Srednja škola

Počeo julski upisni rok u srednje škole: Ima mjesta u gimnazijama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od danas pa do srijede imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Upis đaka u 16 struka: Poslodavcima uslišene molitve za budući kadar

BANJALUKA, PRIJEDOR - Pred budućim srednjoškolcima u Republici Srpskoj je izbor 16 struka u kojima ima i novih zanimanja poput tehničara multimedija, agrotehničara, agroproizvođača, kroz koje će moći da nastave svoje obrazovanje, a u srednjim školama za narednu školsku godinu ima 10.969 mjesta, što je više za 419 u odnosu na lani.

Konkurs za upis u srednje škole sutra samo u "Nezavisnim novinama"

​BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je javni konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola RS u školskoj 2020/2021. godini, koji sutra možete potražiti u štampanom izdanju "Nezavisnih novina".

Onlajn nastava za srednjoškolce u RS počinje 23. marta

​BANJALUKA - Srednje škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. marta, treba da započnu izvođenje onlajn nastave za opšteobrazovne predmete.

Zaustavljeno curenje gasa u srednjoj školi

TIVAT - Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat zaustavili su izlivanje tečnog naftnog gasa u rejonu nekoliko školskih ustanova u ovom gradu, a do dolaska servisera, nivo gasa kontroliše se ispiranjem kanala vodom.

Velika matura ulazi u srednje škole

BANJALUKA - Uvođenje velike mature za završetak srednje škole biće jedna od aktivnosti u okviru reorganizacije rada Republičkog pedagoškog zavoda RS, a za koju je i Vlada RS usvojila informaciju na posljednjoj sjednici.

Deficitarna zanimanja donose najviše šansi za posao

BANJALUKA - Trogodišnja zanimanja i nekoliko četvorogodišnjih, poput vozača, IT tehničara i tehničara CNC mašina, zidara i armirača, trebalo bi da upisuju učenici kako bi nakon srednje škole imali više šansi za pronalazak posla.

Pretres u srednjoj školi: Kod učenika pronašli vagu, noževe, sataru i bokser

VELIKA KLADUŠA - Policijski istražioci MUP-a USK izvršili su u petak pretres u Prvoj srednjoj školi "Dr Husein Džanić" u Velikoj Kladuši i akcija je bila usmjerena ka sprečavanju i suzbijanju trgovine opojnim drogama, a zapanjujuće je ono što su našli kod đaka.

Priznanje OEBS-a učenicima iz Jajca: 50.000 evra za glas protiv podjela

JAJCE - Borba za jedinstvo, toleranciju, slobodu i bolju edukaciju srednjoškolcima iz Jajca donijela je nagradu "Max van der Stoel" za ovu godinu, koju dodjeljuje visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine sa sjedištem u Hagu.

U ponedjeljak počinje drugi upisni rok, mjesta ima čak i u gimnazijama

BANJALUKA - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od 2. do 13. jula imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Najčitanije