznoj američkoj državi Virdžiniji, saopštila je policija.

Medicinske škole ekspresno ispunile sva mjesta

BANJALUKA, BIJELJINA - Upis učenika u srednje četvorogodišnje škole u Republici Srpskoj počeo je danas, a najveće interesovanje budućih srednjoškolaca u većini gradova je za medicinske škole, koje su prvog dana popunjene prijavama.

Nova zanimanja pred malim maturantima

BANJALUKA, BIJELJINA - Mali maturanti u Republici Srpskoj prilikom izbora zanimanja na raspolaganju će imati i nekoliko novih smjerova, među kojima su i zanimanje tehničar multimedija, kao i fasader i monter suve gradnje - moler, kazali su nam direktori srednjih škola u RS.

Đaci se potukli u dvorištu srednje škole

DERVENTA - Šta je uzrok tuče dvojice sedamnaestogodišnjaka ispred Stručne i tehničke škole u Derventi, tek treba da se utvrdi, ali ono što je poznato jeste da je jedan od njih zadobio lakše povrede i pomoć mu je ukazana u derventskom Domu zdravlja, dok je drugi bolje prošao, nije morao kod ljekara.

U prošloj školskoj godini u BiH manje učenika za četiri odsto

SARAJEVO - U školskoj 2019/2020. godini u BiH u 315 srednjih škola upisano je 112.796 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 4.679 učenika ili četiri odsto.

Profesori i učenici sanske poljoprivredne škole sabiraju bogati rod

SANSKI MOST - Zaposlenici Srednje poljoprivredne škole "Sanus futurum" skoro 30 hektara zemljišta koje je u njihovom vlasništvu zasijali su u proljetnoj sjetvi različitim poljoprivrednim kulturama, a ovih dana zbrajaju prebogat urod.

Počeo julski upisni rok u srednje škole: Ima mjesta u gimnazijama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od danas pa do srijede imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Upis đaka u 16 struka: Poslodavcima uslišene molitve za budući kadar

BANJALUKA, PRIJEDOR - Pred budućim srednjoškolcima u Republici Srpskoj je izbor 16 struka u kojima ima i novih zanimanja poput tehničara multimedija, agrotehničara, agroproizvođača, kroz koje će moći da nastave svoje obrazovanje, a u srednjim školama za narednu školsku godinu ima 10.969 mjesta, što je više za 419 u odnosu na lani.

Konkurs za upis u srednje škole sutra samo u "Nezavisnim novinama"

​BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je javni konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola RS u školskoj 2020/2021. godini, koji sutra možete potražiti u štampanom izdanju "Nezavisnih novina".

Onlajn nastava za srednjoškolce u RS počinje 23. marta

​BANJALUKA - Srednje škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. marta, treba da započnu izvođenje onlajn nastave za opšteobrazovne predmete.

Najčitanije