Sredstva

Bosnalijek donira dezinficijense ustanovama za djecu s poteškoćama

Povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek nastavio je realizaciju akcije doniranja dezinfekcionih sredstava ustanovama za edukaciju i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju širom Bosne i Hercegovine.

Šeranić uputio dopis Zolaku: Prestanite sa uznemiravanjem javnosti

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uputio je danas dopis Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH i direktoru Aleksandru Zolaku upozoravajući ga na pogubnost upornih tvrdnji kojim se dovodi u pitanje ispravnost kiseonika u zdravstvenim ustanovama Srpske.

Agencija za lijekove zabranila promet i proizvodnju kiseonika firmi "TGT Tehnogas"

BANJALUKA - Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH izdala je juče usmeno Rješenje o zabrani prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika firmi "TGT Tehnogas", jer ova kompanija ne posjeduje potrebne dozvole.

Iz donatorskih sredstava Srbije najviše miliona Banjaluci i Foči

BANJALUKA, FOČA - Ulaganja iz donatorskih sredstava Srbije u lokalne zajednice u Srpskoj od 2017. do ove godine iznosila su 55.411.283 marke, a najviše novca slilo se u Banjaluku i Foču.

Od 1. maja kupovina udžbenika na rate

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske omogućio je i ove godine kupovinu udžbenika za osnovnu školu, školskog pribora i đačkih torbi na rate.

Udžbenici za novu školsku godinu u knjižarama, po istoj cijeni

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo odštampao je i dostavio svim svojim knjižarama u Republici Srpskoj udžbenike za školsku 2020/2021. godinu po istoj cijeni kao prethodne godine, izjavio je Srni direktor Zavoda Bojan Đenić.

Stručnjaci za Nezavisne: Šta sve (ne) znamo o vakcini protiv korone?

BANJALUKA, SARAJEVO - Bitno je da vakcina protiv virusa korona u BiH dođe što prije, te da je efikasna i bezbjedna, a sasvim je svejedno koja je zemlja proizvodi.

"Zlatna sova" Radisavu Miliću

BANJALUKA - Žiri za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske dodijelio je ovu nagradu Radisavu Miliću iz Smedereva za roman "U krugu". Drugu nagradu na ovom konkursu osvojio je roman "Čak i u Huenti" Nadežde Purić Jovanović iz Beograda, dok je treće mjesto zauzeo roman "Davno ispričane priče" Branka Jovičića iz Broda.

Agencija za lijekove BiH zapošljavala bez sprovođenja javnog oglasa

SARAJEVO - Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH prošle godine ponovo je mimo procedura i pravilnika upošljavala na ugovor o djelu i to za radna mjesta koja su sistematizacijom predviđena, navodi se u izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH.

Sindikat radnika Agencije za lijekove BiH priprema štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko iduće sedmice ne dobiju saglasnost Savjeta ministara BiH za popunu radnih mjesta, Sindika radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH organizovaće štrajk, jer, kako kažu, posao koji rade više ne mogu obavljati s postojećim brojem ljudi.

Najčitanije