Srednje škole

U prvi razred srednjih škola u RS planiran upis 10.550 učenika

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske objavilo je danas konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/2020. godini, prema kojem je planiran upis 10.550 učenika u 16 struka.

Za kabinete praktične nastave u srednjim školama 100.000 KM

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka izdvojila je 100.000 KM za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete šest srednjih stručnih škola za izvođenje praktične nastave.

U pocijepanim hlačama dolaze učenice, ali i majke

BANJALUKA - Iako je Zakon o srednjem vaspitanju i obrazovanju RS stupio na snagu u maju i njime je propisano donošenje etičkog kodeksa za učenike i radnike škole, iz obrazovnih ustanova ističu da zasad imaju samo interni kodeks za đake i profesore, te da su već u prvim danima ove školske godine neke učenike upozorili na nepristojno oblačenje, kao što su pocijepane farmerke i kratke suknje.

Više prakse u školama i jača veza s privredom

BANJALUKA - Nacrtom novog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske povezana je privreda sa školstvom, uvodi se više prakse, prate moderni tokovi obrazovanja i otklanjaju nedostaci trenutnog zakona, složni su nadležni i predsjednici aktiva direktora škola.

Održano eksterno testiranje srednjoškolaca u RS

BANJALUKA, BIJELJINA - Provjerom znanja iz srpskog jezika, kojoj su danas u okviru eksternog testiranja podvrgnuti učenici četvrtih razreda svih srednjih škola četvrtog stepena u RS, želi se utvrditi koji se sve problemi pojavljuju pri realizaciji nastavničkog plana i programa, ali i da bi se na osnovu znanja đaka moglo uvidjeti šta je potrebno promijeniti.

Najčitanije