Stari most

Stanivuković: Mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele

Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje, poručio je gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru sa 300 gledalaca

MOSTAR - U Mostaru će u nedjelju biti održani 454. po redu Skokovi sa Starog mosta, koje će zbog epidemiološke situacije moći da prati samo 300 osoba.

Zub vremena načeo rimski most u Starom Majdanu

SANSKI MOST - Rimski most, kulturno-istorijski spomenik koji se nalazi u Starom Majdanu, desetak kilometara od Sanskog Mosta, ugrožen je i pod hitno ga je potrebno zaštititi.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru 26. jula, upitno prisustvo publike

MOSTAR - Tradicionalni skokovi sa Starog mosta, takmičenje koje će ove godine imati 454. izdanje, održaće se 26. jula, bez obzira na epidemiološku sliku u zemlji tog dana, potvrđeno je za Anadoliju iz Kluba skakača u vodu Mostari, koji je organizator manifestacije.

Održana "Hašlamska nedjelja" u Starom Majdanu

SANSKI MOST - Manifestacija pod nazivom "Hašlamska nedjelja" održana je ovog vikenda u Starom Majdanu, varošici nadomak Sanskog Mosta, a prema riječima organizatora ovogodišnja manifestacija bila je 143.

U Mostaru obilježena godišnjica rušenja Staroga mosta

MOSTAR - U Mostaru je u subotu obilježena godišnjica rušenja Staroga mosta. U 10:16 minuta, u tačno vrijeme kada se 1993. godine luk Starog mosta obrušio u Neretvu, Jasmin Kreso izveo je skok bez pljeska, a mostarski osnovci i srednjoškolci u Neretvu su bacili cvijeće.

Lorens Listo trijumfirao na skokovima sa Starog mosta

MOSTAR - Lorens Listo pobjednik je ovogodišnjih 453. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu (lasta) čime je ostvario svoju 13. pobjedu i tako dostigao rekord legendarne mostarske laste Emira Balića.

Stari most u Mostaru u bojama turske zastave

MOSTAR - Stari most u Mostaru večeras je u bojama zastave Turske, povodom godišnjice neuspješnog vojnog udara od prije tri godine.

Stari most u Mostaru osvijetljen bojama francuske zastave

MOSTAR - Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen bojama francuske zastave kao znak solidarnosti i poziv cijelom svijetu za obnovu pariške katedrale Notr Dam koju je u ponedjeljak zahvatio veliki požar.

Stari most u Mostaru večeras u bojama francuske zastave

​MOSTAR - Stari most u Mostaru večeras će biti osvijetljen bojama francuske zastave kao znak solidarnosti i poziv cijelom svijetu za obnovu pariške katedrale Notr Dam koju je u ponedjeljak zahvatio veliki požar.

Najčitanije