Staž

Vlada FBiH donijela odluku o uvezivanju radnog staža za rudare

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je donijela odluku o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje staža za zaposlene u rudnicima uglja u Koncernu "Elektroprivrede BiH".

Bivši radnici protestovali zbog neuvezanog staža

TUZLA-Uvezivanje radnog staža od najmanje 15 godina i isplata osam plata zagarantovanih stečajem, zahtjevi su čije ispunjenje je grupa bivših radnika Firme „ Resod- Guminga“ danas tražila protestnom šetnjom kroz Tuzlu.

Trivić: Pripravnički staž za 18 prosvjetara, djece poginulih boraca

PALE - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske Miroslav Vujičić dogovorili su danas na Palama da za 18 djece poginulih boraca, a koji su prosvjetne struke, bude riješen status u smislu odrađivanja pripravničkog staža.

Objavljen spisak poslodavaca koji nisu uvezali radni staž zaposlenima

​BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske objavio je na zvaničnoj internet stranici spisak 37.889 uplatilaca doprinosa za koje poslodavci nisu predali 262.135 podataka o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine.

Radnici "Agrokomerca" ne mogu ni kod doktora ni u penziju

VELIKA KLADUŠA - Radnici preduzeća "Agrokomerc" iz Velike Kladuše već duže od 20 godina lišeni su elementarnih zakonskih prava koja im pripadaju, kao što je pravo na povezan radni staž te zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Savanović: Tri miliona KM za radnike koji su ostali bez posla

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas Srni da je Vlada Srpske uplatila tri miliona KM za 1.083 radnika koja su u 79 preduzeća ostali bez posla da bi im bio uplaćen radni staža koji je neophodan za ostvarivanje prava na penziju.

Povezuju radni staž za 500 radnika

BIHAĆ - Skupština Unsko-sanskog kantona usvojila je na danas održanoj vanrednoj sjednici rebalans ovogodišnjeg budžeta, kako bi se osiguralo 200.000 maraka za povezivanje radnog staža radnicima iz osam ovdašnjih preduzeća u kojima je proveden stečaj.

Radnici iz FBiH zadovoljni izmijenjenim Zakonom o stečaju: Pobjeda za kraj nepravde

SARAJEVO, TUZLA - Izmjene Zakona o stečajnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine predstavljaju istorijsku pobjedu radnika, ocijenili su u Sindikatu solidarnosti Tuzlanskog kantona, a koji su pravnu bitku za njega poveli još prije tri godine.

Zarađuju za život, a poslodavac dobija olakšice

BANJALUKA - Prilika za obavljanje pripravničkog staža i zaposlenja u Udruženju "Neven" Slobodanki Škobić (28) iz Prnjavora donijela je ne samo neophodno stručno znanje za rad sa djecom, već i uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice i finansijsku podršku za život.

Najčitanije