Srpska lista

Srpska pruža podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović i predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije danas su u Banjaluci ocijenili veoma uspješnom dosadašnju saradnju i izrazili spremnost da ona bude još više unaprijeđena.

Eksplodirao automobil člana Predsjedništva Srpske liste

KOSOVSKA MITROVICA - U Leposaviću je noćas, malo poslije ponoći, zapaljen automobil člana Predsjedništva Srpske liste Slavka Simića.

Srpska lista: Edita Tahiri priziva sukob

PRIŠTINA - Izjava bivšeg šefa pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri kojom se najavljuje rat između Srba i Albanaca predstavlja najopasnije zveckanje oružjem i prizivanje sukoba na koje bi morali da reaguju svi politički predstavnici u Prištini, ali i međunarodni, posebno Kfor, Euleks, EU i Unmik, poručuju iz Srpske liste.

Srpska lista: Cakaj pobrkao lončiće

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista kritikovala je u današnjem saopštenju za medije albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja koji je uporedio predsjednika Aleksandra Vučića s ministrom propagande nacističke Njemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

"Priština da oslobodi neosnovano uhapšene Srbe"

BEOGRAD - Srpska lista osudila je jutrošnji upad specijalne jedinice kosovske policije - ROSU na sjever Kosova i zatražila da odmah budu pušteni na slobodu Srbi koji su neosnovano uhapšeni.

Srpskoj listi deset mjesta u kosovskom parlamentu

PRIŠTINA - Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK) na osnovu prvih preliminarnih rezultata.

Vučić: Srpska lista doživljava teror, OEBS da čuva poštu i pisma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.

Srpska lista kažnjena sa 30.000 evra zbog predizbornog spota

PRIŠTINA - Nastavljaju se incidenti tokom predizborne kampanje za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji.

Zapaljen automobil funkcionera Srpske liste

ZUBIN POTOK - Automobil funkcionera Srpske liste Miloša Perovića, koji je i zamenik ministra za rad i socijalnu politiku u kosovskoj vladi, zapaljen je rano jutros u centru Zubinog Potoka, javljaju beogradski mediji.

Vučić o zabrani Srpskoj listi da učestvuje na izborima: Pitaću Merkelovu i Makrona

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je šokiran i veoma zabrinut zbog mjere Prištine, odnosno Centralne izborne komisije, da Srpskoj listi zabrani učešće na lokalnim izborima na sjeveru Kosova, te da će na sastanku u Berlinu pitati njemačkog kancelara Angelu Merkel i predsjednika Francuske Emanuela Makrona kako se to naziva.

Najčitanije