Srpska

Pad prihoda Željeznica Srpske usljed pandemije

DOBOJ - Željeznice Republike Srpske su u 2019. godini ostvarile poslovnu dobit od 1.730.482 KM, dok je 2020. godina završena gubitkom od 15.034.014 KM usljed poremećaja na globalnom tržištu izazvanih virusom korona, rečeno je Srni iz ove kompanije.

U Srpskoj pokrivenost uvoza izvozom 93 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u januaru u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila ukupan obim robne razmjene nešto veći od 338 miliona dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 93,1 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Biseri Srpske: Pećina Orlovača krije svijet stvaran hiljadama godina

Ukoračite u mjesto gdje ste samo treptaj u milionskom nizu godina, mjesto u kojem ćete već na samom ulazu da zastanete na samo nekoliko sekundi, utišate misli i skrenete im tok u nepoznato.

Dodik: Sa antipatriotskom opozicijom RS ne bi trajala ni šest mjeseci

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bi volio da postoji okupljanje svih političkih aktera u Republici Srpskoj oko važnih nacionalnih tema, ali da vidi da to nije tako. On je izrazio uvjerenje da, ukoliko stranci zajedno sa antipatriotskom i antinacionalnom opozicijom eventualno uspiju dobiti vlast, Republika Srpska neće postojati za šest mjeseci.

U Banjaluci sutra primopredaja opreme za tretman otpada od virusa korona

SARAJEVO - Ispred Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci sutra će biti izvršena primopredaja opreme za tretman otpada nastalog tokom pandemije virusa korona, saopšteno je iz UNDP-a.

Ublažavanje mjera u Srpskoj tek nakon prvog vala vakcinisanja

BANJALUKA, SARAJEVO - Novo ublažavanje epidemioloških mjera se može očekivati tek nakon prvog kruga vakcinacije protiv virusa korona, koji bi trebalo da bude u februaru.

Devet osoba preminulo u Srpskoj, još 108 pozitivno na virus korona

BANJALUKA - Devet osoba pozitivnih na virus korona u Srpskoj preminulo je u posljednja 24 sata, dok je Kovid-19 utvrđen kod još 108.

SANU povodom kritika: Članovi Akademije su slobodnomisleći ljudi

BEOGRAD - Predsjedništvo Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ saopštilo je povodom kritika na račun njenog predsjednika Vladimira Kostića zbog izjava o Kosovu i Metohiji da su članovi ove institucije slobodno misleći ljudi, da izražavaju lične stavove i simbol su intelektualne slobode izražavanja.

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Šest osoba umrlo u RS, još 165 zaraženih koronom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata potvrđeno 165 novih slučajeva virusa korona, a umrlo je šest osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Najčitanije