Sredoje Nović

Nović: Za pet godina samo od 10 do 30% provjera prebivališta bh. državljana

SARAJEVO – Sredoje Nović, šef Kluba srpskog naroda u Domu naroda BiH izrazio je danas žaljenje što su, pet godina nakon usvajanja Zakona o prebivalištu i boravištu BiH, nadležni organi izvršili samo između 10 do 30 odsto provjera prijavljenih prebivališta državljana BiH.

Nović: Zakazao bezbjednosni sektor na nivou BiH

SARAJEVO - Predsjednik Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović izjavio je da BiH nema adekvatan odgovor na problem ilegalnih migranata, da se niko ne bavi njihovim namjerama i da niko ne zna koliko ih ima.

Nović: OBA nastavlja sa nezakonitim prisluškivanjem

BANJALUKA - Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH nastavlja sa nezakonitim prisluškivanjem jer je Ustavnopravna komisija Doma naroda BiH definitivno povukla iz procedure izmjene i dopune Zakona o OBA, rekao je šef Kluba srpskih delegata u Doma naroda BiH Sredoje Nović.

Nović o odluci suda: Dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović (SNSD) ocijenio je da je posljednja odluka Ustavnog suda BiH, kojom je osporen Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka.

Nović: Bivši članovi Predsjedništva znali da je Mehmedagićeva diploma sumnjiva

BANJALUKA - Pojedine ambasade u BiH znale su da direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osman Mehmedagić Osmica posjeduje sumnjivu dilomu i o tome su obavijestili bivše članove Predsjedništva BiH, ali ništa nije preduzeto, rekao je delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović.

Nović: BiH je potpuno paralisana i ulazi u slijepu ulicu

BANJALUKA - Šef Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović ocijenio je da niko u ovoj zemlji ne zna ko je vlast, a ko opozicija na nivou BiH i da se sasvim otvoreno može reći da je BiH u potpunosti paralisana i da je na dobrom putu da uđe u slijepu ulicu.

Nović: Nadležni kriju podatke o teroristima

ISTOČNO SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović izjavio je da ne razumije šta se dešava na polju bezbjednosti u BiH, kada se javnosti ne saopštava ko su lica sklona terorističkim aktivnostima.

Nović: OBA vrbuje po Republici Srpskoj

BANJALUKA - Šef Kluba delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović, govorio je o problemima obavještajne agencije u Bosni i Hercegovini i konstituisanju vlasti na nivou zajedničkih institucija.

Nović, Majkićeva, Ivanić i Govedarica žele u delegate

BANJALUKA - Političkim partijama iz Republike Srpske danas ističe rok za predaju kandidatskih lista za izbore delegata u Vijeće naroda RS i Dom naroda parlamenta BiH, a već 5. decembra poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da izaberu delegate koji će u naredne četiri godine zastupati interese naroda u pomenutim domovima.

Nović: Srpskoj potreban savjet za zaštitu ustavnog poretka

BANJALUKA - Direktor nekadašnje Službe državne bezbjednosti Republike Srpske Sredoje Nović smatra da je Srpskoj potreban savjet za zaštitu ustavnog poretka, u kojem bi bili zauzimani ključni stavovi koji bi bili obavezujući za institucije Srpske i za njene predstavnike na nivou BiH.

Najčitanije