Stanovi

Pali i cijene i prodaja stanova

BANJALUKA - Iako su stanovi u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju ove u odnosu na isti period prošle godine bili jeftiniji, uz cijenu, pala je i prodaja.

Deset kupaca umrlo, nisu dočekali svoje stanove u zgradi

TUZLA - Kupci stanova i poslovnih prostora u zgradi "15. maj" u Tuzli danas su izrazili nezadovoljstvo zabranom mirnog okupljanja, te smatraju da se krše njihova osnovna ljudska prava jer njihova agonija nije dobila epilog, a već je umrlo 10 kupaca koji nikada nisu ušli u svoje stanove koje su platili prije više od deceniju.

Cijene stanova i kuća u Hrvatskoj nezaustavljivo rastu

ZAGREB - Cijene stanova i kuća u Hrvatskoj nezaustavljivo rastu, a u Zagrebu, gdje su nekretnine najtraženije, kao i na obali, porasle su za osam do čak 20 odsto.

U najpoželjnijem gradu za život stanovi za 7,5 evra po kvadratnom metru

BEČ -- Bečke gradske vlasti su do danas zadržale provjeren model stambene politike, jedinstvenu podsticajnu stanogradnju.

Kvadrat stana u Zagrebu 3.500 evra

ZAGREB - Metar kvadratni stana u Zagrebu dostigao je i 3.500 evra, a cijela Hrvatska bilježi porast cijena nekretnina.

Slovenija rekorder u EU i svijetu po poskupljenju stanova

LJUBLJANA - Cijene stanova u Sloveniji su prošle godine porasle najviše u svijetu, a takvo rekordno poskupljenje u protekloj deceniji zabilježili su samo Island i Hong Kong, piše danas Poslovni dnevnik.

Najskuplji stan u RS plaćen 340.459 KM, kuća 1,1 milion KM

​BANJALUKA - Cijena najskupljeg kvadrata stana u Republici Srpskoj (RS) u prošloj godini je iznosila je 3.015 KM. U pitanju je stan površine 50 kvadratnih metara, podaci su iz Registra cijena nepokretnosti koji vodi Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP).

Konkurs za korisnike subvencije na stambene kredite za mlade

BANJALUKA – Konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove raspisalo je danas Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, i biće otvoren 30 dana.

Stanovima podstiču natalitet u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je, na lokalitetu Zasad polje, počela gradnja stambene zgrade za mlade bračne parove iz ovoga grada, čiju gradnju subvencioniše Gradska uprava, a vrijednost projekta je 2,8 miliona maraka.

Ne jenjava jagma za manjim stanovima u pojedinim gradovima RS

BANJALUKA, PRIJEDOR - S obzirom na to da je u pojedinim gradovima RS i dalje velika i konstantna tražnja za stanovima s manjom kvadraturom od 40 do 50 kvadrata, potrebno je povećati njihovu gradnju u narednom periodu, kažu u agencijama za nekretnine.

Najčitanije