Srednjoškolci

Srednjoškolci u USK se vratili u školske klupe

BIHAĆ - Učenici srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu danas su se vratili u školske klupe.

Srednjoškolci otputovali u London na matemetičku olimpijadu

BANJALUKA - Šest srednjoškolaca iz BiH otputovalo je za London, gdje će učestvovati na 60. Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi, koja traje od 11. do 22. jula.

Upisano za 5,1 odsto manje srednjoškolaca

SARAJEVO - U školskoj 2018/2019. godini u BiH u 313 srednjih škola upisano je 117.764 učenika, što je u odnosu na prethodnu školsku godinu manje za 6.384 učenika ili 5,1 odsto.

Projekat "Connecting Dots": Srednjoškolci domaćini razmjene

BANJALUKA - Organizacija civilnog društva "Perpetuum Mobile" u saradnji sa USAID-om poziva sve srednjoškolce da se do 5. maja prijave za učešće u projektu "Connecting the Dots", zajedno sa mladima iz Jajca, Travnika-Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Velike Kladuše.

Treba li u škole uvesti predmet zdravstveno prosvjećivanje

TREBINJE - Srednjoškolska omladina u Trebinju je seksualno slabo prosvijećena i takvo stanje se, zbog njihovog reproduktivnog i uopšte polnog zdravlja, mora mijenjati, zaključeno je nakon okončanja projekta, koji je, po odobrenju Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, sproveden u Trebinju, a ciljna grupa su bili maturanti.

Srednjoškolci pronašli ručnu bombu tokom čišćenja grada

DRVAR - Srednjoškolci iz Drvara pronašli su ručnu bombu u blizini osnovne škole tokom proljećne akcije uređenja opštine, o čemu je odmah obaviještena policija, rekao je Srni predsjednik opštinske Omladinske organizacije Željko Papak.

Srednjoškolci i profesori dali krv

ZVORNIK - U zvorničkom Srednjoškolskom centru "Petar Kočić" danas su 104 učenika i 14 profesora dobrovoljno dali krv.

Testovi profesionalne orijentacije pred srednjoškolcima

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske radiće u saradnji sa Društvom psihologa na pripremi testova profesionalne orijentacije s ciljem da se upis u srednje škole uskladi sa iskazanim interesovanjima učenika, ali i potrebama privrede za određenim kadrom u budućnosti.

Konzul BiH u Milanu: Na korak smo do izrade pasoša banjalučkim srednjoškolcima

MILANO - Igor Babić, generalni konzul BiH u Milanu, potvrdio je za "Nezavisne" da je Konzulat završio proceduru koja se odnosi na izradu privremenih pasoša za banjalučke srednjoškolce kojim su lična dokumenta izgorjela juče u autobusu u Italiji.

Srednjoškolci premijerno izveli komediju "Radovan Treći"

MODRIČA - Dramska sekcija Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" iz Modriče premijerno je izvela komediju Dušana Kovačevića "Radovan Treći" u Srpskom kulturnom centru.

Najčitanije