Staša Košarac

Košarac: BiH priprema poljoprivredni popis 2023, posljednji bio 1960.

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kazao je danas nakon sastanka s entitetskim ministrima poljoprivrede da BiH priprema poljoprivredni popis koji bi trebalo da se desi u septembru 2023. godine. Kazao je da je to veoma važan zadatak s obzirom na to da je posljednji popis poljoprivrede u BiH bio 1960. godine.

"Nastavljen izvoz krušaka u Rusiju, dogovaramo izvoz mesa u Tursku"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će do kraja januara imati sastanak s ministrom poljoprivrede Turske i da će tražiti da se 5.000 tona crvenog mesa izveze u ovu zemlju, te da je izvoz krušaka u Rusiju nesmetano nastavljen.

Košarac: Viškove mesa da otkupe domaći mesoprerađivači

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas u Sarajevu da je jedino rješenje za tržišne viškove mesa da ih otkupe domaći prerađivači.

Košarac: Sve kompanije koje čuvaju svoje zaposlene zaslužuju pomoć

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je večeras da preduzeće "Mojić" iz Bijeljine nije smanjivalo broj zaposlenih tokom epidemije kovida 19, bez obzira na smanjen promet u svojim maloprodajnim objektima, te poručio da sve kompanije koje nisu otpuštale radnike zaslužuju pomoć institucija vlasti.

"Hajka na premijera Viškovića nije i neće okaljati njegovo ime i ugled"

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da "hajka protiv premijera Republike Srpske Radovana Viškovića nije, niti će uspjeti da okalja njegovo ime i ugled u srpskom narodu".

Košarac: Adekvatnim politikama smanjen uvoz mesa i grožđa

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da su adekvatne mjere i politike zaštite domaće proizvodnje u proteklom periodu rezultirale smanjenjem uvoza mesa za više od 30 odsto i grožđa za približno 40 odsto u BiH.

Košarac i Satler razgovarali o izvozu crvenog mesa u EU

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom o mogućnosti izvoza crvenog mesa iz BiH u EU.

UO Rukometnog saveza RS nije usvojio ostavku Staše Košarca

U Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske danas kooptiran je Slaven Gojković iz Dervente, dok nije usvojena ostavka Staše Košarca.

Košarac: Dobra saradnja i integrisan pristup u oblasti vodnih resursa

BIJELJINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najavio je tokom posjete Bijeljini nastavak svakodnevne saradnje na projektima koji se odnose na vodne resurse, uz integrisan pristup, uvažavanje ustavne nadležnosti i rad za dobrobit svih građana.

Košarac i Uber o vizama detaširanih radnika iz BiH u Njemačkoj

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Njemačke u BiH Margaret Uber o rješavanju pitanja pribavljanja viza detaširanih radnika iz BiH u Njemačkoj.

Najčitanije