Statistika

U svijetu trenutno zaraženo 7.070.095 osoba

U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 7.070.095 lica, a do sada su zabilježena ukupno 28.329.822 slučaja infekcije, podaci su statističkog portala "Vorldometar".

Promet trgovine na malo u junu veći za 8,5 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u junu, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 8,5 odsto u odnosu na maj, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U Srbiji manje umrlih nego prošle godine u isto vrijeme

BEOGRAD - U prva četiri mjeseca ove godine preminule su 34.642 osobe u Srbiji, što je za 2,8 odsto manje nego prošle godine u istom periodu, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Najviša prosječna plata u septembru 1.426 KM u oblasti finansija

BANJALUKA - Najviše prosječne plate u Republici Srpskoj u septembru su u finansijskim i djelatnosti osiguranja gdje iznose 1.426 KM i veće su za 1,64 odsto u odnosu na avgustovsku, saopšteno je iz Saveza sindikata RS.

Prosječna septembarska plata u RS 909 KM

Prosječna septembarska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 909 KM i u odnosu na avgust nominalno je manja za 0,2 odsto, a realno manja za 0,8 odsto, saopšteno je iz Zavoda za statistiku Srpske

Septembarske cijene u prosjeku veće za 0,5 odsto

Cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u septembru su u prosjeku bile veće za 0,5 odsto u odnosu na avgust.

U BiH više umrlih nego rođenih, manje brakova, više razvoda

SARAJEVO - U BiH je u prvih šest mjeseci ove godine rođeno manje beba nego u istom periodu prošle godine, a više je umrlih stanovnika.

Prosječna plata u julu iznosila 912 KM

BANJALUKA - Prosječna julska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 912 KM i nominalno je veća za 0,2 odsto, a realno veća za 0,7 odsto od junske, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Prosječna neto plata u RS 903 KM

BANJALUKA - Prosječna majska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 903 KM i to je prvi put da prelazi granicu od 900 KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

100.000 imena obrisano sa biroa

BANJALUKA, SARAJEVO - Evidencije zavoda za zapošljavanje u BiH su trenutno "siromašnije" za više od 100.000 imena u odnosu na tri godine ranije.

Najčitanije