Staša Košarac

Košarac: Neobjašnjive blokade Bisere Turković

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac potvrdio je da mu je onemogućeno da predvodi delegaciju BiH na godišnjoj Generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/, koja će biti održana od 20. do 24. spetembra u Beču.

Košarac: Nastavak ekonomskog rasta poslije krize izazvane koronom

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da se bilježi oporavak i nastavak ekonomskog rasta poslije krize izazane virusom korona, a šansu za bolju ekonomsku perspektivu vidi u pristupanju inicijativi "Otvoreni Balkan".

Košarac: Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva

BEČ - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas, u okviru radne posjete Beču, sa direktorom Energetske zajednice Janezom Kopačem.

Košarac: Članstvo u STO - prioritet

SARAJEVO - Punopravno članstvo u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) je cilj BiH i prioritet Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa koje je potpuno posvećeno njegovoj realizaciji jer bi to donijelo mnoge benefita za domaću privredu, prvenstveno sa aspekta lakšeg pristupa stranim tržištima pod ravnopravnim uslovima, izjavio je resorni ministar Staša Košarac.

Teško do smanjenja troškova za privrednike u slobodnoj zoni

SARAJEVO, BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UO UIO BiH) razmotriće i analizirati inicijativu Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, za pokretanje postupka izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, a radi poboljšanja uslova poslovanja i stimulisanja investicija u slobodne zone.

Do kraja godine memorandum o saradnji BiH i Grčke u oblasti turizma

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas u Atini s ministrom turizma Grčke Harisom Teoharisom, s kojim je razgovarao o unapređenju i budućim modelima saradnje u oblasti turizma.

Košarac: Problem sa graničnim prelazima da riješi MIP

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas, povodom informacije da Hrvatska planira da zatvori pet graničnih prelaza sa BiH, da taj problem treba da rješava Ministarstvo inostranih poslova (MIP) u Savjetu ministara.

Košarac: Uskoro zakon o vinima koji će omogućiti veći izvoz

TREBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac očekuje da će uskoro biti usvojen zakon o vinima u BiH, čiji je tekst gotovo usaglašen, a omogućiće domaćim vinarima da zadrže evropsko tržište i da još više izvoze.

Ministri iz FBiH ponovo odbili odluku o zaštiti domaće proizvodnje

SARAJEVO - Ministri u Vijeću ministara BiH koji su iz Federacije danas su ponovo odbili odluku o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine, kojom bi se zaštitila domaća proizvodnja.

Usaglasiti Nacrt odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva

ISTOČNO SARAJEVO – Potrebno je intenzivirati rad na usaglašavanju predmetnog Nacrta odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, s ciljem donošenja što kvalitetnije zakonske regulative iz oblasti kvaliteta tečnih naftnih goriva i funkcionisanja naftnog tržišta u Republici Srpskoj i BiH.

Najčitanije