Standard

Plenković: Nećemo dopustiti da padne standard zbog cijena energenata

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković učestvovao je danas na konferenciji 2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u hotelu Sheraton Zagreb uz ministra poljoprivrede Mariju Vučković.

Život u Banjaluci skuplji nego u Beču i Sarajevu

SARAJEVO, BANJALUKA - Na listi najskupljih gradova u Evropi po cijenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda Banjaluka zauzima 28. mjesto, te tako prednjači ispred Beča, Barselone, Zagreba, ali i Sarajeva, koje je na ovoj listi zauzelo 91. mjesto.

U prnjavorskom "Standardu" desilo se nešto neočekivano

PRNJAVOR - Prnjavorski "Standard" uprkos posljedicama pandemije virusa korona povećava proizvodnju i otvara nova radna mjesta za 70 radnika svih profila.

"Standard" zapošljava 100 radnika, sve što proizvedu izvoze za "Ikeu"

​Fabrika namještaja "Standard" iz Prnjavora, uz 290 zaposlenih, do polovine godine planira da primi još 100 radnika. Planiraju povećanje proizvodnje za 30 odsto.

Uvoz polovnjaka na Euro 5 standard: Skuplji put do vozila, a ušteda kod majstora

​SARAJEVO, BANJALUKA - Odluka da se od 1. maja uvoz polovnih automobila u BiH ograniči na Euro 5 standard neće biti preveliki udar na budžete bh. građana, jer novije vozilo uglavnom znači i rjeđe odlaske kod majstora, ali i manju potrošnju goriva.

RCC: Zapadni Balkan će dostići Njemačku za 80 godina

BRISEL - Region Zapadnog Balkana u proteklih nekoliko godina bilježi napredak i ima pozitivnu ekonomsku perspektivu, ali će mu, uz trenutne stope rasta, trebati pet decenija da dostigne njemački standard života i osam decenija da dostigne Njemačku, izjavila je generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RC C) Majlinda Bregu.

Poreska uprava RS jača "poreski moral" građana: Plaćanje poreza donosi bolji standard

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske i ove godine sprovodi promotivnu kampanju pod nazivom "Porez plaćaj, Srpsku jačaj", čiji je cilj podizanje svijesti građana o važnosti plaćanja poreskih obaveza i koristima koje iz toga proizlaze, kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini.

Cimirot potpisao za Standard

Gojko Cimirot potpisao je ugovor sa Standardom iz Liježa na tri i po godine.

Standard bh. građana najlošiji u cijeloj Evropi

SARAJEVO - Kada je riječ o raznim analizama standarda građana zemalja iz regiona, Evrope i svijeta, Bosna i Hercegovi iz godine u godinu potvrđuje svoju poziciju na najgore rangiranom mjestu.

Šta je skuplje u BiH, a šta u Njemačkoj?

U Bosni i Hercegovini bi vam trebalo oko 3.000 KM mjesečno kako bi zadržali isti životni standard koji možete imati u Njemačkoj, dok su troškovi života u BiH manji za 42.76 odsto, podaci su web stranice "Numbeo".

Najčitanije