Srpska lista

Srpska lista nakon razgovora sa Kurtijem: Nećemo biti prepreka formiranju vlade

PRIŠTINA - Lider Srpske liste Goran Rakić, poslije sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, kaže da je takav sastanak trebalo da bude održan ranije.

Srpska pruža podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović i predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije danas su u Banjaluci ocijenili veoma uspješnom dosadašnju saradnju i izrazili spremnost da ona bude još više unaprijeđena.

Eksplodirao automobil člana Predsjedništva Srpske liste

KOSOVSKA MITROVICA - U Leposaviću je noćas, malo poslije ponoći, zapaljen automobil člana Predsjedništva Srpske liste Slavka Simića.

Srpska lista: Edita Tahiri priziva sukob

PRIŠTINA - Izjava bivšeg šefa pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri kojom se najavljuje rat između Srba i Albanaca predstavlja najopasnije zveckanje oružjem i prizivanje sukoba na koje bi morali da reaguju svi politički predstavnici u Prištini, ali i međunarodni, posebno Kfor, Euleks, EU i Unmik, poručuju iz Srpske liste.

Srpska lista: Cakaj pobrkao lončiće

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista kritikovala je u današnjem saopštenju za medije albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja koji je uporedio predsjednika Aleksandra Vučića s ministrom propagande nacističke Njemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

"Priština da oslobodi neosnovano uhapšene Srbe"

BEOGRAD - Srpska lista osudila je jutrošnji upad specijalne jedinice kosovske policije - ROSU na sjever Kosova i zatražila da odmah budu pušteni na slobodu Srbi koji su neosnovano uhapšeni.

Srpskoj listi deset mjesta u kosovskom parlamentu

PRIŠTINA - Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK) na osnovu prvih preliminarnih rezultata.

Vučić: Srpska lista doživljava teror, OEBS da čuva poštu i pisma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.

Srpska lista kažnjena sa 30.000 evra zbog predizbornog spota

PRIŠTINA - Nastavljaju se incidenti tokom predizborne kampanje za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji.

Zapaljen automobil funkcionera Srpske liste

ZUBIN POTOK - Automobil funkcionera Srpske liste Miloša Perovića, koji je i zamenik ministra za rad i socijalnu politiku u kosovskoj vladi, zapaljen je rano jutros u centru Zubinog Potoka, javljaju beogradski mediji.

Najčitanije