Staša Košarac

Hrvatska na korak do gradnje odlagališta nuklearnog otpada

NOVI GRAD - Izgradnja odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, u Hrvatskoj, u neposrednoj blizini granice sa BiH, sve je izvjesnija, o čemu svjedoči i podatak da je resorno hrvatsko ministarstvo ovu lokaciju dalo na upotrebu u tu svrhu.

Košarac: Skandalozno ako je Hrvatska dala dozvolu za izgradnju odlagališta

SARAJEVO - Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, zatražio je da nadležne institucije provjere tačnost posljednjih informacija koje su se pojavile u javnosti u vezi izgradnjom odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj, u neposrednoj blizini granice sa BiH, saopšteno je iz ovog ministrarstva.

Košarac sa predstavnicima vodećih kompanija u realnom sektoru

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac održao je danas video konferenciju sa predstavnicima vodećih kompanija u realnom sektoru u BiH, sa kojima je razgovarao o uslovima i rezultatima poslovanja u novonastalim okolnostima uzrokovanim epidemijom korona virusa.

Košarac: Obezbijediti uslove za transport poljoprivrednih proizvoda

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac zatražio je da Uprava za zaštitu zdravlja bilja BiH, kao upravna organizacija resornog Ministarstva, u koordinaciji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH, omogući nesmetan transport robe za koje je potrebna ''D'' dozvola preko graničnih prelaza, koji su Odlukom Savjeta ministara BiH određeni za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

Košarac će od marta donirati pola plate Bolnici "Srbija"

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac doniraće pola plate, počevši od marta, Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Spoljnotrgovinski promet djelimično usporen, ali nije obustavljen

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslavom Vukovićem o spoljnotrgovinskom prometu BiH u uslovima širenja virusa korona.

"Vizon" će izvoziti meso u Tursku čim bude sertifikovan

ROGATICA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da će rogatička Mesna industrija "Vizion", kada ispuni uslove za sertifikaciju, biti uključena u izvoz mesa u Tursku zajedno sa drugim već sertifikovanim firmama.

Košarac: Rogatica pet godina bez projekta na nivou BiH - neobjašnjivo

ROGATICA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas u Rogatici da je neobjašnjivo da ova opština pet godina nije učestvovala ni sa jednim projektom na zajedničkom nivou i da Savjet ministara u tom periodu nije obratio pažnju na ovu lokalnu zajednicu.

Košarac: BiH već trpi posljedice zbog pandemije, odluka Hrvatske nas ugrožava

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac upozorio je da je globalni problem, prouzrokovan širenjem virusa korona, eskalirao u regionu, te da privreda BiH već trpi određene posljedice pandemije ovog virusa.

Košarac: Junice iz Srbije izvozili u Tursku kao bh. meso

SARAJEVO - Nekoliko kompanija iz BiH uvozilo je junice iz Srbije, a to meso prodavale kao bh. proizvod, između ostalog i u Tursku, kazao je to u četvrtak za "Dnevni avaz" ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Najčitanije