Sredozemno more

DW: Rat zbog ekonomskih zona u Sredozemlju?

KELN - Prije nekoliko sedmica odnosi Grčke i Turske opasno su se zaoštrili i nekoliko dana je izgledalo kao da je i oružani sukob neizbežan, a razlog za to je bila namjera Ankare da počne da istražuje naftu u dijelu istočnog Sredozemlja, kod Kipra, a koji Atina smatra svojim.

Napeto u Mediteranu: Turska šalje brodove da traže naftu, Grčka rasporedila ratnu flotu

Zbog najavljenih seizmoloških istraživanja jednog turskog broda u vodama istočnog Mediterana, ponovo raste napetost na relaciji Ankara-Atina, prenio je Rojters.

Zemljotres pogodio područje u Sredozemnom moru

ANKARA - Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio je područje u morskom pojasu distrikta Marmaris u Turskoj i Dodekaneza u Grčkoj.

Evropa dobija još jedan gasovod: Cjevovod ispod Sredozemnog mora

ATINA - Lideri Kipra, Grčke i Izraela planiraju da početkom sljedeće godine u Atini potpišu sporazum o izgradnji istočnomediteranskog gasovoda.

Spasena 123 migranta sa broda u Sredozemnom moru

MADRID - Španska humanitarna grupa saopštila je da je danas spasila 123 migranta sa broda na Sredozemnom moru.

Turski brod počeo bušenje u Sredozemnom moru

ANKARA - Turski brod "Fatih" počeo je danas prvo duboko bušenje u potrazi za naftom i gasom u blizini južne turske obale Sredozemnog mora.

Pijavica na Sredozemnom moru

RIM - Pijavica na Sredozemnom moru, kod italijanskog ostrva Pantelerija, privukla je u subotu veliku pažnju zbog svog spektakularnog izgleda, a na društvenim mrežama pojavili su se njeni mnogobrojni snimci.

Ove godine 1.500 migranata poginulo na Sredozemnom moru

ŽENEVA - Petu godinu za redom, najmanje 1.500 migranata poginulo je u Sredozemnom moru, a najopasnija ruta je između Libije i Italije, gdje u prosjeku život izgubi jedan od 19 migranata, upozorila je danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Rusija i SAD opasno "zveckaju" oružjem, "gužva" na moru

MOSKVA - Rusija i SAD nastavljaju da "zveckaju" oružjem zbog najnovijih navoda o hemijskom napadu u Siriji. Evropska agencija izdala upozorenje na moguće vazdušne udare.

Američki nosač aviona od srijede u Sredozemlju

VAŠINGTON - Američka Mornarica saopštila je da će nosač aviona "Hari S. Truman" zajedno sa grupom brodova koja ga prati, od srijede biti stacioniran u Evropi, u Sredozemnom moru, u skladu sa redovnim rasporedom, navodi Rojters.

Najčitanije