Srpska lista

"Priština da oslobodi neosnovano uhapšene Srbe"

BEOGRAD - Srpska lista osudila je jutrošnji upad specijalne jedinice kosovske policije - ROSU na sjever Kosova i zatražila da odmah budu pušteni na slobodu Srbi koji su neosnovano uhapšeni.

Srpskoj listi deset mjesta u kosovskom parlamentu

PRIŠTINA - Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK) na osnovu prvih preliminarnih rezultata.

Vučić: Srpska lista doživljava teror, OEBS da čuva poštu i pisma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.

Srpska lista kažnjena sa 30.000 evra zbog predizbornog spota

PRIŠTINA - Nastavljaju se incidenti tokom predizborne kampanje za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji.

Zapaljen automobil funkcionera Srpske liste

ZUBIN POTOK - Automobil funkcionera Srpske liste Miloša Perovića, koji je i zamenik ministra za rad i socijalnu politiku u kosovskoj vladi, zapaljen je rano jutros u centru Zubinog Potoka, javljaju beogradski mediji.

Vučić o zabrani Srpskoj listi da učestvuje na izborima: Pitaću Merkelovu i Makrona

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran i veoma zabrinut zbog mjere Prištine, odnosno Centralne izborne komisije, da Srpskoj listi zabrani učešće na lokalnim izborima na sjeveru Kosova, te da će na sastanku u Berlinu pitati njemačkog kancelara Angelu Merkel i predsjednika Francuske Emanuela Makrona kako se to naziva.

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje potpredsjednika Srpske liste

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsjednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, prenio je RTS pozivajući se na prištinske medije.

Srpska lista: Formiranje vojske Kosova je pucanj u mir

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je Priština odlukom da formira vojsku Kosova jasno pokazala da ne želi mir, te poručio da će, ukoliko bude bilo kakvih prijetnji, srpski predstavnici biti ispred golorukog naroda braneći pravo na život.

Han se sastao sa predstavnicima Srpske liste

PRIŠTINA - Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Has sastao se večeras sa predstavnicima Srpske liste u kosovskoj skupštini.

Poslanici Srpske liste nikada neće glasati za takozvanu vojsku Kosova

BEOGRAD - Poslanici Srpske liste nikada neće podržati formiranje takozvane vojske Kosova i traže od međunarodne zajednice da najoštrije reaguje na te najave Prištine.

Najčitanije