Staša Košarac

Košarac i Matićeva o uključivanju BiH u "Otvoreni Balkan"

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarali su na sastanku u Beogradu o dodatnim potencijalima za razvoj spoljnotrgovinske saradnje i uključivanju BiH u inicijativu "Otvoreni Balkan".

Gašićeva i Košarac o spoljnotrgovinskoj razmjeni RS i EU

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je danas u Banjaluci sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Stašom Košarcem.

"BiH motivisana da onemogući Hrvatsku u izgradnji nuklearnog otpada"

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas u Sarajevu da je BiH krajnje motivisana da onemogući Hrvatsku da na Trgovskoj gori izgradi odlagalište nuklearnog otpada, te da se to pitanje mora tretirati na najvišem političkom nivou.

Košarac neće prisustvovati sastanku sa poslanicima grupe Zelenih

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac potvrdio je Srni da sutra neće prisustvovati sastanku članova Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva sa poslanicima grupe Zelenih (EFA) u Evropskom parlamentu Romeom Francom i Tomasom Vajcom, koji borave u višednevnoj posjeti BiH.

Košarac: Srpska može da funkcioniše bez BiH, ali ne i BiH bez Srpske

SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da je političko djelovanje SNSD-a u protekle tri godine u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu jasno pokazalo da Republika Srpska može da postoji i funkcioniše bez BiH, ali da BiH nikako ne može da funkcioniše bez izabranih predstavnika Srba iz Srpske.

Košarac sa direktorom Agrarnog fonda Trebinje o novim tržištima

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselinom Dutinom o mogućnostima izvoza poljoprivrednih proizvoda animalnog porijekla iz Hercegovine u zemlje članice CEFTA-e, EU i na tržišta drugih zemalja.

Košarac: Ne odustajem od uvođenja zaštitnih mjera

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao da je da neće odustati od uvođenja zaštitnih mjera za uvoz svježeg i rashlađenog mesa, jer je to neophodno, a i predstavlja politiku Republike Srpske, čiji je glavni cilj očuvanje domaće poljoprivredne proizvodnje.

Košarac: Srpski ministri ispoštovali zaključke Narodne skupštine

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da tačke dnevnog reda koje su bile na prošloj sjednici Savjeta ministara i koje su ušle u drugi krug glasanja danas nisu dobile potrebnu većinu ministara iz Republike Srpske i dobile su negativno mišljenje.

Košarac: Šarovićeve izjave u funkciji zaštite interesa bošnjačkih političara

SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac odbacio je optužbe predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da Milorad Dodik "pokušava produžiti i iskoristiti političku krizu za lične svrhe".

Košarac: Naredne godine dva projekta za agrar

RUDO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, koji je zajedno sa predstavnicima UN Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) boravio danas u opštini Rudo, rekao je da će iduće godine u ovoj lokalnoj zajednici biti realizovana dva pilot projekta direktne pomoći poljoprivrednicima.

Najčitanije