Srednjoškolci

Stipendije za sve srednjoškolce prvih razreda

BERKOVIĆI - Opština Berkovići, osim studentskih, dodjeljuje i stipendije srednjoškolcima u visini od 50 maraka po đaku, s ciljem sprečavanja odlaska ove populacije u druge opštine kako bi nastavili školovanje.

Srednjoškolci razbijali tabu teme

BANJALUKA - Koliko je seksualno-reproduktivno zdravlje bitno, učili su mladi iz pet srednjih škola na tri edukativne radionice, koje su održane u prostorijama Instituta za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile".

Nagrađeni najbolji banjalučki srednjoškolci

BANJALUKA - Najbolji učenici iz 17 banjalučkih srednjih škola dobili su danas nagrade koje im je povodom školske slave, Svetog Save, uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Avion sa srednjoškolcima skliznuo s piste

DŽUNOU - Putnički avion sa 38 putnika, među kojima su bili i srednjoškolci, članovi plivačkog tima, skliznuo je s piste dok je pokušavao da sleti na aerodrom u gradu Unalaska, kod Beringovog mora.

Panić potpisao ugovore o stipendiranju 200 srednjoškolaca

STANARI - Načelnik opštine Stanari Dušan Panić danas je potpisao ugovore o stipendiranju 200 srednjoškolaca sa područja ove lokalne zajednice, za što je iz budžeta opštine izdvojeno oko 180.000 KM.

Srednjoškolci u USK se vratili u školske klupe

BIHAĆ - Učenici srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu danas su se vratili u školske klupe.

Srednjoškolci otputovali u London na matemetičku olimpijadu

BANJALUKA - Šest srednjoškolaca iz BiH otputovalo je za London, gdje će učestvovati na 60. Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi, koja traje od 11. do 22. jula.

Upisano za 5,1 odsto manje srednjoškolaca

SARAJEVO - U školskoj 2018/2019. godini u BiH u 313 srednjih škola upisano je 117.764 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 6.384 učenika ili 5,1 odsto.

Projekat "Connecting Dots": Srednjoškolci domaćini razmjene

BANJALUKA - Organizacija civilnog društva "Perpetuum Mobile" u saradnji sa USAID-om poziva sve srednjoškolce da se do 5. maja prijave za učešće u projektu "Connecting the Dots", zajedno sa mladima iz Jajca, Travnika-Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Velike Kladuše.

Treba li u škole uvesti predmet zdravstveno prosvjećivanje

TREBINJE - Srednjoškolska omladina u Trebinju je seksualno slabo prosvijećena i takvo stanje se, zbog njihovog reproduktivnog i uopšte polnog zdravlja, mora mijenjati, zaključeno je nakon okončanja projekta, koji je, po odobrenju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, sproveden u Trebinju, a ciljna grupa su bili maturanti.

Najčitanije