Staša Košarac

Košarac: Turkovićeva ponovo opstruisala rješavanje pitanja Trgovske gore

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je ministar inostranih poslova Bisera Turković na Kolegijumu uoči sjednice iz neobjašnjivih razloga ponovo potencirala da se sa dnevnog reda sjednice skine konstituisanje ekspertskog tima za Trgovsku goru.

Košarac: Na narednoj sjednici imenovati ekspertski tim za Trgovsku goru

BIJELJINA – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac očekuje da će Savjeta ministara već na narednoj sjednici donijeti odluku o formiranju ekspertskog tima, a kasnije i pravnog kako bi se onemogućila namjera Hrvatske da skladišti radioaktivni otpad u Trgovskoj gori, neposredno uz bh. granicu.

Košarac i Mićić: Saradnjom svih nivoa do bržeg rješavanja problema

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH razgovarali o nizu tema, među kojima i o zaštiti i podršci poljoprivredi, odnosno, prerađivačkoj industriji, podršci turističkom sektoru, prije svega Banji Dvorovi, osnivanju slobodnih zona...

Otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU i druga tržišta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić ocijenili su na današnjem sastanku u Sarajevu da je u narednom periodu sa predstavnicima Delegacije EU u BiH potrebno otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU, ali i na druga tržišta.

Košarac: Turkovićeva "opalila šamar" stanovništvu uz rijeku Unu

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je danas da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković "opalila šamar" ljudima koji žive uz rijeku Unu time što je povukla odluku o formiranju ekspertskog tima BiH za rješavanje pitanja Trgovske gore.

Košarac: Trgovska gora skinuta sa dnevnog reda na zahtjev Turkovićeve

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac saopštio je da je sa dnevnog reda današnje sjednice skinuta odluka o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru.

Košarac: Uskoro odluka o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru

​TREBINJE - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac očekuje da će na prvoj narednoj sjednici Savjeta ministara biti donesena odluka o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru, jer je neprihvatljivo da se na granici BiH izgradi odlagalište radioaktivnog otpada.

Košarac: "Alumina" respektabilna kompanija koja izvozi 97% proizvoda

ZVORNIK - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da je zvornička "Alumina" respektabilna kompanija koja zapošljava 1.600 radnika i posluje sa oko 600 kompanija, što potvrđuje potrebu da resorno ministarstvo bude potpuno otvoreno za saradnju sa ovako važnom kompanijom iz Republike Srpske.

Košarac: Unaprijediti i povećati izvoz ribe iz Srpske

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas da je banjalučko preduzeće "Tropik ribarstvo – ribnjak Janj" prepoznatljivo na domaćem i inostranom tržištu jer oko 70 odsto ukupne proizvodnje ribe u BiH izvozi u zemlje EU i na tržište Cefte.

Košarac: Ne odustajemo od osporavanja odlagališta otpada na Trgovskoj gori

NOVI GRAD - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da BiH neće odustati od osporavanja lokacije koju je Hrvatska odabrala za odlagalište radioaktivnog otpada.

Najčitanije