Srpska lista

Zapaljen automobil funkcionera Srpske liste

ZUBIN POTOK - Automobil funkcionera Srpske liste Miloša Perovića, koji je i zamenik ministra za rad i socijalnu politiku u kosovskoj vladi, zapaljen je rano jutros u centru Zubinog Potoka, javljaju beogradski mediji.

Vučić o zabrani Srpskoj listi da učestvuje na izborima: Pitaću Merkelovu i Makrona

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran i veoma zabrinut zbog mjere Prištine, odnosno Centralne izborne komisije, da Srpskoj listi zabrani učešće na lokalnim izborima na sjeveru Kosova, te da će na sastanku u Berlinu pitati njemačkog kancelara Angelu Merkel i predsjednika Francuske Emanuela Makrona kako se to naziva.

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje potpredsjednika Srpske liste

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsjednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, prenio je RTS pozivajući se na prištinske medije.

Srpska lista: Formiranje vojske Kosova je pucanj u mir

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je Priština odlukom da formira vojsku Kosova jasno pokazala da ne želi mir, te poručio da će, ukoliko bude bilo kakvih prijetnji, srpski predstavnici biti ispred golorukog naroda braneći pravo na život.

Han se sastao sa predstavnicima Srpske liste

PRIŠTINA - Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Has sastao se večeras sa predstavnicima Srpske liste u kosovskoj skupštini.

Poslanici Srpske liste nikada neće glasati za takozvanu vojsku Kosova

BEOGRAD - Poslanici Srpske liste nikada neće podržati formiranje takozvane vojske Kosova i traže od međunarodne zajednice da najoštrije reaguje na te najave Prištine.

Simić: Nema potvrde sastanka sa Hanom, ostajemo u zgradi skupštine

PRIŠTINA- Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je evropski komesar za proširenje Johanes Han obaviješten o protestu poslanika Srpske liste, koji su se zatvorili u zgradi kosovske skupštine, ali da još nema potvrde da će se sastati sa njima tokom sutrašnje posjete Prištini.

Poslanici Srpske liste ušli u kosovsku skupštinu, čekaće Hana

KOSOVSKA MITORVICA - Poslanici Srpske liste ušli su danas u kosovsku skupštinu i tamo će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana čija se posjeta očekuje sutra.

"Poništena" privatizacija preduzeća u sjevernom dijelu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA - Imovina društvenih preduzeća na području opština Zubin Potok, Sjeverna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić prenesena je u vlasništvo tih lokalnih zajednica, saopštila je Srpska lista.

Kosovo dobija vojsku, "Srpska lista" napustila salu za glasanje

PRIŠTINA - Kosovski parlament glasao je za transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku Kosova.

Najčitanije