Staša Košarac

"Do 6. juna finalna verzija stategije za Trgovsku goru"

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac očekuje da će u BiH do 6. juna biti izrađena finalna verzija strategije za Trgovsku goru na kojoj Hrvatska planira da gradi odlagalište nuklearnog otpada.

"Sankcije Ruskoj Federaciji nisu najbolje rješenje"

GRADIŠKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da nije siguran da su sankcije koje su zapadne zemlje uvele Ruskoj Federaciji najbolje rješenje.

Košarac: Đubrivo iz Turske stiglo zahvaljujući institucijama Srpske

ĐMinistar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da su, zahvaljujući rezultatu rada svih nadležnih institucija Republike Srpske, u Gradišku stigle prve ugovorene količine mineralnog đubriva iz Turske.

Košarac: Alijina sljedbenica do podne kaže jedno, popodne drugo

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, naveo je da će, "uprkos sabotaži ministra inostranih poslova Bisere Turković", prisustvovati vanrednoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke orgnizacije u Madridu, na kojoj će biti razmatrana suspenzija članstva Ruske Federacije u ovoj organizaciji.

Košarac optužuje Turkovićevu, ona tvrdi da je spriječila blamažu

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, rekao je da mu, suprotno važećim propisima, Bisera Turković, ministar inostranih poslova BiH, nije izdala akreditivno pismo za učestvovanje na vanrednoj sjednici Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije, na kojoj će biti razmatrana suspenzija članstva Ruske Federacije u ovoj organizaciji.

Košarac: Predstavnici SDA svakodnevno napadaju RS

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da predstavnici radikalnog islamskog krila SDA, koje predvode Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović i Bisera Turković, svakodnevno nastavljaju sa bjesomučnim, histeričnim i orkestriranim napadima na Republiku Srpsku, njene institucije i najviše zvaničnike.

Košarac: U fokusu zaštita domaće proizvodnje

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je u vezi poskupljenja da nadležne entitetske institucije prate stanje i da će, kada se ukaže potreba, pokrenuti proceduru prema ministarstvu na čijem je čelu, koje je uvijek spremno da predloži Savjetu ministara uvođenje zaštitnih mjera.

Košarac: Regiju Hercegovine ponuditi kao jedinstven turistički proizvod

GACKO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas da će Organizacija za hranu i poljoprivredu UN /FAO/ pomoći opštini Gacko da izradi strategiju poljoprivrednog razvoja u okviru projekta vrijednog oko 250.000 dolara.

Košarac: Srbija je prijatelj BiH

BEOGRAD - Srbija je prijatelj BiH, uvijek je pomagala i Republici Srpskoj i BiH, izjavio je danas u Beogradu ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Košarac: Predali smo upitnik za izvoz mesa u Saudijsku Arabiju

BiH predala odgovore na upitnik za izvoz crvenog mesa, mesa peradi i prerađevina od mesa u Saudijsku Arabiju, saopštio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Košarac: Odobrene kvote za đubrivo

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je danas Savjet ministara donio odluku da se odobre kvote u iznosu od 100.000 tona vještačkog i mineralnog đubriva za uvoz sa tržišta trećih zemalja sa smanjenom carinskom stopom sa pet odsto na nula odsto.

Uskoro gradnja slobodne zone u Trebinju, čeka se saglasnost sa državnog nivoa

Nadležna ministarstva i institucije dali su saglasnosti i pozitivna mišljenja o početku radova na prvoj slobodnoj zoni u Republici Srpskoj koja će se graditi u Trebinju, o čemu su u ovom gradu razgovarali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac, ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević, te ostalih nadležnih ministarstava iz RS i FBiH i trebinjske gradske uprave.

Zaključak ministara: BiH ide ka napretku u međunarodnoj energetskoj zajednici

Bosna i Hercegovina na zajedničkom nivou ide ka napretku u međunarodnoj energetskoj zajednici, bez obzira na trenutni zastoj, zaključeno je nakon sastanka ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staše Košarca, ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića i ministra energetike, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Arturom Lorkovskim.

BiH od Turske traži 50.000 tona mineralnog đubriva

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Republike Turske u BiH Sadika Babur Girgina, sa kojim je razgovarao o problemu visokih cijena i nestašice mineralnih đubriva na svjetskom i domaćem tržištu.

Košarac uputio urgenciju: Turkovićeva da se posveti problemu Trgovske gore

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac uputio je danas urgenciju Ministarstvu inostranih poslova (MIP) BiH, zatraživši da se intenziviraju aktivnosti na rješavanju problematike izgradnje odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na lokaciji Trgovska gora u Hrvatskoj.

Najčitanije